Kniaziu Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam wszystkich.Potrzebuję waszej pomocy. W powyższym multiku kupionym zresztą na jerku mimo zwalniania hamulca " po rybach" mam problem z ponownym jego dokręceniem- po prostu słabo trzyma. Wcześniej było ok. Może ktoś mi podpowie jak pozbyć się tego problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 tak samo sie stało ? Może na tarcze dostała sie duza ilosć smaru i sie po porstu slizgają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kniaziu Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Nie smarowałem go bo chodzi dobrze. Możliwe że kilka wędkowań wcześniej nie poluzowałem "po" i od tego momentu zaczęły się problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Nie smarowałem go bo chodzi dobrze. Możliwe że kilka wędkowań wcześniej nie poluzowałem "po" i od tego momentu zaczęły się problemyZawsze opierniczam ludzi jak przysyłają kołowrotki z zakręconym hamulcem.Możliwe, że to jest skutek słabego hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kniaziu Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Sorry za ot, ale co daje poluzowanie hamulca na czas "spoczynku" multiplikatora? Pytanie może i naiwne, ale nigdy tego nie robiłem i nigdy nie zauważyłem żadnych problemów z hamulcem w żadnym z moich multików, a niektóre leżały nieużywane przez rok niemal. Fakt, że to dopiero mój trzeci sezon z castem, ale jednak... Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Fiskare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Rozebrać, zrobić fotki how to, wypłukać tarcze cierne w benzynie ekstrakcyjnej, złożyć w odpowiedniej kolejności i sprawdzić, Jeżeli problem nie ustąpi- szukać gdzie indziej, np obejrzeć gwint pod gwiazdą hamulca, czy czasem nie został ścięty zbyt mocnym dociskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Luzowanie hamulce zapobiega sklejaniu się tarcz ,inaczej może wystąpić w/w problem . Robię tak nawet w stałoszpulowcach . Z drugiej strony ,może to nie hamulec przepuszcza ,a linka na szpuli się kręci ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja zawsze jak kończę łowić luzuje hamulce i dociski szpuli .. Nic innego ci nie pozostaje jak go rozebrać i wyczyścić hamulec .. Zwróć też uwagę na położenie 2 podkładek takich zagietych które są pod pokrętłem hamulca służą one jako sprężyna docisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi