Skocz do zawartości

Gdzie na ryby w stanie Missouri?

STREMER

Rekomendowane odpowiedzi

Current River prawobrzeżny dopływ Missouri. Łowiłem tam kiedyś przez okrągły rok. W środkowym biegu bassy walleye i szczupaki. Były też gaary nie udało mi się skusić żadnego. W górnym biegu rzeki tj u źródeł pstrągi głównie tęczowe. Tam miałem daleko więc byłem w sumie 3 razy. Pstrągami silnie dorybiają. Licencje z tego co pamiętam drogie. Można na muchę i spina. W Missouri najbardziej urokliwe są strumienie ja miałem koło domu takie dwa. Bassy są mniejsze niż na dużych rzekach z przewagą małogębowych. Problemem jest prawo ziemi. Wszystko co przylega do strumieni to ziemie prywatne. Trzeba zapytać właściciela o pozwolenie. Zawsze!

Przynęty na bassy w strumieniach torpedo ze śmigiełkiem na powierzchnię. Super widowiskowa zabawa. Na głębsze miejsca imitacje raków. Sprawdzały się też Salmo minnow, Rapale countdown itp. Nie kupuj przynęt w Polsce na miejscu są dużo tańsze. Dostaniesz nawet w sieci Wall Mart. Miejsce gdzie mieszkałem Doniphan Ripley County. Przy granicy z Arkansas. Tam jest dużo więcej zwierzątek mogących zrobić krzywdę niż w Polsce. Trzeba o tym pamiętać.

• 3 lata później...

W jeziorze nie łowiłem ale łowiłem pstrągi w Bennett Springs State Park (jeżeli chodzi o te rejony). Znajomi łowili w jeziorze bassy z łodzi na spinning. Jak i na co? Nie wiem. Musisz poczytać amerykańskie fora np. http://forums.ozarkanglers.com/forum/91-lake-of-the-ozarks/

Ja tak robiłem

Informuj o wynikach

Pozdro