Bartas93 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Dzień dobry, od jakiegoś czasu wykonuję samemu przynęty. Jakiś czas temu robiłem swoje pierwsze koguty, potem przyszła pierwsza zajawka z odlewaniem gum, nieśmiałe próby stworzenia pierwszego poppera, a ostatnio wiosenna pogoń za białorybem i tworzenie microjigów. Chciałbym założyć sobie ten mały kącik, gdzie będę wstawiał co jakiś czas moje różności. Dzisiaj przestawię trochę z moim najmniejszych przynęt I trochę rybek, które w tym sezonie udało mi się złapać ; ) Najwięcej frajdy, dało mi łowienie płotek Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Bartas93 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Moje pierwsze gumki do drop shota. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 ta gumka na filmie chodzi pierwsza klasa, napisz coś więcej jak je robisz i gdzie na nie gdzie łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Dzięki. To jest ogólnie na razie prosta forma jednodzielna (tylko z dość nietypowym kształtem samego modelu), gdzie będę dalej pracować żeby zrobić jej upgrade. Zrobiłem ją typowo pod dropa i jest wąska, żeby elegancko można ją było zbroić hakiem drop shotowym z przodu przynęty. A łowię tym w kanałach i jeziorach. Do klasycznego łowienia, też się nada, ale trzeba by zastosować główki w stylu dorado, bez ołowianego kołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Bardzo ciekawy pomysł z tą gumką. Bajecznie pracuje. Twój projekt autorski? Tradycyjnie - witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Widziałem kiedyś japońską gumę, też z takim ściętym ogonkiem, a że nie ma ogólnie w sklepach czegoś takiego, postanowiłem zrobić coś innego, więc standardowo poszedłem do empiku po modelinę, wyrzeźbiłem i zrobiłem formę ; ) A to moja propozycja na większe wzdręgi ; ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Micro jigi bardzo udane, sam próbowałem na podobne łowić białoryb. Ale miałem tylko niewielkie wzdręgi. Ten ostatni bardzo ciekawy. Witam we własnym wątku, powodzenia w dalszej twórczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Z uwagi na to, że wybrałem się na poj. brodnickie, połowiłem trochę na UL białoryb. Wpadły przez ostatnie dwa dni płoteczki i dwa linki.. Jednego niestety dzisiaj straciłem już fajniejszego, takiego ze 40ści centy, bo jak wyjmowałem aparat dał dyla z pomostu.Walka na centexie niesamowita, bałem się, że go stracę podczas holu, ale się udało niestety nie fotogenicznie..Niestety niektórych pięknych chwil nie da się uwiecznić.. Moja propozycja chruścika na które brały liny. Co ciekawe nie miałem wcale brań na koralik złoty.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Jeszcze jeden się skusił na koniec wyjazdu ; ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Powrót do domu, uzupełnienie pozrywanych microjigów i szara rzeczywistość na gdańskich retencjach .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) A teraz wkleję coś czego sam kuuupę czasu nie mogłem znaleźć w necie... a mianowicie, poważyłem swoje micro jigi na wadzę jubilerskiej oraz same wolframowe koraliki.. Micro jig główka wolframowa 3,5mm, hak kiełżowy #12 * 4,0mm, hak #10 Sam koralik wolframowy: 3,5mm 4,0mm 4,5mm PS. w tym tygodniu będę zamawiał nowe koraliki, haki etc, więc jak ktoś chętny na micro jigi pisać śmiało. Edytowane 9 Lipca 2017 przez Bartas93 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Twoje jigi jeszcze całkiem dziewicze i wody nie widziały Żebym zdążył przed pierwszymi przymrozkami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Rybki ostatnio biorą fajnie, ale na wszystko brakuje czasu niestety ; ) Nie mam nawet czasu fotografować i wklejać swoich wypocin. A to seciki jakieś tam losowe ; ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Piękne, a jak tym rzucić(cast+ multi)? Czy robisz też dla kolegów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dzięki Problem z tym castem może być.. może blank muchowy do casta haha ; )a tak jakby się ktoś uparł, to może coś cięższego co by trzeba było cały czas ściągać bez żadnego opadu albo skalać temat bocznym trokiem i takiego jiga zawiązać na samym haku do troka ; ) a kręcić dla kolegów czasem kręcę, tylko czasu mało ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 piękny linek dał radości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Dla kolegi muszkarza na życzenie na hakach bezzadziorowych ; ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Trzeba ruszyć tyłek i zrobić trochę jigów na okonki.W głowie tyle pomysłów, a tak mało czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Propozycja dla osób używających czeburaszek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Coś bardziej pod wzdręgi ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zestaw taktyczny dla jednego z kolegów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Tematyka prze zemnie znana i lubiana .Będę chętnie obserwował jak się wątek rozwija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Coś tam działamy przed sezonem z micro jigami ; ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Kręci się trochę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi