Skocz do zawartości
  • 0

Kondom na łososie

tpe

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

Ja jakoś nie widziałem, charakterystyka rzek na Wyspach jak i miejsca gdzie przebywają łososie jest inna ni?ź w Polsce. Stad mo?źe brak flying c w naszych pudelkach. Rodzime przynęty tez dają sobie rade, przynajmniej w UK. Trzeba trochę pokombinować ale rezultaty potrafią być super :D

Bujo

• 0

Witam,

Ja jakoś nie widziałem, charakterystyka rzek na Wyspach jak i miejsca gdzie przebywają łososie jest inna ni?ź w Polsce. Stad mo?źe brak flying c w naszych pudelkach. Rodzime przynęty tez dają sobie rade, przynajmniej w UK. Trzeba trochę pokombinować ale rezultaty potrafią być super :D

Bujo

Bujo, czy woda w rzekach UK r?łwnie?ź ma kolor brunatny, prawie czarny? (potorfowy) Mo?źe to właśnie jest przyczyną skuteczności tych błystek w Ire?

• 0

Witam,

Te, na kt?łrych łowiłem, generalnie tak szczeg?łlnie przy podwy?źszonym stanie wody ( jak ososie biorą). Popularne kolory flying c są dość podobne do much u?źywanych w UK. W Pl jakoś ich nie u?źywałem chocia?ź parę było w pudelku. Zakos mi nie pasowały do naszych rzek. Spr?łbuj łamanego Salmo Frisky, @Lukomat miał na niego super wyniki, nad woda tez bywał częściej, 50 km to nie 650 co miało miejsce u mnie :(

Bujo

• 0

Spiningowe pudelka angielskich Aborygen?łw były dość monotonne, trochę Rapali, fc-s, jakieś devony i to praktycznie wszystko. Myślę, ze warto pr?łbować inaczej, ja większość ryb ale wiele ich nie było złowiłem na typowe polskie woblery jak Sendale. Z lotnością jest niestety tak sobie przy otwartych rzekach. Trzeba szukać kompromisu :D