tpe Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Mam pytanko do łowc?łw troci i łososi. Czy w Polsce są u?źywane obrot?łwki podobnej konstrukcji? W Irlandii to podstawowa przynęta spinningowa na łososie. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Ja kiedyś w Biebrzy na taka czerwona łowiłem ale szczupaki. Ja łowiłem na takiego meppsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dzerwys Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Niestety ja nigdy nie widziałem aby ktoś łowił ta przynęta na pomorskich rzekach.Pewnie jakby się uparł i ją często stosował to prędzej czy p?łźniej cosik by siadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 U?źywałem, ale bez powodzenia. Single blade i double blade, treble i single hook. Wszystko firmy Mepps. Ale Twoje wyglądają na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam, Ja jakoś nie widziałem, charakterystyka rzek na Wyspach jak i miejsca gdzie przebywają łososie jest inna ni?ź w Polsce. Stad mo?źe brak flying c w naszych pudelkach. Rodzime przynęty tez dają sobie rade, przynajmniej w UK. Trzeba trochę pokombinować ale rezultaty potrafią być super Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam, Ja jakoś nie widziałem, charakterystyka rzek na Wyspach jak i miejsca gdzie przebywają łososie jest inna ni?ź w Polsce. Stad mo?źe brak flying c w naszych pudelkach. Rodzime przynęty tez dają sobie rade, przynajmniej w UK. Trzeba trochę pokombinować ale rezultaty potrafią być super Bujo Bujo, czy woda w rzekach UK r?łwnie?ź ma kolor brunatny, prawie czarny? (potorfowy) Mo?źe to właśnie jest przyczyną skuteczności tych błystek w Ire? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, Te, na kt?łrych łowiłem, generalnie tak szczeg?łlnie przy podwy?źszonym stanie wody ( jak ososie biorą). Popularne kolory flying c są dość podobne do much u?źywanych w UK. W Pl jakoś ich nie u?źywałem chocia?ź parę było w pudelku. Zakos mi nie pasowały do naszych rzek. Spr?łbuj łamanego Salmo Frisky, @Lukomat miał na niego super wyniki, nad woda tez bywał częściej, 50 km to nie 650 co miało miejsce u mnie Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Tak, mam w pudełku Frisky, ale... Wiesz Bujo jak tu wieje...Przynęty poni?źej 10 g. nie latają tam, gdzie chcę Pewnie wybiorę się znowu w przyszłym tygodniu, będę pr?łbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 popr?łbuj frisky - to jeden z najlepszych lotnik?łw salmo.chocia?ź dla mnie z bardzo wę?źowa akcjapozdr?łwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Spiningowe pudelka angielskich Aborygen?łw były dość monotonne, trochę Rapali, fc-s, jakieś devony i to praktycznie wszystko. Myślę, ze warto pr?łbować inaczej, ja większość ryb ale wiele ich nie było złowiłem na typowe polskie woblery jak Sendale. Z lotnością jest niestety tak sobie przy otwartych rzekach. Trzeba szukać kompromisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tpe
Mam pytanko do łowc?łw troci i łososi. Czy w Polsce są u?źywane obrot?łwki podobnej konstrukcji? W Irlandii to podstawowa przynęta spinningowa na łososie.
Uploaded with ImageShack.us
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi