Skocz do zawartości

Wakacje Roztocze spining, dzieci przyroda i mało ludzi domek lub agroturystyka

Lukasch44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wiem że późno ale spróbuję zapytać może ktoś pomoże :) .

Szukam jakiegoś domku lub agroturystyki w okolicach roztocza dla mojej rodzinki. Szukamy fajnej wody spiningowej i kąpielowej, ciszy, spokoju kontaktu z przyrodą.

W bezpiecznej odległości od cywilizacji i atrakcji turystycznych by w momentach słabości i niedaj boże złej pogody zapewnić inne atrakcje dzieciom.

Panowie nie bójcie się o swoje tajne miejscówki ja od 20 lat nie zabieram ryb z łowiska :) .

Może ktoś coś podpowie, jakieś adresy bo już mało bardzo czasu (ostatni tydzień lipca).

To tylko tyle z naszych wymagań i aż tyle :P

Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc

Poszukaj nad wieprzem od Kaczórek do Guciowa . Nie wiem czy są tam domki ale agroturystyka powinna być . Ewentualnie przedzwoń  http://www.pstragroztocza.pl/kontakt  . Jak patrzysz na mapę to w dół rzeki jest Zwierzyniec a w górę Krasnobród . Są kąpieliska , można cieszyć się przyrodą . Ryby też kiedyś były   :)

• Like 1

Tak jak kolega wyzej napisał. Popatrz na mapę gdzie byś chciał i dzwoń. Z małymi domkami krucho jesli już to tylko właśnie w takich skupiskach. Zobacz Akacje w Bagnie nad Wieprz kilkadziesiąt metrów a do Zwierzynca piechotą 5 minut. Może Oseredek Hamernia tam mają pojedyńcze kwatery. Wioski z kilkonastoma domami.

Są fajne domki w Krasnobrodzie ale kolega mówił około marca że ma już zarezerwowane na całe wakacje.

Edytowane przez Andru77
  • Like 2

Jak kąpielisko to i spędowisko. Jeśli ma być mniejszy tłok to nad zalew wybrał bym się w dni robocze a na weekend zorganizował zwiedzanie. Dobrych kilka lat temu byłem na Rudce (Zwierzyniec) i było przyzwoicie, niestety nie wiem jak jest teraz. Reszta jak mówi Andru - Akacje w Bagnie, stąd na wspomnianą Rudkę masz 3km, na Echo (popularne kąpielisko, które mogło by być kołem zapasowym dla Rudki) ze 4 km, na Wieprz z 200 metrów w linii prostej, do grzybodajnego lasu 10 metrów od posesji, 35km do Zamościa, 25 do Nielisza. Lepszej alternatywy jeśli chcesz pogodzić zwiedzanie, kąpielisko i ryby raczej nie będzie.

Zalew w Krasnobrodzie odradzam.

Edytowane przez Panek
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

No i oczywiscie njlepsze miejsce Zwierzyniec, sciezki rowerowe, zalew Rudka, stawy Echo, ścieżki turystyczne, kajaki (wiem zaraz mnie zamordujecie ale ja uważam  ze wszystko jest dla ludzi), w sierpniu akademia filmowa, w Obroczy park linowy, nad Zwierzyńczykiem tyrolka chyba z 250m. Naprawdę jest co robić. Oczywiście z rana przed kajakami wypad nad Wieprz

• Like 1