Skocz do zawartości

Pytanie o kijek

kocmyrz

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, na wstępie witam wszystkich u?źytkownik?łw tego zacnego forum.

Pozwoliłem sobie zało?źyć ten wątek po uwa?źnym przejrzeniu jerkbaitowych archiw?łw i nieznalezieniu niczego w temacie,(mo?źe to te?ź powinna być cenna informacja). Chcę kupić fajny spinning pod jazio-klenie na większą rzekę(przynety to gł?łwnie wir?łwki 00-1 i małe woblerki do 5-6cm). Myślałem o czymś z pracowni (nie lubię tandety), ale uznałem, ?źe skoro wracam do rzucania po tak długiej przerwie (prawie 10 lat) to mogę źle wybrać, mo?źe mi się upodobania zmieniły? W związku z tym zacząłem się rozglądać za kijem, kt?łrego zakup nie będzie wiązał się z ryzykiem wystawiania w dziale SPRZEDAM nowiutkiego kija za ~1000 pln (mało takich aukcji?!). Ostatnio w sklepie wpadł mi w ręce kijek Savage Gear Parabellum Spin 2,79m 3-16g (ewentualnie 7-23g) i przyznam, ?źe pierwsze wra?źanie zrobił bardzo dobre. Niestety znalazłem tylko jedną opinię na jego temat, i stąd moje pytanie: czy ktoś z Was łowił tym sprzętem, ewentualnie innym podobnym wędziskiem tej firmy i jak je oceniacie?

P.S. Oczywiście jak chcecie polecić coś innego to się nie obra?źę;). Nadal mnie korci jakiś (a nawet całkiem konkretny) custom

pozdrawiam

A to widziałeś?

http://fishing-test.pl/wdki/21-polecamy-wdk/334-savage-gear- parabellum-spin-279m-3-16g

Nie wiem, na ile to rzetelny test, zresztą więcej tam opisywania, jak się wędka prezentuje (dość tandetnie, swoją drogą), ni?ź konkretnych informacji o tym, jak działa w warunkach bojowych (np. z poszczeg?łlnymi przynętami), zaskakuje te?ź system oceniania (przypuszczam, ?źe dla paru porządnych wędek mogłoby zabraknąć 10-stopniowej skali ), ale mo?źesz znajdziesz w nim coś przydatnego.

Od siebie dodam tylko, ?źe na pierwszej stronie działu Sprzedam naszego forum znajdziesz przynajmniej trzy ciekawe spinningi na klasowych blankach, spod ręki uznanych rodbuilder?łw, za niewiele większe pieniądze.

Widziałem, widziałem, ale jak zauwa?źyłeś, niewiele się mo?źna z tego dowiedzieć. A jeśli chodzi o wędkę z pracowni, to rzeczywiście są ciekawe oferty na forum. Jak znam siebie podjadę podejrzeć coś podobnego do FC i wyjdę po 4 godzinach

z pustym portfelem. Wracając do tematu ktoś łowił tym Savage Gear?

Gdyby miał trzy metry, to ju?ź by le?źał u mnie... <_<

http://allegro.pl/dragon-i1820147671.html

Rzuca się wszystkim od grama do dwudziestu, ryby nie spadają, blanki niepapierowe, korek korkowy... Uwielbiany przez wszystkich stosunek ceny do jakości i wartości u?źytkowych, w por?łwnaniu z większością sklepowych g?łwnianych patyk?łw, wygląda jak Pałac Kultury przy dworcu Śr?łdmieście... :mellow:

jesli chodzi o palac kultury to jest to jedyna kwestia w ktorej podzielam zdanie naszego ministra spraw zagranicznych... tylko gdzie go przezbroic, w fc nie przyjmą, xrods te?ź odpada . dało mi do myslenia, ze o tym savege gear nikt nie słyszał

Nie mam parcia, ?źe kijek musi byc z pracowni, ani ze ma byc nie drogi, ma być dobry i mi pasować. Tak jak pisałem wracam do wędkowania po dłuuuugiej przerwie, mo?źna powiedzieć, ?źe zaczynam od początku, tyle, ?źe mam znacznie mniej czasu na przyjemności . Dlatego chcę go wykorzystać na maksa i nie tracić z powodu słabego/ źle dobranego sprzętu. Pare blankow z Batsona biore pod uwage, jest tez na rzeczy jakis blue rapid. Czy kt?łryś ze stołecznych sklep?łw, ma w ofercie Lamiglasy, przez internet mo?źna kupić, ale najpierw trzeba pomac(h)ać?

Masz rację najwa?źniejsze pomacać :mellow:

Raczej nikt Ci nie doradzi jaki kij będzie dla Ciebie odpowiedni, jeden lubi szybkie a drugi kluchy. Moim zdaniem nie powinieneś pisać kto łowi na Savage Gear Parabellum, a zacząć wątek szukam kija: długość, cw, akcja, ugięcie itp. Chyba ?źe Parabellum macałeś i Ci le?źy, a na forum szukasz opinii u?źytkownik?łw.

Jesteś ze stolicy to udaj się do FC i macaj, macaj...

No właśnie miałem w rękach ale tylko w sklepie, ale fakt, ?źe nikt tego kija tu nie kojarzy, to dla mnie prawie dyskwalifikująca informacja. Do FC oczywiście się wybieram, ale Lamiglas?łw ju?ź chyba od dawna nie mają.

Mam pełną świadomość, ze kija za mnie nikt nie wybierze, ale jakas wstepna selekcje musze przeprowadzic, zeby wybierac powiedzmy z 10 blankow a nie z 50 .