PiernikTorunski Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Cholera, ryb nie ma, a ja sie na zawody teamów 30.09 zapisałem. Ba, nawet juz startowe opłaciłem.Po przeczytaniu postów zastanawiam się czy w ogóle jest sens tych zawodów na tej wodzie, jadę sprawdzic czy coś tam pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Duża woda i fajna pod względem górek i spadów, natomiast ryb jak na lekarstwo, poświęciłem cały dzien od 7-18 na poplywanie i sondowanie tego zbiornika czego efektem był szczupak 60 cm i troche okoni w rozmiarze od 20-28cm zobaczymy moze następnym razem pójdzie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Jeżeli chodzi o warunki brzegowo -denne to Zalew Koronowski jest chyba numerem jeden w Polsce. Tu Krzysiek mógłby powiedzieć pewnie coś więcej, bo choć na wielu zbiornikach łowiłem to zdecydowanie większość znam jedynie z perspektywy brzegu. Gdyby na chociaż 5 lat wstrzymać odłowy... ech. Cieszy jednak, że coś tam jeszcze pływa. Mam nadzieję, że na zawodach będą niespodzianki i kibicuję Robciowi, ale żeby znów w okonie nie szedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Nie wstrzymają, nie ma szans ponieważ jeszcze coś z tej wody uda się wyszabrować. Sieci jest w pip i startujący w zawodach bedą musieli na nie uważać. Nie wszystkie są oznaczone i z tego rodzą się problemy. Życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jakie zawody organizowane są na Zalewie? Ciężko będzie o wyniki tak słabe jak w MP na Zegrzu, ale myślę że oba zbiorniki mogą rywalizować o miano najbardziej zniszczonej polskiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor1710 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Na czas zawodów w wyznaczonym obszarze wszystkie sieci zostaną usunięte. Taka jest informacja od organizatora. Także o sieci można być spokojnym . Byle pogoda i ryby dopisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Na czas zawodów w wyznaczonym obszarze wszystkie sieci zostaną usunięte. Taka jest informacja od organizatora. Także o sieci można być spokojnym . Byle pogoda i ryby dopisały.Czyli nic się nie zmieniło......stacjonarka i pewnie okazjonalnie elektryk w robocie. Ależ żal tej wody...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jakie zawody organizowane są na Zalewie? Ciężko będzie o wyniki tak słabe jak w MP na Zegrzu, ale myślę że oba zbiorniki mogą rywalizować o miano najbardziej zniszczonej polskiej wody. Zawody spinningowe w najbliższy weekend pod patronatem Robinsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 I jak po zawodach? Był ktoś z forumowiczów? Na YT jest materiał od Raymarine Team, jeden sandacz , niecałe 20 szczupaków, gdzie max to 65cm. Ja się nie znam, ale to słabo jak na tę wodę i ponad 20ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Na czas zawodów w wyznaczonym obszarze wszystkie sieci zostaną usunięte. Taka jest informacja od organizatora. Także o sieci można być spokojnym . Byle pogoda i ryby dopisały.Siaty stały na zawodach jak stały tydzień przed, nie usunął ich właściciel bo miałem nadzieje polowic w tym miejscu okonie...niestety I jak po zawodach? Był ktoś z forumowiczów? Na YT jest materiał od Raymarine Team, jeden sandacz , niecałe 20 szczupaków, gdzie max to 65cm. Ja się nie znam, ale to słabo jak na tę wodę i ponad 20ekip.Sandacz był jeden, o dziwo uchował sie, choć podobno jest ich tam wiecej,szczupaki i okonie dopisały jak na ten zbiornik i pogodę, bardzo mocny urywający łeb wiatr, ekip było nie 20 a 54 Po tych zawodach były kolejne na bardzo fajnej wodzie gdzie okonie sa +40 i szczupaki sa i nie ma tam p.K......... a wyniki były jeszcze gorsze niż na zalewie, Koronowo się podobno powoli odradza w rybostan? Oby bo woda i przyroda naprawdę fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) A tu macie dokładnie ile było i jakich ryb Edytowane 14 Października 2018 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Siaty stały na zawodach jak stały tydzień przed, nie usunął ich właściciel bo miałem nadzieje polowic w tym miejscu okonie...niestety Sandacz był jeden, o dziwo uchował sie, choć podobno jest ich tam wiecej,szczupaki i okonie dopisały jak na ten zbiornik i pogodę, bardzo mocny urywający łeb wiatr, ekip było nie 20 a 54Po tych zawodach były kolejne na bardzo fajnej wodzie gdzie okonie sa +40 i szczupaki sa i nie ma tam p.K......... a wyniki były jeszcze gorsze niż na zalewie, Koronowo się podobno powoli odradza w rybostan? Oby bo woda i przyroda naprawdę fajna.To jeszcze ciekawiej, daje statystyczne 3 okonie z ogonkiem na ekipę.......Może to kwestia pogody, ale coś słabej wiary jestem w rybostan Koronowskiego. Patrząc na rozmiarówkę szczupaków- faktycznie, woda się odradza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 dopisze że 24 ekipy były bez ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Wyniki zawodów potwierdzają tylko dramat, który odbywa się na tej wodzie. Jak czytam, że nawet na czas zawodów nie zdjęli sieci to ręce opadają. Takie piękne miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Niektórzy połowili trochę więcej. Choć wielkość szczupaków marna.https://m.youtube.com/watch?v=VNYBLj86gD4&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ech, życie....To kiedyś był raj- nie chodzi o ryby a o potencjał wody...A materiał widziałem, że tak powiem wyniki tej ekipy mocno odbiegały od normy na tej imprezie.Taka woda- taki dramat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowStalker Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Jakiś czas temu nawet zastanawiałem się czy nie zacząć kupować zezwolenia właśnie na Zalew. W miare blisko, a bydgoskie wody to dramat. Pogadałem z paroma sąsiadami i szybko mi przeszło. 15-20 lat temu jeździłem tam z rodzicami i leszczyki po 40cm to się wyciągało co 20 minut. Ze spinningu z łodzi zawsze coś skubnęło, choćby pare okoni. Teraz podobno dramat i słyszałem to od 3 osób które jeżdżą w różne miejsca. Także nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Niestety, woda raczej stracona wędkarsko- w sensie zasobów spiningowych. Białoryb ma się dobrze, tylko gorzej z przyrostami.Nadal nie mogę się pogodzić jak bydgoski OW mógł to wypuścić z rąk. Nie wiem ile Kaczmarkowi potrwa jeszcze dzierżawa, pewnie będzie miał przywileje przed następnym przetargiem, no chyba że stwierdzi brak opłacalności w dalszej eksploatacji tej wody.Ja też mam tam rzut beretem, ale nie ma sensu się w to angażować. Co ciekawe w przylegających lasach były parkingi dla wędkarzy PZW- teraz już ich nie ma....sam zysk.......dla dzierżawcy. Bo nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubplu Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam. Sprawdzam czy są jacyś zapaleńcy spinningowi i castingowi co walczą na zalewie koronowskim i jakie mają odczucia co do tego akwenu. Polecam się na weekendowe wypady z Bydgoszczy, a nawet na akcję typu 2-3 dni z namiotem i obejście brzegu od zamrzenicy do jez. Stoczek od strony Lucimia lub Tuszyny-Samociazek Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Jak namierzysz ryby to nie rozpisuj się na forum bo okolice zostaną obstawione siatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Na zalewie nie ma okolic nie obstawionych siatami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Święta prawda. Są oznakowane i nieoznakowane. K. jest nienażarty jak przysłowiowe kormorany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Święta prawda. Są oznakowane i nieoznakowane. K. jest nienażarty jak przysłowiowe kormorany.Jemu to tak dobrze idzie na tej wodzie, że kormorany wkrótce się wyniosą stamtąd. Z głodu padną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubplu Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Siatki stawiają wszyscy "gospodarze". Zobaczcie co robi charzykowskie gospodarstwo rybackie- jez. Karsinskie i charzykowskie są obstawione niemiłosiernie, wystarczy popływać kajakiem żeby się przekonać. Przykładem może być jez. Mochel w Kamieniu Krajeńskim gdzie po jego przejęciu w kilka lat doprowadzili do bezrybia i dopiero od 2 lat można znowu dostać leszczaki i liny do 2 kg, a jeszcze 15 lat temu to na bata przy trzcinach podchodzily leszcze 2.5kg. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubplu Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Na zalewie lubię różnorodność tej wody, jest rzeka na odcinku piła młyn są płytkie blaty i trzcinowiska pod jerki, są dolki pod koguta i opad. A że skupiam się na spinningu, lubię chodzić i mam znajomych z łódką to zawsze znajdę sobie jakieś miejsce co nie jest pustynia z siecią. No i jest wiele terenów gdzie nie wydlubiesz oka drugiemu wedkarzowi jak w chmielnikach (z pomostami na łańcuch i kłódkę, z obneconymi miejscami gdzie krzywo patrzą na spin), nie pływają z kuszą jak w Borownie itp. Chociaż przyznam,że już nie jest to co 10-15 lat temu i długo nie będzie. Ps. na Noteci i kanale Noteckim też wypatrzyłem kilka wontonów przy trzcinach-cisną jak mogą... pozostają jeszcze Bory Tucholskie ale to jednak kawał drogi z Bydgoszczy i na szybki wypad na 2-3 godziny to słabo się kalkuluje. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi