Tomek_N Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam, czy ktos zna Zalew Koronowski? Kolega z Niemiec sie tam wybiera, wiec mnie poprosil abym sie na polskim forum popytal o informacje. Na jakie rybki mozna sie nastawic? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam,O jakie info chodzi ? Kiedy się wybiera ? spinnluki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Wybiera sie w wakacje. Chodzi o ogolne informacje jakie mozna zlowic tam ryby, na co najlepiej biora itd. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi o spinning podstawa to szczupak, okoń i sandacz. Ten ostatni jest wpuszczany od kilku lat i stopniowo jest go coraz więcej ale na razie przeważają rybki 30-50cm. Jest on jednak łowiony głównie na trupki bo zalew ma klarowną wodę i na spinning nie bierze najlepiej. Jest łowiony w czerwcu i późną jesienią listopad, grudzień. Ładnego szczupaka można jescze połowić ale to duży zbiornik i trzeba go lepiej poznać żeby mieć wyniki. Najwięcej jest ryb w granicach 50 -65 cm i takie można jescze jak tako połowić. Dla osoby nieznającej wody najpewniejsze będą trzcinowiska, praktycznie w całości porastające zbiornik. Okonie są już mocno przełowione ale jak się trafi na miejsce to można połowć średniaków. To tyle. Zbiałej ryby są łowione duże leszcze z głębokiej wody i liny z trzcinowisk ale to nie moja bajka i nie pomogę za wiele. I jeszcze informacyjnie - z ichtiofauną zalewu jest corocznie gorzej od kiedy właścicielem jest pan Kaczmarek z Torunia. Siaty na tarliskach szczupaków w grudniu i prąd w kwietniu to norma. PZW jest jajkie jest ale przynajmniej nie sieciowali całą jesień i szczupaka było dużo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dziekuje bardzo. Jak wyglada sprawa z pozwoleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 W Koronowie jest stacja Orlen i naprzeciwko niej warsztat wymiany opon. Tam kupisz pozwolenie. 190 zł roczne, dniówka chyba 15 lub 20 zł,Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zalew jest cholernie długi i opis do konkretnej miejscówki jest ciężko zrobić , ja od 11 lat łowię na samym początku zalewu w Zamrzenicy tam łączy się Brda i Kamionka w wody zalewu.Z roku na rok jest coraz gorzej ,a od kiedy działa tu Spółka Salar p.Kaczmarka (miejscowi plotkują że podobno kasa idzie na pewną rozgłośnie z miasta pierników )jak już napisał @spinnluki jest fatalnie.Za czasów PZW było chyba lepiej jeszcze 5 lat temu łowiło się czasem komplet 60 - 75 cm zębatych, mój rekord to 7 szt w 2 godziny .Niestety miejscowi też nie pomagają łowisku tam mało kto zna termin C&R.W 2008 roku zacząłem się wyprawiać w głąb zalewu bo w Zamrzenicy totalna nędza w wakacje ani jednego zębatego do fotki , jesienią kilka około wymiarowych udało się wyjąć.Z przynęt królowała na tym odcinku obrotówka posyłana w zielsko na podwodnych górkach , w zeszłym roku u mnie królował Slider 10 F okońCo do zezwoleń to do nabycia są jeszcze w Ośrodku Leśne Ustronie w Zamrzenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jeszcze jedno pytanko...czy woda jest w miare przejrzysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Póki nie zakwitnie to tak.W 2008 długo trzymała się klarowna dopiero w sierpniu zaczeła zielenieć ale też nie było najgorzej.Tam gdzie ja łowię widać na ok 1-2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Wielkie dzieki, jak narazie kolega nie ma wiecej pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Wybieram się na parę dni nad ZALEW KORONOWSKI, i może ktoś z lokalnych specjalistów podpowie, w których częściach zbiornika warto popływać i ewentualne inne wskazówki. Na stronie zalewu już gościłem i nieoficjalny rekord Polski szczupaka oglądałem. Za wszelkie podpowiedzi dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Na pewno odpuść sobie rejon cofki tzn. Zamrzenicę jeżdżę tam od 13 lat i jest coraz gorzej.Miejsce to jest strasznie przetrzebione szczupaka jest mało, a to co zostało to krótkie do 65cm , okoń też ostatnio kiepsko tam brał.Jako ciekawostka w tym roku pierwszy raz trafiłem na Koronowskim w tym rejonie Bolenia ledwo wymiarowy ale był Proponowałbym okolicę Pieczysk , ale to już nie moja woda ( byłem tam dosłownie ze 2 razy ) więc nic konkretnego ci nie doradzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Z tego co wiem to będę stacjonował (baza wypadowa) Romanowo czy coś takiego, jakaś przystań żeglarska. Rejon cofki nie za wiele mi mówi, ale może z tego Romanowa gdzieś w pobliżu jest coś wartego opłynięcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Woda piękna, ale kłusownictwo na tym akwenie to sport narodowy. Bezrybie totalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Byłem właśnie w Zamrzenicy, dniówka to jeden szczupak 40cm. Woda duża, ale wszczyscy wędkarze wychwalali dzierżawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Zgadza się 40 cm to świetny wynik jak na ten zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maek7 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wybieram sie w sierpniu na urlop nad ten zalew. Z tego co napisaliście to raczej nie warto nastawiać się na jakieś super-efekty. Zabieram ponton z silnikiem i echosondą - może chociaż na blatach pasiaki dopiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Powodzenia datos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Panowie, jakieś wieści z tego akwenu macie? Wybieram się tam na tydzień do pracy i nie wiem czy ryby czy grzyby. Co prawda wolał bym to pierwsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja05 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam, szukam wiadomości na temat tej wody chodzi mi tylko o ryby drapieżne, metody przynęty miejscówki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Boleń, bardzo dużo bolenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Woda wydaje się nie do przesieciowania, a jednak obecny dzierżawca w ostatnich latach sobie z tym nieźle poradził. Łowisko strasznie w ostatnich latach wyeksploatowane rabunkową gospodarką. W latach 80-90 było to eldorado, teraz bardziej dla walorów estetycznych, bo wędkarsko słabo. Ale na żagle piękna woda, polecam. Słyszałem plotki, które jednak chyba mają potwierdzenie w rzeczywistości, że dzierżawca jest mocno powiązany z ojcem dyrektorem ( tak, tym jedynym słusznym). Skoro tak, to gospodaruje podobnie jak rentami babuni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 A najgorsze jest to, że jego dzierżawa to pewnie z 7 lat jeszcze potrwa....Zbrodnia, że PZW wypuściło tę wodę z rąk. Moi znajomi pozabierali łodzie, jeżdżą w stronę Tucholi albo moją, słyszałem opinie, że sieci to są tam stacjonarne, do tego okresowe nagonki elektryczne.Ta woda przynosi K..... niemałe pieniądze.A była to woda klasy MP w spinie onegdaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi