r.t. Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Takie mamy społeczeństwo. Nic nie poradzisz ani Ty ani ja, że ich posty nie mają nic wspólnego z konstruktywna krytyką, są jedynie pełne hejtu i śmierdzą trolem. Liczę, że Moderator szybko z ryb wróci i posprząta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 To może inaczej. @ r.t. jak mamy sobie pomagać to warto wysłuchać wszystkich którym chciało się w tym temacie jakby nie było dla Ciebie napisać. Autko jakie masz takie masz ,Twój wybór ,Twoja decyzja , Twoja i tylko Twoja kasa.Co do montażu haka ,myślę ,że kwota o której wspomniałeś ( 2k) jest mocno zawyżona na zakup i montaż nowego haka . Taki jest urok samochodu , nie wiesz kiedy go sprzedaż i w co byś nie zainwestował w niego to przy odsprzedaży kasy zainwestowanej w wypasy nie odbierzesz. Aby Cię przekonać jednak do nowego haka to oprócz bezpieczeństw o którym już wcześniej pisałem jest jeszcze jedna rzecz o której warto napisać.Coś na tym haku będzie zapięte ? pewnie przyczepa ? i domyślam się ,że na niej będzie łódka . Policz sobie ile to wszystko będzie Ciebie kosztowało i odpowiedz sobie szczerze czy warto ryzykować i pakować kasę w hak niewiadomego pochodzenia. Moje zdanie brzmi NIE . Nawet jakby tam były wożone rowery.Wiem ,że jest kasa do wydania , ale powiedz mi ,które hobby ,prawdziwe hobby jest tanie. Minie miesiąc ,dwa ,trzy i się odkujesz i zapomnisz o tej wydanej kasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.t. Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dziękuję wszystkim za pomoc i opinię w temacie.Hak kupiony, zamontowany, jestem zadowolony z podjętej decyzji o kupnie z rynku wtórnego tym bardziej, że trafiłem na kompletną, funkiel nówkę sztukę za połowę kasy.Hak, ogarnięcie pinologii związanej z podłączeniem modułu oraz logowanie online w VW wyniosło mnie 1/3 ceny warsztatowej.Samodzielny montaż haka to nic strasznego, trzeba jedynie posiadać jakiekolwiek predyspozycje do takiej pracy oraz wyobraźnię jakie skutki idą za konkretnym ruchem. Sprawa załatwiona, temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Dziękuję wszystkim za pomoc i opinię w temacie.Hak kupiony, zamontowany, jestem zadowolony z podjętej decyzji o kupnie z rynku wtórnego tym bardziej, że trafiłem na kompletną, funkiel nówkę sztukę za połowę kasy.Hak, ogarnięcie pinologii związanej z podłączeniem modułu oraz logowanie online w VW wyniosło mnie 1/3 ceny warsztatowej.Samodzielny montaż haka to nic strasznego, trzeba jedynie posiadać jakiekolwiek predyspozycje do takiej pracy oraz wyobraźnię jakie skutki idą za konkretnym ruchem. Sprawa załatwiona, temat do zamknięcia.co masz na myśli pisząc o logowaniu online w vw? Podłączyłeś oryginalny moduł i zgrałeś z komputerem? Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.t. Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Tak. Można wstępnie zalogować moduł ale obcięte będą niektóre funkcje - np. będzie paliła się kontrolka pozycji czy korekta trakcji nie będzie obejmowała przyczepy. Żeby montaż miał ręce i nogi to moduł należy zalogować online wpisując podany przez producenta haka kod, ponieważ mam zaprzyjaźnionego mechanika z VW to też tam to zrobiłem.Jest jeszcze drugi sposób montażu, bardziej druciarski. Koledze w duuużej korpo do tiguana zamontowali hak omijając wszelkie moduły naruszając strukturę instalacji - łopatologicznie tłumacząc, auto nawet nie wie, że cokolwiek ma dołożone. Mój montaż ma tą zaletę, że wygląda jak fabryczny - wypinam się z kostek i instalacja nie ma śladów ingerencji, czego życzył sobie leasingodawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Tak. Można wstępnie zalogować moduł ale obcięte będą niektóre funkcje - np. będzie paliła się kontrolka pozycji czy korekta trakcji nie będzie obejmowała przyczepy. Żeby montaż miał ręce i nogi to moduł należy zalogować online wpisując podany przez producenta haka kod, ponieważ mam zaprzyjaźnionego mechanika z VW to też tam to zrobiłem.Jest jeszcze drugi sposób montażu, bardziej druciarski. Koledze w duuużej korpo do tiguana zamontowali hak omijając wszelkie moduły naruszając strukturę instalacji - łopatologicznie tłumacząc, auto nawet nie wie, że cokolwiek ma dołożone. Mój montaż ma tą zaletę, że wygląda jak fabryczny - wypinam się z kostek i instalacja nie ma śladów ingerencji, czego życzył sobie leasingodawca.sam robiłem druciarsko i samochód nie wie ze ma przyczepę. Tez wyglada jak oryginał, bo to oryginał poza elektryką. Leasingodawca nic o tym nie wie. Mpze kiedys kupie moduł fabryczny i to poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.t. Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) sam robiłem druciarsko i samochód nie wie ze ma przyczepę. Tez wyglada jak oryginał, bo to oryginał poza elektryką. Leasingodawca nic o tym nie wie. Mpze kiedys kupie moduł fabryczny i to poprawięBez urazy, napisałem tak, bo w przypadku auta kolegi chodzi o dużą firmę z ogromnym budżetem. Sam jestem zwolennikiem wszelkiego rodzaju tanich rozwiązań, stąd też moje poszukiwania taniej nowej-używki i montaż we własnym zakresie. Tu masz dobrą ofertę na moduł, gdybyś się miał zdecydować. Nowy moduł z wiązką 13pin - 610zł Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez r.t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Bez urazy, napisałem tak, bo w przypadku auta kolegi chodzi o dużą firmę z ogromnym budżetem. Sam jestem zwolennikiem wszelkiego rodzaju tanich rozwiązań, stąd też moje poszukiwania taniej nowej-używki i montaż we własnym zakresie. Tu masz dobrą ofertę na moduł, gdybyś się miał zdecydować. Nowy moduł z wiązką 13pin - 610złdzięki, tylko że ja mam skodę superb. Na razie i tak nie zawracam sobie tym głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi