jigger Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Panowie mam problem, może ktoś z Was coś poradzi. Nieopatrznie zalałem formę żywicą epoksydową, ale wcześniej nie pokryłem jej warstwa rozdzielacza... czy jest jakiś sposób żeby rozdzielić już wyschnięte formy, żeby ich nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jeśli forma jest silikonowa, to bez najmniejszego problemu wyciągniesz model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigger Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Właśnie forma jest zrobiona z żywicy. I na razie zalałem drugą połowę formy i nie pokryłem pierwszej gotowej połówki rozdzielaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Możesz próbować opukiwania, ale raczej nic z tego nie będzie. Praca od początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigger Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Myślałem żeby jeszcze stwardniałą formę wrzucić do benzyny ekstrakcyjnej, ale nie wiem czy nie wejdzie w reakcję z żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Musztarda po obiedzie ...Nie ma opcji żebyś to rozdzielił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 juz tego nie masz szans rozdzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigger Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No cóż dzięki Panowie za pomoc coś pokombinuje, jak nie wyjdzie to się zrobi nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 No to teraz jedynie formę na wyrzynarkę stołową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Wywierć cztery otwory po rogach na pręciki stabilizujące , potem natnij przez środek jak najbliżej modelu i spróbuj rozdzielić części nastąpi pęknięcie ale kontrolowane . Może się uda. Miejsce po brzeszczocie zawsze możesz wypełnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 no nie moge :) "pręciki stabilizujące" masz wyobraznie kolego....teoretycy się odezwali...forma nadaje się do śmietnika i tyle....a wy tu jakieś kosmiczne teorie tworzycie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Oczywiście że mam wyobraźnię za to Tobie jej zupełnie brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigger Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Panowie nie ma się co kłócić nie ma szans żeby odkleic od siebie obie połówki. Chyba że laserem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazo57 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wywierć cztery otwory po rogach na pręciki stabilizujące , potem natnij przez środek jak najbliżej modelu i spróbuj rozdzielić części nastąpi pęknięcie ale kontrolowane . Może się uda. Miejsce po brzeszczocie zawsze możesz wypełnić . tylko w ten sposób można to uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Panowie mam problem, może ktoś z Was coś poradzi. Nieopatrznie zalałem formę żywicą epoksydową, ale wcześniej nie pokryłem jej warstwa rozdzielacza... czy jest jakiś sposób żeby rozdzielić już wyschnięte formy, żeby ich nie uszkodzić?Zespolone połówki formy - są nie do rozdzielenia ! Istnieje także małe prawdopodobieństwo odzyskania wzornika bez jego uszkodzenia, który jest w środku.No cóż i tak bywa, że robi się takie błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Podepne sie. Panowie czego uzyc do separacji gipsowej formy do olowiu? Jest tam tez element ktory musze wyjac po odlaniu z gotowych ciezarkow? Zeby mi nie zastygl na olowiu na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Jak zalany element jest metalowy to wcześniej opal go nad świeczką, będzie taki czarny. Po odlaniu wyjdzie z ołowiu bez problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Tak tak. Jest metalowy. To przekladka co robi szczeline w czeburaszce. Mam nadzieje ze ten patent pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 ja odlewam ciężarki na metalowym precie....i smaruje go olejem....może byc i jadalny....z tym opalanie to chyba za dużo zachodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiak cast Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Pręciki do czeburaszek mam z kwasowki i nic mi nie zastyga na amen żebym nie mógł wyjąć a na jednym pręcie jest naraz 6-7 kulek przy jednym zalaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi