szymi Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Witam,mam pytanie odnosnie dw?łch kijk?łw TD >1 http://allegro.pl/spinning-team-dragon-2-45m-5-18-g-i1783325 417.html>2 http://allegro.pl/spinning-team-dragon-2-45m-7-21-g-i1783325 416.htmlChciałem je przeznaczyc na połow pstrag?łw,rzeczki nie sa duze ale szybko płynacę,wiec i op?łr przynet w wodzie spory,waoblerki do 5cm,wahadła nr2 i obroty nr2,wiem ze kije na ta rybe maja swoje charakterystyke,lecz z pracowni najtaniej to jakies 700zł max.a wychodzxe z takiego zał?ł?źenia ze lepiej mieć wiecej mocy w dolniku,i tu pytanie czy ktos uzywa kt?łregos tych kij?łw i czy spełnia swoje zadanie???chodzi o chol i trzymanie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Czy aby na pewno szukasz akcji x-fast na pstrągi, wg mnie lepsza akcja wolniejsza, te kijki co podałeś mają typowo szczytową szybką akcję, niekt?łrzy pstrągi łowią na TD 2.40 3-14 i sobie chwalą. Proponuję podjechać gdzieś do sklepu pomacać i zobaczyć. Osobiście posiadam np. Team mustad 7-21 gr o akcji x-fast i na pstrągi bym go nie zabrał, za to na gumy do l?źejszego szczupakowania jak najbardziej mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 nie posiadam ww kijk?łw ale bardzo mi pasuja td.przezuciłem ich trochę i nie wszystkie opisane x-fast sa szybkie.na pstrągi u?źywam 2.21 10-28g opisany jako szybki w rzeczywistości taki nie jest.musisz sam pomacać lub kierować się opinią u?źytkownik?łw.nie polecam napewno 3-14 raczej nie poradzi sobie z nurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Witam ja mam Td 260 7-21gr i spokojnie łowie nim pstrągi a latem u?źywam go do sandaczy taki uniwersalny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 przypomniało mi się ze kiedyś nabyłem td 2.30 cw 10-25g.nie wiem czy nadal to te same kije co kiedyś ale ten najbardziej nadawał się na pstrągi.?źadna to akcja x-fast nawet nie wiem czy nazwał bym ją jako fast.według mnie max obcią?źenie 12 moze 15g świetnie się machało hornetami 4cm.ciekawie te?ź jes opisana jego masa 120g jest faktycznie lekki ale czy a?ź tak to nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 No własnie,teraz to wszystko szybko sie zmienia,wychodzia dana partia kijaszk?łw,a potem zmiana technologi i niby opis ten sam ale to juz całkiem co innego,czyli juz wiem ze akcja XF sie raczej nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Mam taki kijek. Uwazam , ?źe jest za sztywny do pstrąg?łw. W połączeniu z plecionką wogule nie zdaje egzaminu.Rybki sie spinają. Druga sprawa to w jak zrośniętej przez drzewa rzeczce łowisz. TD o akcji XF jest bardzo kruchy. Dwa razy złamałem wędke . Raz szczyt?łwke a raz dolnik po zahaczeniu wobkim o drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Ja mam tego Td z pierwszej seri produkcji to całkiem inne kije ni?ź te teraz faktycznie jest sztywny ale ja ju?ź się przyzwyczaiłem ,a pstrągi łowie wyłocznie na ?źyłke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 jeśli uda Ci się trafić to bierz TD 260, 5-18 akcja fast - łowię i polecam ... z tego co wiem wypadł z katalogu na 2011 rok ale mo?źe gdzieś trafisz .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi