pablo__20 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Drodzy koledzy .Pod osłoną nocy z 22/23.06.2017r z mariny w Nowej Soli SKRADZIONE zostały 3 silniki zaburtowe. 40 konna yamaha straży rybackiej15 konna yamaha F15 CMHS nr 1039342 z Galara Nowosolskiego, którym były organizowane rejsy dla dzieci.8km honda.Mam ogromną prośbę, gdyby ktokolwiek cokolwiek widział lub słyszał proszę o udostępnianie informacji.Wiem ,że w naszym kraju szanse na znalezienie są znikome, ale próbujemy na wszelkie sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jeżeli policja sprawdzała by kontrolnie faktycznie numery silników na wodzie to może była by nadzieja. Ja się z taką praktyką nie spotkałem . Współczuję poszkodowanym . Według mnie szansa na odnalezienie prawie zerowa. Żeby były takie kontrole, to musiała by być podstawa prawna. Pytanie czy jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 W przypadku każdego zakupu musimy się kierować zdrowym rozsądkiem i kalkulacją ryzyka, ponieważ nikt za nas ryzyka zakupu używki nie poniesie. Fajnie byłoby gdyby udało się wspólnie znaleźć lub wypracować patent który zmniejszałby ryzyko kradzieży ( bo wyeliminować to się chyba nie da). Do tego czasu będę nadal trzymał łódź z całym szpejem w garażu a Hiluxa pod chmurą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) .. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez bankroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) .. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Na szczęście jest jeszcze Straż Graniczna http://esanok.pl/2017/pierwsze-skradzione-silniki-zaburtowe-ich-wartosc-to-45-tysiecy-zlotych-zdjecia-00e8po.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Na nieszczęście nie jest w stanie skontrolować wszystkiego. Jeszcze nim dojadą silniki z Niemiec to jest szansa że dotrze info o kradzieży. Ale jak rąbną 300km od granicy to musieliby wiedzieć o kradzieży szybciej niż właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 A ja tam ubezpieczyłem wszystko. Niech kradną. Co roku będę miał nowy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 W momencie ubezpieczania wszystko jest elegancko i miło, potem jest odsyłanie do OWU. Przerabiałem przy różnych szkodach, albo okazuje się że wycena jest niezależna od przyjętej wartości przedmiotu ubezpieczenia w trakcie zawierania umowy, albo akurat jest to objęte wyłączeniem, itd. Ale chociaż część ewentualnej szkody zostanie zrekompensowana. Mam nadzieję, że nikogo z nas to nie dotknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bober18 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Koledzy nie idzie ubezpieczyc od kradziezy silnika lub lodzi od zniszczen lub od wypadku tylko i robi to PZU a jak wam mowia ze idzie to zycze powodzenis jak byscie chcieli odzyskac kase:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ja tam do tej pory z PZU problemów nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ja tam do tej pory z PZU problemów nie miałem.Z ubezpieczeniem silnika zaburtowego od kradzieży?Czy też z ubezpieczeniem, a następnie odszkodowaniem po utracie silnika w wyniku np. kradzieży?Bo z ubezpieczeniem, to raczej zawsze łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Myślę, że nie zaryzykowali by utraty klienta z powodu silnika zaburtowego czy innych fantów związanych z łodzią i elektroniką.Ale różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Przy grubszych sprawach ubezpieczyciel za zaoszczędzone pieniądze pozyska sobie dziesięciu klientów na miejsce jednego. Więc biznesowo to w co wierzysz się nie spina. Aczkolwiek z PZU miałem styczność ponad dekadę temu jak buchnęli mi samochód i muszę powiedzieć, że nie narzekałem. Tylko pytanie czy nie pogorszyli się przez ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Już kiedyś pisałem.Znajomemu zdjęli z łódki hondę 200 hp z zamkniętego, firmowego placu.Ubezpieczyciel odmówił wypłaty jako powód podając słabo zabezpieczoną posesję, a w szczególności brak kamer.Także różnie to jest z tymi ubezpieczycielami. Trzeba dokładnie czytać umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ja tam do tej pory z PZU problemów nie miałem.A ja tak inna bajka ale szkoda wyceniona przez niezależnego rzeczoznawcę na kwotę X, PZU w/g swojego standardu wypłaca 1/3. Dwa lata w sądzie z powództwa cywilnego sprawa wygrana ale ile czasu i wkur.........a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybak109 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Mi w kwietniu buchneli przyczepę w Górkach Zach. - ubezpieczyciel GOTHAER, koszt ubezp. 150 pln, kwota ubezpieczenia AC 2250 pln, po miesiącu na koncie miałem 2100 zwrotu :-) Sprawa zgłoszona na policję, po trzech tygodniach umożyli, tydzień pózniej zwrot kasy z ubezp. Polecam wybierać trochę lepsze warianty ubezpieczeń, bez tzw. wykluczeń t.j. ubezpieczenia "all risk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Przyczepa a łódka z silnikiem to całkiem różne OWU...Bo przyczepę to Ci mogą wszędzie zajumać i kasa będzie A łódka z silnikiem to mogą być takie warunki ,że trzeba dokładnie to przeczytaćA kwiatki są takie np. ,że marina musi być oświetlona w nocy ,dozorowany teren przez 24h przez osobę ... a silnik powinien być odczepiony z łódki i zaniesiony do specjalnego pomieszczenia zamykanego na odpowiednie czytaj. atestowane zamki w podanej ilości w odpowiedniej klasie. Pomieszczenie to powinno ( po zajumaniu silnika) mieć wyraźne ślady włamania !!!! itp.Nie trzeba dobrego prawnika aby do każdego ww. warunku napisać ,że nie były spełnione warunki ubezpieczenia.Bo żarówki w lampach były nie takie ... stróż nie miał zatrudnienia !!!, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pablo__20
Drodzy koledzy .
Pod osłoną nocy z 22/23.06.2017r z mariny w Nowej Soli SKRADZIONE zostały 3 silniki zaburtowe.
40 konna yamaha straży rybackiej
15 konna yamaha F15 CMHS nr 1039342 z Galara Nowosolskiego, którym były organizowane rejsy dla dzieci.
8km honda.
Mam ogromną prośbę, gdyby ktokolwiek cokolwiek widział lub słyszał proszę o udostępnianie informacji.
Wiem ,że w naszym kraju szanse na znalezienie są znikome, ale próbujemy na wszelkie sposoby.
Top użytkownicy dla tego pytania
13
13
5
3
Popularne dni
25 Cze
27
24 Cze
18
27 Cze
7
3 Lip
5
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 13 odpowiedzi
bankroot 13 odpowiedzi
Marioo 5 odpowiedzi
MarasR 3 odpowiedzi
Popularne dni
25 Cze 2017
27 odpowiedzi
24 Cze 2017
18 odpowiedzi
27 Cze 2017
7 odpowiedzi
3 Lip 2017
5 odpowiedzi
Popularne posty
Andru77
Pewnie by pomoglo obcinani rąk za kradzież. Z drugiej jednak strony skoro są chetni na zakup silników nieznanego pochodzenia nie ma co się dziwić że kradną. Jeśli nie będzie na nie chetnych skończą si
psulek
Na pojazdy kwity musisz posiadać żeby użytkować. W przypadku silnika nie ma takiego wymogu i mało kto tego pilnuje. Jednak przynajmniej umowę kupna właściciel winien posiadać, ale nie musi nikomu jej
newrom
Ludzie kupują samochody, urzędnicy je rejestrują, a później przychodzi policja i się okazuje że numery/papiery były lewe. A Ty piszesz że da się od razu stwierdzić fałszywkę. Te silniki pewnie już tej
Opublikowane grafiki
67 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi