Bezel Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Cześć. Parę dni wolnego w lipcu zaklepałem sobie i planuje skoczyć ze spinningiem na Mazury, w życiu nie byłem w tamtych rejonach.Pytanie brzmi gdzie uderzyć? Wielkich wymagań nie mam. - jadę sam więc pokój wieloosobowy albo namiot ( o ile pogoda będzie )- dostęp do łódki (spinning)- ciepła woda i jakiś sklep w pobliżu Chce sobie na spokojnie popływać i skusić parę okoni, pochodzić po lesie i okolicy. Do sklepu może być nawet parę kilometrów. Flaczki ze słoika, czteropak na wieczór i tyle. Miejscowość może być ustronna, odludna nawet. Interesuje mnie jakiś dziki zakątek gdzie będę mógł na spokojnie sikać z łódki do wody a w nocy głośno chrapać Jak wygląda sprawa opłaty za wędkowanie? PZW Katowic pewnie z kimś tam ma porozumienie ale wątpię, że akurat z tamtejszymi wodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 polecam Jeziorak miejsca jest dużo nad wodą ,rybostan jest całkiem całkiem dużo sandacza w przyłowie fajne okonie . opłata za wędkowanie z łodzi 7 dni 80zł bez tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Puszcza Borecka-i jeziora Łaźno, Litygajno itd. Jeśli chodzi o kwaterunek to "google". Jak ryby nie dopiszą to prawdziwkow poszukasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Z czystym sumieniem polecę Muły Szlamy. Ustronnie jeśli by nie powiedzieć że zadupie. Tylko jedno gospodarstwo Pani która wynajmuje pokoje i łódki. Jezioro jest graniczne więc ona załatwia już wszystkie zgłoszenia do straży itd. Obok fajny odcinek rzeczki szlamicy. Jedno ale że byłem tam w maju i było super pytanie czy teraz nie zarasta ze względu na dość mała głębokość zbiornika. Trzeba by zadzwonić do gospodyni i się podpytać. [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Szlamy teraz będą raczej całe zarośnięte. Ewentualnie Szlamicą przepłynąć na J. Głębokie. No chyba że ktoś lubi liny dłubać wśród kapelonów. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dzięki za pierwsze wytyczne!Dobrze patrzę, że PZW Olsztyn jest odpowiedzialny za mazurskie zbiorniki? Przydałaby się jakaś lista ze wszystkimi miejscami gdzie łódkę można wypożyczyć... ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 No nie do końca. Sprawdź gospodarza wód .Zakład Rybacki PZW Suwałki ma jednostki terenowe w Rucianem- Nidzie, Węgorzewie, Olecku i Suwałkach. Wody na terenie dwóch województw. Sprawdź konkretny zbiornik i okolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudi21 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Może jez.Orzysz,koszty zezwolenia można znależć na stronie GR Suwałki.Zakwaterowanie w Orzyszu lub Wierzbiny nad samym jeziorem,no i do śniardw blisko.Pomoc w znalezieniu okoni o ile będe miał czas, wiadomo praca.Jak jesteś zainteresowany to pomogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Dzięki dzięki, chyba skusze się na zbiorniki PZW Olsztyn. Związek w Katowicach ma z nimi porozumienie chociaż na okres 7 dni to i tak 50 zł po prostu.Nie jestem w stanie wziąć ze sobą woderów, to chyba nie przekreśla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A może contryside Olsztyna, jezior sporo ale proponowałbym wody gospodarstwa Bartosz wielkich, mogę być pomocny jeśli chodzi o kwaterę i pływał jak coś priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi