Expertfloat Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć, chciałem pokazać jak zelektryfikowałem swoją Dętkę, miłego oglądaniaPozdrawiamMichał HoffaFirma Expert Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Expertfloat 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jaki duzy / ciexki jest aku? Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Akumulator ma gabaryty 190mm x 108mm x 65mm, do niego zrobiłem z Hipsu obudowę i wymiary uciekły po 1 cm na plus z każdej osi. Waży 2400g , mogę go ładować prądem 30A a ciągły prąd rozładowania mam na poziomie 300A. Auto odpali każde. Pojemność ma 30Ah. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Expertfloat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Drexler08 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Mógłbyś Kolego jakiś link do tego akumulatora podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Złozyłem go sam z modelarskich ogniw. Użyłem ogniw Turnigy Multistar o pojemności 10Ah każde i wydajności prądowej 100A. Dałem ich 12 sztuk. Napięcie szczytowe mam 16,8. Minimalne 13,2 i przy takim mam sygnalizację akustyczną.Wykorzystałem 3 takie bateriehttps://hobbyking.com/en_us/multistar-lihv-high-capacity-4s-10000mah-multi-rotor-lipo-pack.html i po rozlutowaniu cel i po polutowaniu w konfiguracje 4S3P powstało to Oczywiście taki akumulator wymaga specjalnego traktowania, Wyrównywania cel podczas ładowania no i dedykowanej ładowarki. Nie są to baterie dla kogoś komuś się nie chce dbać i jakoś się potem naładuje. W zamian mamy lekki , bardzo wydajny akumulator, możliwe bardzo szybkie ładowanie i znaczną trwałość, brak efektu pamięci. Jestem modelarzem i wiele lat używamy takich ogniw. Do belly boata pakowanie ołowiaka to samobójstwo.. Tak naprawdę na krótki wypadzik na muchę, wystarczyło by 1/3 tej pojemności bo i tak płetwy mam. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Expertfloat 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Proszę mnie oświecić, bo czegoś widocznie nie pojmuję.Czy nie wygodniej jest łowić z pontonu długości np. 2 metrów?W czym tkwi powodzenie tego typu sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Otóż: Belly boat w stanie napompowanym mieści mi się do kombi do środka do bagaznika. Wodowanie zajmuje mi 3 minuty, mam obie ręce wolne a płetwy dają doskonałą manewrowość i stabilizują mnie jak macham ciężką muchówką za szczupakiem. Wpłynę tym wszędzie bez szelestnie, pozycja do siedzenia jest wygodna i bezpieczna. Rozważałem zakup pontonu kolibri 2 metry, dość poważnie. Do muchówki to jednak zbyt niewygodne, miejsca na nic nie ma a wozić na dachu trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobertsWalters Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam ,a mnie interesuje jak ładujesz aku chodzi o balanser czy też jest spięty równolegle z trzech ogniw ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Oczywiście, to konieczność. Zlutowałem najpierw 4 cele. Każda z nich składa się z 3 ogniw równolegle. Ja osobiście ładuję prądem 12A bo tyle mogę, podpinam balanser i tyle. Przed polutowaniem razem cel powinny być w miarę równo naładowane. W innym przypadku potencjały wyrównają się lecz popłynie spory prąd. Rozważałem jeszczę budowę na celach Headway 15Ah Lifepo4 ale jednak to na razie wychodzi bardzo drogo. http://www.bto.pl/produkt/41644/headway-lfp40152(s)-15000mah-lifepo4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Aż się prosi silnik bldc do tego ukladu.PWM skladales sam czy skorzystałeś z gotowego układu? Chłodzenie wentylatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) PWM z gotowego układu ale bardzo solidny na 5 mosfetach, dedykowany aż do 40A a ja mam w szczycie 20. Uklad był testowany w beczce gdzie silnik kręcił, nie potrzeba tam wentylatora nic. Na każdym mosfecie radiator osobny. Jak pokazują testy działa to poprawnie i założony zapas jest wystarczający. to ten układhttp://allegro.pl/regulator-obrotow-do-silnika-dc-10-50v40a-z-galka-i6724280130.html Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Expertfloat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nie buczy Ci silnik przy tym regulatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Troszkę na niskich obrotach buczy. Wszystkiego mieć nie można, przemieszczam się sprawnie a o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koczis Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) A śruba jest jakos osłonięta zebby noga nie weszła ? Edytowane 26 Czerwca 2017 przez koczis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jeszcze nie. Ale zrobię rurę, opaskę taką. Choć teraz to trzeba się postarać żeby weszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Jaki koszt akumulatora? Chcę zrobić 120ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Jaki koszt akumulatora? Chcę zrobić 120ah.Jakieś konkretne przemyślenia czy po prostu masz luźne 3500zł i nie wiesz gdzie wyrzucić? Może podam nr konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 E spoko. Zamordował mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Expertfloat Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 4 takie cele dajesz i , masz 100Ah.http://www.ebay.com/itm/100ah-Winston-battery-3-2v-LiFePO4-pre-sale-/182606404902?hash=item2a84309d26:g:AHIAAOSwU8hY4p7t Wychodzi 520 dolców plus przesyłka i cło i Vat. Na razie drogo , wszystko kwestia do czego to ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vBartek Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Michał a mógłbyś podać namiary na ten silnik? Szukam czegoś podobnego w stylu "zrób to sam" do kajaka.Czy wiesz orientacyjnie z jaka prędkością maksymalną możesz płynąć?Dzięki.Bartek Edit. Znalazłem coś podobnego. http://www.haswingmarine.com.au/Kayak-Trolling-Motor-Haswing-Osapian-20lbs.html Czy to to masz zamontowane? Edytowane 29 Lipca 2017 przez vBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Michał a mógłbyś podać namiary na ten silnik? Szukam czegoś podobnego w stylu "zrób to sam" do kajaka.Czy wiesz orientacyjnie z jaka prędkością maksymalną możesz płynąć?Dzięki.Bartek Edit. Znalazłem coś podobnego. http://www.haswingmarine.com.au/Kayak-Trolling-Motor-Haswing-Osapian-20lbs.html Do kajaczka będzie ok, predkość 5-6 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vBartek Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Predkosc zupelnie wystarczajaca. Zakupilem wlasnie Watersnaka 24lb bo byl w przystepnej cenie. Mam nadzieje ze bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skuwa123 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Pytanko ile czasu ciągłego pływania na 30ah baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Expertfloat
Cześć, chciałem pokazać jak zelektryfikowałem swoją Dętkę, miłego oglądania
Pozdrawiam
Michał Hoffa
Firma Expert
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi