Skocz do zawartości

Tatulka CT hałasuje

pikeft

Rekomendowane odpowiedzi

próbowałem ale nic się nie zmienia hałas dochodzi z piniona kiedy kręci kołem zębatym,nie mam pojecią ocb

złożone tak jak pwinno

Może się tylko tak wydaje że złożone jest poprawnie. Schemat schematowi nierówny, jest tylko wskazówką,a tak naprawdę wszystkiego nie powie bo nieraz nie uwidacznia znaczących szczegółów.

Swoja drogą,to zabawne są próby naprawy,serwisu sprzętu za pomocą internetu.

Witam

Dla mnie zupełnie niezrozumiałe są takie działania - tzn smarowanie nowego sprzętu.Czy nie wierzymy,że został fabrycznie poprawnie nasmarowany????

A jeśli nie został, to co myśleć o producentach tego czy owego sprzętu?????

Kolejna sprawa - to w sumie bardzo prosty sprzęt. Jedna przekładnia zębata - kilka dźwigni, kilka łożysk. Co tu można popsuć przy próbie demontażu i montażu?????

Jak to ma się do skomplikowania ot chociażby skrzyni biegów w samochodzie....Te działają niezawodnie przez tysiące godzin.Nie wspomnę,że w takiej skrzyni mamy specjalnie utwardzane powierzchniowo(cyjanowanie,azotowanie) koła zębate,podobnie wałki, czy inne elementy.

Tu - zwykły mosiądz...lub...stopy cynku czy aluminium odlewane ciśnieniowo. Plastikowa obudowa...

A tutaj - rozkręcona i złożona przekładnia szumi...Normalnie brak słów jak jesteśmy skubani przez producentów takiego badziewia....

Pozdrawiam - Romek