Skocz do zawartości
  • 0

Zerwana linka rozrusznika ręcznego HONDA BF15

tobiasz92

Pytanie

Witajcie,

Nie mogłem znaleźć podobnego tematu, zakładam nowy.
Ostatnio na wodzie wydarzył mi się incydent jak w temacie, szarpnąłem silnik się odpalił i linka pękła - może za dużo siły już :D
Na szczęście silnik odpalił i dopłynąłem do auta po akumulator i pływaliśmy dalej..

A teraz pytania.. Jestem kompletnie zielony w temacie silników, no może świecę już bym wymienił :P .
Ale powiedzcie mi jak sobie z tym poradzić?
Czy wystarczy wymiana linki?
Gdzie kupię taką linkę?
Skąd mam znać jej odpowiednią długość itp.
Może na necie są jakieś filmiki instruktażowe, ja niestety nie mogę tego znaleźć, nawet nie wiem jak się "fachowo" ta linka nazywa.

Z góry dziękuję za pomoc

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

http://allegro.pl/sznurek-linka-rozrusznika-do-honda-gx160-gx200-5-i6841319510.html

Szukasz pod hasłem " linka do koła startera rozrusznika" 

Możesz popatrzeć jak w kosiarkach to wymieniają 

Edytowane przez Popeye

• 0

Witam odświeżę temat wczoraj miałem podobną sytuację strzeliła mi linka w silniku Suzuki df6 jakiś filmik pomocny z wymiany jej albo podpowiedzi bo w mechanice jakoś słabo się czuję.Wszelka pomoc mile widziana.

Serwis pił ,kosiarek robią takie rzeczy od ręki. U mnie koszt około 50 pln.

• 0

U mnie  w  DT 9.9  linka jest trochę  poszarpana i planuję   jej wymianę  lecz w katalogu suzuki  koszt   tego sznurka to ~800zł   dlatego  zamontuję  od kosiarki  6mm   tylko moje pytanie skąd  taka wysoka cena oryginalnego sznurka   ? ma w sobie  rdzeń ze złota czy co ?  heh

https://sklepmoto46.pl/suzuki/diagrams/silniki-zaburtowe/show/13118/421473/owiewki-frame,starter

Edytowane przez maxxx
  • Like 1

• 0

U mnie  w  DT 9.9  linka jest trochę  poszarpana i planuję   jej wymianę  lecz w katalogu suzuki  koszt   tego sznurka to ~800zł   dlatego  zamontuję  od kosiarki  6mm   tylko moje pytanie skąd  taka wysoka cena oryginalnego sznurka   ? ma w sobie  rdzeń ze złota czy co ?  heh

https://sklepmoto46.pl/suzuki/diagrams/silniki-zaburtowe/show/13118/421473/owiewki-frame,starter

STARTER ROPE 6MMDIA,50M ROLE

99000-81159-50M

Sugerowana ilość: 

783.21 PLN

To chyba cena za 50 metrów ... .