PaNeK Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam wszystkich, potrzebuje waszej pomocy, mianowicie od tygodnia mój monitor doprowadza mnie do szewskiej pasji, już opisuje o co chodzi:Po włączeniu komputera i monitora, monitor nie łapie obrazu, widać jedynie bardzo delikatne mrugnięcia czarnego tła i słychać wtórujący mu dźwięk który interpretował bym jak próbę ,,zaskoczenia obrazu a dioda włącznika miga jak w czasie czuwania, pozostawienie go w tym stanie na dłuższy czas nie daje rezultatu, dopiero 5 minutowe naciskanie na przycisk ,,source i3-4 krotną zmianę z trybu digital na analog przynosi rezultaty, obraz się pojawia i działa przez cały okres pracy na komputerze.To co mi się nasunęło to fakt że wcześniej razem z odpaleniem komputera, monitor sam wyświetlał okienko digital a później analog. Z monitorem nigdy (korzystam z niego dobre pół roku) nie miałem problemów, niestety nie jest na gwarancji...Ktoś ma jakieś pomysły? Może któreś z ustawień monitora sprawia że nie zaskakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Cześć,może wyjaśniłeś coś z tym monitorem ? Okazało się ,że mam to samo ;( ,niestety nie wiem czym to jest spowodowane . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shared Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jaki monitor? Próbowałeś wymieniać przewód sygnałowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Wybuliłem za to 100zł, podejrzewam jednak co to było, siadł jeden z kondensatorków które można w elektronicznym kupić za 3zł, serwisant zrobił mi to w godzinę więc innej opcji moim zdaniem nie ma wnioskuje że to kondensator po tym że mój kumpel miał to samo, sobie tylko znanym sposobem doszedł który to, odlutował i wlutował nowy, szkoda tylko że mi się tak późno pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi