Skocz do zawartości

Informatyka! bo mnie monitor tyka!

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, potrzebuje waszej pomocy, mianowicie od tygodnia mój monitor doprowadza mnie do szewskiej pasji, już opisuje o co chodzi:

Po włączeniu komputera i monitora, monitor nie łapie obrazu, widać jedynie bardzo delikatne mrugnięcia czarnego tła i słychać

wtórujący mu dźwięk który interpretował bym jak próbę ,,zaskoczenia obrazu a dioda włącznika miga jak w czasie czuwania,

pozostawienie go w tym stanie na dłuższy czas nie daje rezultatu, dopiero 5 minutowe naciskanie na przycisk ,,source i

3-4 krotną zmianę z trybu digital na analog przynosi rezultaty, obraz się pojawia i działa przez cały okres pracy na komputerze.

To co mi się nasunęło to fakt że wcześniej razem z odpaleniem komputera, monitor sam wyświetlał okienko digital a później analog.

Z monitorem nigdy (korzystam z niego dobre pół roku) nie miałem problemów, niestety nie jest na gwarancji...

Ktoś ma jakieś pomysły? Może któreś z ustawień monitora sprawia że nie zaskakuje?

• 3 tygodnie później...

Wybuliłem za to 100zł, podejrzewam jednak co to było, siadł jeden z kondensatorków które można w elektronicznym kupić za 3zł, serwisant zrobił mi to w godzinę więc innej opcji moim zdaniem nie ma

wnioskuje że to kondensator po tym że mój kumpel miał to samo, sobie tylko znanym sposobem doszedł który to, odlutował i wlutował nowy, szkoda tylko że mi się tak późno pochwalił