Skocz do zawartości
  • 0

czy to jest silnik elektryczny

robertd

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W teorii to mają większą, do tej pory jedna firma oferowała takie silniki za chore pieniądze, ciekawi bardziej realna jakość tej produkcji, ale to musi ktoś kupić i sprawdzić :)

Faktycznie 48V...może da się to obejść przez przetwornicę?

• 0

Ze względu na gabaryt opłaty nie ominą, ostatnio robiłem zamówienie większego sprzętu z kraju kwitnącego ryżu i mimo, że dogadałem się z chinolami DHL żądało pełnych danych i screenów z aukcji.

A tak poza tym głośny jebaniec, już mi świtało żeby go zamówić do trola na duże jezioro...

Edytowane przez Tomek88

• 0

Pchanie się w ołowiowe akumulatory w takich ilościach wygrywa już tylko ceną bo niczym innym. 

Akumulator złozony z takich ogniw

http://www.ebay.de/itm/100ah-Winston-battery-3-2v-LiFePO4-pre-sale-/182606404902?hash=item2a84309d26:g:AHIAAOSwU8hY4p7t

Byłby lekki i bardzo trwały,  przy takich silnikach nudził by się a więc spadki napięć małe. Jedynie ta cena...

• 0

Tak, masz rację - kasa to główny argument i dosyć istotny. Na 100Ah różnica rzędu 50kg, ale za cenę jedynie 10000 PLN. Budżetowo się to nie spina.  Dochodzi jeszcze koszt odpowiedniej ładowarki, bo prostownik nie podoła, tyle że najszybsze co znalazłem to 5A, czyli doba przymusowego odpoczynku - moim zdaniem nieakceptowalne. Przy kwasiaku ten problem odpada - sprzęt dostępny bez problemu, naładować można i w 6h bez robienia wielkiej krzywdy.  A można tak zabudować, żeby nie trzeba było nosić, tylko port do ładowania i poszedł.

• 0

Przetwornica 24/48 to sie mija z celem tu... praw fizyki nie oszukasz. Jak zapodasz 24V na przetwornice to z tych aku i tak musi wyjsc dana moc...+ straty na przetwornicy. Prady beda duze co bdzie szybko meczyc akumulatory... Taka zaleznosc zauwazylem, ze duzo silnikow oscyluje w granicach 50A+ max , bez wzgledu na napiecie. Czy to jest 12V, 24,36V... , Przekroczcenie tej granicy jest zapewne mozliwe , ale nie oplacalne finansowo i materialowo. Duze prady , duzo ciepla , duze akumulatory... Trzeba czekac az technologia litowa stanieje , badz pojawia sie jeszcze inne rozwiazania w akumulatorach

• Like 1