Skocz do zawartości
  • 0

Forum koleżeńskie ... multikonta ...


SlawekNikt

Pytanie

Witajcie.

Miałem o tym nie wspominać bo odpowiednie służby już się tym zajmują, ale chciałem kolegów przestrzec przed czytaniem pw od nieznanych adresatów, a może i administracja coś podziała. Co tu dużo pisać, wszystko jest widoczne na prtsc.

Chyba zawinąłem na giełdzie komuś coś sprzed nosa :P

Ps. Jeżeli anonimowy nadawca to czyta to wiedz, że jesteś zwykłym tchórzem multikonciarzu.

 

post-65395-0-89031500-1498708899_thumb.png

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Jestem za tym by ograniczyć uprawienia osobom poniżej 20 wpisów. Dopiero po osiągnięciu "podstawy" czyli 20 wpisów będzie możliwy kontakt poprzez wiadomości prywatne. 

Jaaaasne, i to spowoduje, że poziom forum się podniesie.

Spójrz wokół, nawet bycie sędzią, profesorem, staruszkiem, prez... nie chroni przed byciem kretynem

  • Like 18
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

Jak to mówią ryba psuje się od głowy.

Odbiegając od tematu głównego - dygresja.

 

Szanowni koledzy. Rozumiem, że dyletanci mogą powtarzać błędne opinie. Ale tu jest forum wędkarskie, fachowców. Dlatego bardzo proszę wszystkich o zapamiętanie - ryba psuje się od żołądka! Proces psucia się następuje od momentu śmierci ryby

W świadomości zbiorowej utrwalają się różne bzdury, typu "jeże jedzą jabłka", "boćki żywią się żabami", czy "ryba psuje się od głowy". O innych bzdurach, chętnie powtarzanych, a związanych np. z polityką, z wiadomych powodów nie będę tu wspominał. Proszę tylko, by na forum fachowców, nie powtarzać tej niepopartej faktami legendy.

  • Like 9
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

Fajny temat.

Proces śmierci następuje po ustaniu oddechu i utracie ciepła...w przypadku ryb od ogona.

Bakterie wcześniej kontrolowane przez system odporności skwapliwie wykorzystują nadażającą się okazję.

Krew jest doskonałą pożywką i powstaje 'trupi jad'

fermentacja treści układu pokarmowego zaczyna się

od jelita grubego z uwagi na bliskość ukł.moczowego-kontrolera ciepła,wspomniany żołądek znacznie później-jak wątroba ostygnie.

W temacie:

bezkarność sieci pozorna...trzeba być niezłym ignorantem,by nie zdawać sobie z tego sprawy.

Edytowane przez darek1
  • Like 5
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

No nie wiem czy tak zaraz nie żreją jabłek:

"Rzadko zjada również grzyby lub przejrzałe opadłe owoce, nigdy jednak nie przenosi ich na grzbiecie. Mit o transportowaniu przez jeże jabłek na kolcach, ma bardzo długą historię i wywodzi się z początków naszej ery, kiedy to Pliniusz Starszy (23-79 n.e) narysował jeża właśnie z jabłkiem na grzbiecie. Od tego czasu opowieść ta jest powielana i, jak się okazuje, trwale zadomowiła się w świadomości wielu osób."

  • Like 4
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

Witajcie.

Miałem o tym nie wspominać bo odpowiednie służby już się tym zajmują, ale chciałem kolegów przestrzec przed czytaniem pw od nieznanych adresatów, a może i administracja coś podziała. Co tu dużo pisać, wszystko jest widoczne na prtsc.

Chyba zawinąłem na giełdzie komuś coś sprzed nosa :P

Ps. Jeżeli anonimowy nadawca to czyta to wiedz, że jesteś zwykłym tchórzem multikonciarzu.

 

attachicon.giftchórz.png

Ja tak żartobliwie i trochę z ciekawości  chciałbym się zapytać, czy w pracy wertujesz jerka, czy ukradkiem przed Żoną, Dziewczyną, etc., bo masz okno incognito włączone i dźwięk wyciszony? :D 

 

A gościa zlej ciepłym moczem.

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

No nie wiem czy tak zaraz nie żreją jabłek:

"Rzadko zjada również grzyby lub przejrzałe opadłe owoce, nigdy jednak nie przenosi ich na grzbiecie. Mit o transportowaniu przez jeże jabłek na kolcach, ma bardzo długą historię i wywodzi się z początków naszej ery, kiedy to Pliniusz Starszy (23-79 n.e) narysował jeża właśnie z jabłkiem na grzbiecie. Od tego czasu opowieść ta jest powielana i, jak się okazuje, trwale zadomowiła się w świadomości wielu osób."

Ocet ze sfermentowanych warzyw czy owoców odbudowuje sprawne trawienie żołądka,zwierzęta dzięki instynktowi korzystają jesienią i wiosną kiedy odporność spada.

Grzyby ciekawsze zagadnienie...

Hindusi 1,1 mld nie używają grzybów gdyż rosną bez słońca-tarasowe.

Chińczycy zaś używają gdyż rosną bez pomocy słońca

?!

Białe podnoszą odporność,czarne witalność wg med.chinskiej...

:-)

Edytowane przez darek1
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 0

Ocet ze sfermentowanych warzyw czy owoców odbudowuje sprawne trawienie żołądka,zwierzęta dzięki instynktowi korzystają jesienią i wiosną kiedy odporność spada.

 

Wiem, mam ten sam trawienny instynkt co jeże w przedmiocie fermentacji :)

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...