Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również potwierdzam ????

Ja mam dłuższy bo 260cm i jest rewelacja. Ostatnio lowilem z kolega z brzegu to śmiał się, że mu to już przypomina surfcasting (guma 25cm + główka 25g i zamach z całych sił z półobrotu ????).

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

Potwierdzam również że dłuższym castem łatwiej jest pizgnąć większą gumą,ja z kija 198cm przeszedłem na 221cm ale widać różnicę.Myślałem o kiju 259cm ale że głównie łowię z łódki to bałem się o mniejszy komfort.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

Robert chyba wciągnął z giełdy M1.Już miałem zacząć gorączkowe poszukiwania zaskórniaków,za długo się zastanawiałem i było po ptokach.

Jednakże,w związku trochę z powyższym mam zapytanie do użytkowników właśnie kijów na blanku M1.Bo są dwa,jeden opisany do 3oz,drugi do 6oz.

teraz ważne,moje zapytanie dotyczy blanków nieskracanych.Czy ten 3oz niecięty górą zniesie więcej niż w opisie?Będę wdzięczny za wszelkie info.

Potwierdzam również że dłuższym castem łatwiej jest pizgnąć większą gumą,ja z kija 198cm przeszedłem na 221cm ale widać różnicę.Myślałem o kiju 259cm ale że głównie łowię z łódki to bałem się o mniejszy komfort.

Ja przeważnie łowię z łódki i nie zauważyłem utraty komfortu. Ba, po przesiadce z 213cm uważam, że komfort wzrósł i to znacząco. Jedyna sytuacja kiedy trzeba uważać(zauważyłem to na ostatnim wypadzie)to jak lowimy we trzech. Stałem na środku, a że z reguły zacinam do boku to musiałem się pilnować żeby nie trafić kolegi obok. I to chyba tyle z minusów :)

• Like 1

Ja przeważnie łowię z łódki i nie zauważyłem utraty komfortu. Ba, po przesiadce z 213cm uważam, że komfort wzrósł i to znacząco. Jedyna sytuacja kiedy trzeba uważać(zauważyłem to na ostatnim wypadzie)to jak lowimy we trzech. Stałem na środku, a że z reguły zacinam do boku to musiałem się pilnować żeby nie trafić kolegi obok. I to chyba tyle z minusów :)

Ja bronię się od łowienia w trzech, ostatnio tak łowiłem to znajomy tak niefortunnie położył swojego kija że mu pigiem uciąłem 30cm szczytówki... [emoji23]

Robert chyba wciągnął z giełdy M1.Już miałem zacząć gorączkowe poszukiwania zaskórniaków,za długo się zastanawiałem i było po ptokach.

Jednakże,w związku trochę z powyższym mam zapytanie do użytkowników właśnie kijów na blanku M1.Bo są dwa,jeden opisany do 3oz,drugi do 6oz.

teraz ważne,moje zapytanie dotyczy blanków nieskracanych.Czy ten 3oz niecięty górą zniesie więcej niż w opisie?Będę wdzięczny za wszelkie info.

Zgadza się. Pozycja nr. 1 :)

(sorki ;) )

http://jerkbait.pl/topic/99445-m1-swimbait-jerkowka-curado-201-deeperluvias/

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Ja mam ten do 25LB i śmiało miota 150 gr, 30-to funtówka musi miotać grubo powyżej dwustu gramów,ale w rękach go jeszcze nie miałem.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ja mam ten do 25LB i śmiało miota 150 gr, 30-to funtówka musi miotać grubo powyżej dwustu gramów,ale w rękach go jeszcze nie miałem.

ManieQ,dzięki za odzew.Masz go na nieciętym blanku,w oryginalnej długości tak?

ManieQ,dzięki za odzew.Masz go na nieciętym blanku,w oryginalnej długości tak?

Mój jest fulllll oryginał, całe 240 cm, a z tego aż całe 40cm.dolnika, w parze z Lexą 300 SHL zapierdziela że hej [emoji33][emoji106]

Edytowane przez ManieQ
  • Like 1

Mój jest fulllll oryginał, całe 240 cm, a z tego aż całe 40cm.dolnika, w parze z Lexą 300 SHL zapierdziela że hej [emoji33][emoji106]

A jak z transportem?

240 cm w jednym kawałku to już w osobówce chyba ciężko?

Maniuś, możesz go zważyć przy okazji? Jak uzbrojony? Na bogato czy też alconite + sic na szczycie?

A jak z transportem?

240 cm w jednym kawałku to już w osobówce chyba ciężko?

To wszystko zależy od auta, ja jeżdżę na rybki albo vw transporterem albo leciwym liftbackiem Toyoty i mieści się bez problemu, no ale do corolli sedan już m problem go umiejscowić, jak to mówią dla chcącego nic trudnego [emoji106]

• Like 1

Maniuś, możesz go zważyć przy okazji? Jak uzbrojony? Na bogato czy też alconite + sic na szczycie?

Andrzeju w sobotę postaram się wrzucić na wagę, uzbrojony po całości w sporą ilość Sic-ów[emoji4]

• Like 1

zastanawiałem się czy 25lb wystarczy czy trzeba iść w 30lb.jesli nie docinane 25lb daje radę 150g.to w zupełności faktycznie wystarczy.Dzięki raz jeszcze za info!!!

Ciekawe jak z różnicą w wadze. Mógłby ktoś ogarnięty sprawdzić różnicę w wadze blanków w katalogu? Gubię się w tych oznaczeniach.

Jak jest niewielka to bym brał 30 lb. I tak pewnie mało kto z nas rzuca takim kijkiem poniżej 50 gramów.

Edytowane przez godski

Wydaje mi się że Arek@Brig robił ta trzydziestkę, podpytajcie ale to chyba sporo mocniejszy blank. Dwudziestka piątka radzi sobie spokojnie ze 150 g. To nie tylko moja opinia i testy z boju [emoji106]

Wydaje mi się że Arek@Brig robił ta trzydziestkę, podpytajcie ale to chyba sporo mocniejszy blank. Dwudziestka piątka radzi sobie spokojnie ze 150 g. To nie tylko moja opinia i testy z boju [emoji106]

Tak, Arek ma 30Lb z dolnikiem 50 cm z hakiem i poleca.

Nie miał jej tym razem ze sobą.

według Rodmas blank 25lb to 99g. 30lb to 120g.jak dla mnie to 25lb.wystarczy.

Dzięki. Czyli 30 Lb warta grzechu.

Dzisiaj odebrałem (dzięki Tomku za dostarczenie pod dom :) ) 2,2 25lb. Na sucho wiem, że Westin 25cm+główka 35gr poleci z tego w kosmos. A że stary jestem i sił mi ubywa ... niczego więcej nie potrzebuję :)

Będziesz Pan zadowolony[emoji106]. ps.Mam tylko nadzieję że nie spocznie na dnie pewnego jeziora [emoji6][emoji16]

• Like 2