Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Abu Garcia Volaitaile Pike łowił też zawodnik ABU GARCIA w Pike Fight 2017. Fajny kij, miałem go w ręku, mięsisty o akcji mode/fast. Model 792H/241ccm 50-90 g, Ten kij pod dużym szczupakiem wchodzi w parabolę. W FIN chodzą po około 150 e bez promo ale w Szwecji już można do 100 wyrwać. W PL około 540 PLN.

Dlatego napisałem że nie mój budżet

Ale kij fajny, się wydaje.[emoji6]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

Coś odnośnie Abu Garcia Volaitaile Pike jeżeli znacie Pike Hero to młodzieniec który wygrał tegoroczną edycję używa tego kijka i sobie go chwali,troszkę z nim popisałem na PW, niestety nie moja półka budżetowa.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Piszesz o tym kiju: ABU Garcia Volatile Pike Casting Rute 802XH 50-200g ?

Dziś mój BFT roots G2 impact pięknie pracował pod krępą mamą (103 cm / 8,4kg). Piękne odjazdy pod łodkę, powiedziłałbym, że nawet w półparabolę wchodził  :). Na deser wpadła jeszcze panienka 95 cm 6,1 kg  - ale tylko szczytową część uruchomiła. Postaram się wrzucić fotki w szczupakch 2017.

Jutro snadacze  :)

Marcin, jak wiesz też o nim myśle... ale nie do dostania jest poza Skandynawią :(

Edytowane przez robbertzam
  • Like 1

Ja również jestem pod wrażeniem tego kija. Mięso! Macałem go w CW w Warszawie.A wyglądało to tak: poprosiłem pracującego tam Roberta o opinię i wspólny test ugięcia. "Chodź na zewnątrz sklepu" - usłyszałem. 

- A teraz trzymaj mocno bo będzie symulacja ostrego odjazdu ;)

Robert złapał za koniec szczytówki i po prostu kucnął gwałtownie, dociągając ją do ziemi ... a mnie uniosło do góry! ...kij był w pełnej paraboli :D

"Nie jest głupi", skomentował Paweł Mirecki, który uczestniczył w tej zabawie :P  :D  :D

Pewnie kiedyś go kupię ;) a nawet dzisiaj polecałem go forumowiczowi  na priv

PS piszę o tym ABU 240 d0 90gr. Natomiast nigdy nie macałem tego do 200gr , ale martwi mnie jego waga?

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Piszesz o tym kiju: ABU Garcia Volatile Pike Casting Rute 802XH 50-200g ?

Marcin, jak wiesz też o nim myśle... ale nie do dostania jest poza Skandynawią 

Robercie, pisałem o ABU Garcia Volatile 50-90 g.

Abu w PL jest dostępny obecnie bez problemu (FM, CW).

Z BFT poza Skandynawią jest lipa. 

• Like 1

Ja również jestem pod wrażeniem tego kija. Mięso! Macałem go w CW w Warszawie.A wyglądało to tak: poprosiłem pracującego tam Roberta o opinię i wspólny test ugięcia. "Chodź na zewnątrz sklepu" - usłyszałem. 

- A teraz trzymaj mocno bo będzie symulacja ostrego odjazdu ;)

Robert złapał za koniec szczytówki i po prostu kucnął gwałtownie, dociągając ją do ziemi ... a mnie uniosło do góry! ...kij był w pełnej paraboli :D

"Nie jest głupi", skomentował Paweł Mirecki, który uczestniczył w tej zabawie :P  :D  :D

Pewnie kiedyś go kupię ;) a nawet dzisiaj polecałem go forumowiczowi  na priv

PS piszę o tym 240 d0 90gr

To podobnej akcji spodziewam się po Blaasie, o którym wspomniałem wyżej. 

• Like 2

Ja chyba sobie takiego łyknę piękny kijek może zimą coś wydębię u hurtownika.

Jak jeszcze by ktoś chciał w dobrej cenie i poczekać to mi dąć znać na priv.

Wtedy wynegocjuje się lepszą cenkę.

Do niego założy się jakiegoś chinola na testy i będzie piknie.

Ja swoje Abu kupilem wlasnie dzieki Robertowi BOB1.To wlasnie on zdal mi relacje z tego testu na sucho i wybkr padl wlasnie na Volatile.Jeszcze raz Robert wielkie dzieki

Teraz rozgladam sie za grubsza armata ale to temat jeszcze do rozkminienia nie na szybko

Pozdrawiam

Patryk

• Like 3

Przed wyborem Blassa też myślałem o Kraagu a inspiracją była wędka zrobiona przez Huberta (@Hubertus,  HubRods) pod dorsze, tak pod dorsze, wzmocniony Kraag ogarniał 130 g pilkery. Ale po konsultacjach, skoro kij miał być do poziomego prwadzenia wiekszych gum, w dwóch kawałkach, w długości 2,5m i  pod rybą miał ładnie pracować (co oznaczało ze nie może być tak szybki jak Kraag ) staneło na najwolniejszym  Blassie. 

Ja chyba sobie takiego łyknę piękny kijek może zimą coś wydębię u hurtownika.

Jak jeszcze by ktoś chciał w dobrej cenie i poczekać to mi dąć znać na priv.

Wtedy wynegocjuje się lepszą cenkę.

Do niego założy się jakiegoś chinola na testy i będzie piknie.

Na które konto tego priva ? Bo masz 3 ? Z pierwszego potrzebowales na leki i kradli Ci skodę na światłach nie wiedząc że jesteś detektywem i komandosem , z drugiego trollowales wszystkie tematy bzdurami i Ci je zbanowali a teraz z trzeciego masz znajomości w każdej instytucji i teoretycznie wykupujesz wszystko z rynku ? To tak w gwoli ścisłości bo może ktoś Ci na inne konto priva wyśle i bedzie rozczarowany.

• Like 9

Wracając do tematu.

W poszukiwaniu budżetowego długasa trafiłem na to:

http://peche-attitude.com/5163-canne-casting-dam-effzett-impulse-big-bait-5706301527387.html (link przykładowy)

Było w wątku parę słów o jego bracie starszym do 250g.ale takiej kopii nie potrzebuję.Ten zamówiony przeze mnie wg. opisu 30-150g.Długość słuszna,długość dolnika także,wagomiar taki jaki potrzebuję.Zamówienie zupełnie w ciemno,w rękach tego nie miałem.Jak dojdzie przed piątkiem to w piąteczek będzie testowany,mam nadzieję że nie tylko rzutowo ale także na rybach :D .Jak będzie coś więcej do opowiedzenia skrobnę.

Pozdrawiam,Andrzej.

• Like 2

Daj znac, jaka jest dlugosc dolnika w tym kiju

Jak przyjdzie napiszę.Namierzyłem gdzieś na YT prezentację tego kija(po francusku niestety).Widać jak gość trzyma go pod pachą,jak dla mnie wystarczająco.

Jak bedę miał wolną chwilę wstawię link do tego filmiku.

• Like 1