lukaszannopol13 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Panie i Panowie pytanie za 100 punktów. Kij daiwa lexa 902xhi (interline) cw up to 150g, długość 2.74m. Ktoś miał coś słyszał? Ewentualnie jak oceniacie bezprzelotkowe kije? Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Kije typu interline nadają się w zasadzie tylko do trollingu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Kije typu interline nadają się w zasadzie tylko do trollingu.Piotruś łowią też z plaży srebrne torpedy co niektórzy Mnie do gustu nie przypadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mistrze pytanko miał ktoś w łapach takie wędki jak SG Black Savage 249 do150g Effzet Impulse BIGBAIT 2,55 do 150g jaki jest faktyczny dolny i górny zakres ich pracy? Potrzebuje casta który obsłuży od dołu cannibala 15cm + 10g główka max to gumy 25cm po około 120g. Ewentualnie czy np takiego Black Savage do 100g można przeciążyć do tych 110-120g?? Zależy mi na tym by nie była to aż taka sztywna "pała" by nie spadały z niej mniejsze ryby. Może jeszcze ktoś podpowie mi jakąś inna wedkę do ok 400pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mistrze pytanko miał ktoś w łapach takie wędki jak SG Black Savage 249 do150g Effzet Impulse BIGBAIT 2,55 do 150g jaki jest faktyczny dolny i górny zakres ich pracy? Potrzebuje casta który obsłuży od dołu cannibala 15cm + 10g główka max to gumy 25cm po około 120g. Ewentualnie czy np takiego Black Savage do 100g można przeciążyć do tych 110-120g?? Zależy mi na tym by nie była to aż taka sztywna "pała" by nie spadały z niej mniejsze ryby. Może jeszcze ktoś podpowie mi jakąś inna wedkę do ok 400pln Zasadniczo kije SG to sztywne pały. szukaj kija do 100g, będziesz mógł go przeciążyć do 120 na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Mistrze pytanko miał ktoś w łapach takie wędki jak SG Black Savage 249 do150g Effzet Impulse BIGBAIT 2,55 do 150g jaki jest faktyczny dolny i górny zakres ich pracy? Potrzebuje casta który obsłuży od dołu cannibala 15cm + 10g główka max to gumy 25cm po około 120g. Ewentualnie czy np takiego Black Savage do 100g można przeciążyć do tych 110-120g?? Zależy mi na tym by nie była to aż taka sztywna "pała" by nie spadały z niej mniejsze ryby. Może jeszcze ktoś podpowie mi jakąś inna wedkę do ok 400pln Jak szukasz czegoś od SG pod 100-120 g i ma być z fajnym ugięciem to proponuję zerknać na custom predator trigger do 80 i 100 g - 2,4-2,55m odpowiednio. Będzie trochę drożej ale jakościowo ta seria jest lepsza od black. Edytowane 22 Lutego 2018 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 cena customa przekracza znacznie mój budżet więc raczej odpada...a ten impulse też jest taki pałowaty jak SG?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 cena customa przekracza znacznie mój budżet więc raczej odpada...a ten impulse też jest taki pałowaty jak SG??Impulse(mam tego o którego pytasz)powiedziałbym że mniej pałowaty niż SG.DO 100g.Kupiłem go dopiero póżną jesienią,dwa razy nad wodą dosłownie i jeden szczupak w porywach pod 60cm.więc trudno coś konkretnego napisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 kolega maximus miał na sprzedaż Savage gear custom predator trigger 2,58 i cw.do 100 za 400 z paczką. Zapytaj go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 SG Black Savage 249 do150g ogólnie jest pałą ale ma pracującą szczytówkę. Najlżej rzucałem świnią Jr czyli 50 kilka gram i ładowała się dobrze, lżej nie łowiłem. Canibal 15 z główką 10g zakładam że będzie ważył ok 30g myślę że poleci ale to totalne min. Góra w miarę dobrze opisana, raczej bym nie przeciążał. Black Savage jerk do 100g też się nadaje do przynęt ok 120g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 SG Black Savage 249 do150g ogólnie jest pałą ale ma pracującą szczytówkę. Najlżej rzucałem świnią Jr czyli 50 kilka gram i ładowała się dobrze, lżej nie łowiłem. Canibal 15 z główką 10g zakładam że będzie ważył ok 30g myślę że poleci ale to totalne min. Góra w miarę dobrze opisana, raczej bym nie przeciążał. Black Savage jerk do 100g też się nadaje do przynęt ok 120g.Cannibal 15 z główką 10g.to już łączna waga ok.43-45g.Dam Impluse tego typu obciążenie już ładnie rzuci i przyzwoicie się załaduje.Górnej granicy tego kija nie testowałem bo nie mam takich gum,maksymalnie rzucałem ok.100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mistrze pytanko miał ktoś w łapach takie wędki jak SG Black Savage 249 do150g Effzet Impulse BIGBAIT 2,55 do 150g jaki jest faktyczny dolny i górny zakres ich pracy? Potrzebuje casta który obsłuży od dołu cannibala 15cm + 10g główka max to gumy 25cm po około 120g. Ewentualnie czy np takiego Black Savage do 100g można przeciążyć do tych 110-120g?? Zależy mi na tym by nie była to aż taka sztywna "pała" by nie spadały z niej mniejsze ryby. Może jeszcze ktoś podpowie mi jakąś inna wedkę do ok 400pln Szwartzzonker 2,59 do 140 gramów. Osprzęt Fuji, 220 gramów wagi i cena niewiele ponad 4 setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Tylko słabo z dostępnością tego svartzonkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Poczytaj ile kosztuje wysyłka ;-) Bo nie mam pojęciahttps://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/svartzonker-signature-spinn.html Dodam ,że jeszcze w 2017-tym kosztowały 1499 SEK . Edytowane 22 Lutego 2018 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 W Warszawie w Raven można zamówić. Ja i kolega stamtąd braliśmy na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Jak spisuje sie ten Szwartzzonker myślałem kiedyś o nim ale ciężko było właśnie z dostępnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 O raven-fishing.pl wiem kolega też od nich brał i też na zamówienie. Jak narazie to chyba jedyna opcja w kraju. Mimo,że idę w stronę ul cast to jeden ciężki zestaw chcę właśnie złożyć na tym kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ja mam Svartzonkera Black Series do 150 gram i najnizej lata z niego 15gr. + cannibal 5 cali ale szału nie ma ,lecz da się ,jak pajki marudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Svartzonker jest poprawny w sensie konstrukcji. W tej mocy prędko nie doprowadzi to do złamania nawet jakiegokolwiek kija, ale jak dla mnie tak kwadratowe ugięcie go skreśla z listy zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A masz ten kij,albo trzymales w reku,ze tak twierdzisz? Bo ja tego nie zauwazylem☺ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Kwadratowe ??? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dla zainteresowanych ABU VOLATILE PIKE CAST, do 90 g na naszej giełdzie. Nie miałem ale słyszałem wiele dobrego o tym kiju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Kwadratowe ??? kwadratowe.jpgIle załadowałeś do tego wora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 3 litry wody???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 A jaki jego realny górny cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi