Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

słusznie, 

na ten sezon w arsenale zachodzą :ph34r:  pewne zmiany, 

M1 25lb swimbait zastępuje MXS802H 8’2″ 15-30lb cw 15-80g  blank lepepiej od 25lb radzący sobie w niższych partiach cw 

M1 35lb swimbait dostaje dwóch konkurentów :

M1 inshore 35lb 8'2'' kij wagowo obsluguje tyle co 35lb swimbait ale jest dużo sztywniejsz, szybszy do letniego łowienia 

Ultra classic swimbait 40lb , ten może ciut wiecej niż M1 35lb swimbait, fantastycznie się gnie i to chyba najładniejszy fenixowy swimbait  :wub: 

No i rodzynek 60lb też z rodziny penixa  ale o nim jeszcze nic nie wiem, cel jest zobaczymy jak z wyjdzie realizacja :) ma sobie radzic z obciązeniem 350g 

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 7

słusznie, 

na ten sezon w arsenale zachodzą :ph34r:  pewne zmiany, 

No i rodzynek 60lb też z rodziny penixa  ale o nim jeszcze nic nie wiem, cel jest zobaczymy jak z wyjdzie realizacja :) ma sobie radzic z obciązeniem 350g 

Jeszcze Ci go nie ukręcił ??? Mam już na oku StC w tym przedziale, ale chętnie bym pomacał tego P-xa, i kto wie ...  :rolleyes:

No Nie :/ ale to Nie wina chłopaków. Straszne zawirowania są z firmami spedycyjnymi (od zawsze robią co chcą) ale w tym lub przyszłym tygodniu już będzie wiadomo.

A st.c to napewno super opcja niestety strasznie trudno dostępna jak mówimy o

Legend tournament musky , na targach w pzn na stoisku stc nie było ani jednego modelu z całej serii.

Zreszta Ty pierwszy będziesz o tym wiedział jak ja dostanę :)

Ps: wpadnę jakoś pod koniec tygodnia to pogadamy, miałem odebrać Szczupakowe pociski ????

• Like 1

No Nie :/ ale to Nie wina chłopaków. Straszne zawirowania są z firmami spedycyjnymi (od zawsze robią co chcą) ale w tym lub przyszłym tygodniu już będzie wiadomo.

A st.c to napewno super opcja niestety strasznie trudno dostępna jak mówimy o

Legend tournament musky , na targach w pzn na stoisku stc nie było ani jednego modelu z całej serii.

Zreszta Ty pierwszy będziesz o tym wiedział jak ja dostanę :)

Ps: wpadnę jakoś pod koniec tygodnia to pogadamy, miałem odebrać Szczupakowe pociski

Bo u nas na te kije mówią kołki  :D  :D  :D BestMastery wszystko obsługują  :lol:

W Stanach Tournamenty masz dostępne od ręki, także nie ma problemu. Natomiast Legendy są zbrojone wyłącznie na zamówienie; w sklepach i na magazynach ich nie ma.

Woby praktycznie gotowe . Jutro na te cięższe rzucę Wam UV i będzie finito  ;) Fota w moim wątku ;)

Edytowane przez spinnerman
  • Like 1

Problem jest z wysyłką tego, legend elite w sumie nie brałem pod uwagę raczej Niebieskie :)

Narazie pójdę drogą phenixa, dobrze się dogaduje z Łukaszem i doceniam ich za serwis. Mam pare blanków niedostępnych jeszcze w oficjalnej dystrybucji i z każdego jestem zadowolony :)

Zainspirowałeś mnie tym filmikiem z Roman made Mother :D

@cabage Legend elite seria musky co w okolicach 65lb

Mam 50 lb zrobionego pod korbę na dorsze 240cm (rzekomo to odpowiednik tego kija LTMU80MHF - 65lb z tym że blank z poprzedniej serii 2014r) a 80 lb 69XHF leci do mnie . Ten 50 lb z tego co udało mi się ustalić obecnie produkowany ma coś właśnie koło 65lb.

Będę łowił gumami do 130 gr mam do wyboru WRC80MHF i Daiwa Porex 2,40 40 -120 gr co mi radzicie zamówić.

Może ktoś łowił daiwą i zna jej zalety i wady

Chyba pomyliłeś oznaczenia, chodzi Ci o WRC80hf2? 

posiadam od niedawna kijek na tym blanku, dokładny symbol blanku 2C80HF2 i potwierdzam info z filmu

a tutaj temat był już poruszany

http://jerkbait.pl/topic/2201-czarna-mamba/

Mam do wyboru SG Custom Predator Trigger 243 80g, czy Abu Garcia VOLATILE PIKE 792H 50-90 CAST.
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia ich przed zakupem, zatem oba kije są mi obce.
Cena obu podobna.

Co byście wybrali?

Liczę na Waszą pomoc.

A czego oczekujesz od casta na średnio-grubo? Jeżeli ugięcie i praca pod rybą to brałbym Abu, a jak jakość wykonania i precyzja rzutów + szybsze zacięcie  SG.

Używając przynęt do 80/90 gr. 

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 1

A czego oczekujesz od casta na średnio-grubo? Jeżeli ugięcie i praca pod rybą to brałbym Abu, a jak jakość wykonania i precyzja rzutów + szybsze zacięcie  SG.

Używając przynęt do 80/90 gr. 

Tak, Średnio-grubo. W zbiorniku sporo szczupaków i dużo sumów 100+.

Widziałem kilka filmików na YT ale z pracą Volatile 200g i ugięcie faktycznie ma głębokie.

Wiesz może ile ten Predator komfortowo niesie?