Fly^Fishing Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Zatem brałbyś Abu? Edytowane 17 Marca 2018 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 ABU Volatile Pike Cast 2,41 50-90g . Fajny " mięsisty blank z głębokim ugięciem , Volatile 244 ,50-200g . Black Savage Triger 249 do 150 g ,suchy" dynamiczny pracuje bardziej szczytem , Rzutowo petarda" ( łowiłem nim ubiegły sezon) .Na każdej fotce butelka 1,5 w powietrzu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zrażony pałowatością kijów SG kupiłem Volatile do 90 i jestem zadowolony. Z braku laku 150 też nim będę rzucał, chociaż komfortowo nie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Dzięki za zdjecia Little Wing (y)Ja znowu pałowatość w kijach lubię. Widzę po zdjęciach, że Volatile 200g będzię nawet odpowiedniejszy dla mnie niż ten do 90g. Kurde, teraz ABU GARCIA SVARTZONKER 140g nie daje mi spokoju. Kicha trochę, że nie mogę obadać ich organoleptycznie w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Zrażony pałowatością kijów SG kupiłem Volatile do 90 i jestem zadowolony. Z braku laku 150 też nim będę rzucał, chociaż komfortowo nie jestObawiam się, że tym kijem "wypchniesz" 150gr ale na pewno nie rzucisz. Poza wszystkim kij wydaje się być świetny. Widziałem foty szwdzkich szczupaków wyholowanych na ten model i opinie użytkowników...super Edytowane 17 Marca 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Obawiam się, że tym kijem "wypchniesz" 150gr ale na pewno nie rzucisz. Poza wszystkim kij wydaje się być świetny. Widziałem foty szwdzkich szczupaków wyholowanych na ten model i opinie użytkowników...superA wyholowanych na SVARTZONKERA 140g ładnych szczupaków nie widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Obawiam się, że tym kijem "wypchniesz" 150gr ale na pewno nie rzucisz. Poza wszystkim kij wydaje się być świetny. Widziałem foty szwdzkich szczupaków wyholowanych na ten model i opinie użytkowników...superJestem już po próbach. Nie jest to wypychanie, ale przeładowanie. Może kojarzysz tego batsona którego kupiłem tu na forum. Między innymi Ty o niego pytałeś. Z filmiku wynikało że rzuci do 150g. Otóż nie. 100 z niego to już nie jest komfort. Stąd kupiłem też mocniejszy kij, bo tamten pięknie podchodzi pod pig shady juniory i eele 30 cm. Będzie rozrywka z holu:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Pisałem poważnie. Sam zastanawiałem się nad jego kupnem i w CW w Warszawie gadaliśmy o praktycznych możliwościach tego kijka (tutaj była prezentacja fotek i filmów). Jednak na moje potrzeby był za mocny do średnich gum a za słaby do tych największych. Dlatego dzisiaj kupiłem sobie coś innego do tych średnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Pisałem poważnie. Sam zastanawiałem się nad jego kupnem i w CW w Warszawie gadaliśmy o praktycznych możliwościach tego kijka (tutaj była prezentacja fotek i filmów). Jednak na moje potrzeby był za mocny do średnich gum a za słaby do tych największych. Dlatego dzisiaj kupiłem sobie coś innego do tych średnich Każesz się prosić ????. Pochwal się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Bo tak faktycznie to nie ma się czym jarać. Poczciwe, klasyczne Shimano. Byłem dzisiaj na Dniu Shimano w Domu Wędkarza w Warszawie i jakoś tak wyszło A tak naprawdę to zbroję się w dwu składy do samolotu na Finlandię 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Brawo Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Bo tak faktycznie to nie ma się czym jarać. Poczciwe, klasyczne Shimano. Byłem dzisiaj na Dniu Shimano w Domu Wędkarza w Warszawie i jakoś tak wyszło A tak naprawdę to zbroję się w dwu składy do samolotu na Finlandię Na Finlandię to się lepiej w szkło zbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Mam Megabassa szklanego, ale 2m rury nie będę ładował do luku bagażowego. A poza wszystkim, czemu szkło? ... no dobra, "szkło" dobrze zabezpieczone też spakuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Jak dojedzie do mnie w poniedziałek Lamiglas, którego ostatnio kupiłem na JB od kolegi @terqgth o zrobię porównanie ugięć (wrzucę oczywiście fotki): BFT roots G2 impact 2,6 do 140gBlass SLM8630-2 wzmacniany do 33LBLamiglas XSH 102 2X, 8'6" 30lb Wszystkie kijki w 2 kawałkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zrobiłem Beast Masterowi test "mazowszankowy" (1,5 l) Butla dźwignięta ponad glebę dość spokojnie. Piękne ugięcie a w dole pozostaje jeszcze od cholery mocy. Będzie z niego pożytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zrobiłem Beast Masterowi test "mazowszankowy" (1,5 l) ...Eeeeeee tam, ronthomsonem tyranem o takim cw 10 litrów podnoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 A czego oczekujesz od casta na średnio-grubo? Jeżeli ugięcie i praca pod rybą to brałbym Abu, a jak jakość wykonania i precyzja rzutów + szybsze zacięcie SG.Używając przynęt do 80/90 gr. Marcin nie powiedział bym o SG że ma dobrą jakość wykonania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Eeeeeee tam, ronthomsonem tyranem o takim cw 10 litrów podnoszą. Zrób dla nas foto relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Marcin nie powiedział bym o SG że ma dobrą jakość wykonania Porównuję tylko z Abu. Customy od sg mam dwa, jeden z nich intensywnie użytkowany czasami wypożyczany kolegom i koreczek jak nowy. Lakier na omotkach bez zarzutu. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zrób dla nas foto relację Ludzie zajmujący się wędkowaniem mogą się bardzo różnić: są wśród nich pracujący z łopatą w ręku jak i wprawieni w obsłudze mikroskopu elektronowego.Zaczynają wędkować, kiedy są tak młodzi, że z trudem mogą utrzymać kij w ręku i kończą, gdy są tak starzy- że ta sama trudność ich spotyka.Niestety- prawdopodobnie i z takiego do 60g będę musiał rezygnować z powodu wysiadającego nadgarstka Chyba będzie lepiej podjąć taką decyzję- jak załatwić go tak że UL`owi nie podołam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Wbrew pozorom używając kija z odpowiednio długim dolnikiem (trzymany pod pacha) oraz długim fore możesz łowić mniej obciążając nadgarstek. Praktycznie waga przynęty nie ma już takiego znaczenia. Edytowane 17 Marca 2018 przez lukson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Też tak mi się wydaje, ba- nawet jestem pewien, że spieprzyłem go sobie właśnie krótkim castem z ciężarkami do 80g właśnie z krótkim dolnikiem.Ale jak nadmieniałem: człek się starzeje i zastanawiam się czy warto. Edytowane 17 Marca 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 HEY Jaka maksymalna waga przynet dla Phonix m1 25lb ? Caly czas sie wacham ktora wesrsje wersje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 HEY Jaka maksymalna waga przynet dla Phonix m1 25lb ? Caly czas sie wacham ktora wesrsje wersje PozdrawiamUuuuu teraz się zacznie ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 dziś św. Patryka, więc wybacz baboły! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi