Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

ABU Volatile Pike Cast 2,41 50-90g . Fajny " mięsisty blank z głębokim ugięciem , 

post-53764-0-09889500-1521282516_thumb.jpg     

Volatile 244 ,50-200g

post-53764-0-63081700-1521282553_thumb.jpg 

Black Savage Triger 249 do 150 g ,suchy" dynamiczny pracuje bardziej szczytem , Rzutowo petarda" (  łowiłem nim ubiegły sezon) .Na każdej fotce butelka 1,5  w powietrzu 

post-53764-0-72270000-1521282622_thumb.jpg

• Like 11

Dzięki za zdjecia Little Wing (y)

Ja znowu pałowatość w kijach lubię.

Widzę po zdjęciach, że Volatile 200g będzię nawet odpowiedniejszy dla mnie niż ten do 90g.

Kurde, teraz ABU GARCIA SVARTZONKER 140g nie daje mi spokoju. Kicha trochę, że nie mogę obadać ich organoleptycznie w sklepie :(

Zrażony pałowatością kijów SG kupiłem Volatile do 90 i jestem zadowolony. Z braku laku 150 też nim będę rzucał, chociaż komfortowo nie jest

Obawiam się, że tym kijem "wypchniesz" 150gr ale na pewno nie rzucisz. Poza wszystkim kij wydaje się być świetny. Widziałem foty szwdzkich szczupaków wyholowanych na ten model i opinie użytkowników...super

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Obawiam się, że tym kijem "wypchniesz" 150gr ale na pewno nie rzucisz. Poza wszystkim kij wydaje się być świetny. Widziałem foty szwdzkich szczupaków wyholowanych na ten model i opinie użytkowników...super

A wyholowanych na SVARTZONKERA 140g ładnych szczupaków nie widziałeś? ;)

Jestem już po próbach. Nie jest to wypychanie, ale przeładowanie. Może kojarzysz tego batsona którego kupiłem tu na forum. Między innymi Ty o niego pytałeś. Z filmiku wynikało że rzuci do 150g. Otóż nie. 100 z niego to już nie jest komfort. Stąd kupiłem też mocniejszy kij, bo tamten pięknie podchodzi pod pig shady juniory i eele 30 cm. Będzie rozrywka z holu:)
  • Like 2

Pisałem poważnie. Sam zastanawiałem się nad jego kupnem i w CW w Warszawie gadaliśmy o praktycznych możliwościach tego kijka (tutaj była prezentacja fotek i filmów). Jednak na moje potrzeby był za mocny do średnich gum a za słaby do tych największych. Dlatego dzisiaj kupiłem sobie coś innego do tych średnich ;)

Pisałem poważnie. Sam zastanawiałem się nad jego kupnem i w CW w Warszawie gadaliśmy o praktycznych możliwościach tego kijka (tutaj była prezentacja fotek i filmów). Jednak na moje potrzeby był za mocny do średnich gum a za słaby do tych największych. Dlatego dzisiaj kupiłem sobie coś innego do tych średnich ;)

Każesz się prosić ????. Pochwal się ????

Bo tak faktycznie to nie ma się czym jarać. 

Poczciwe, klasyczne Shimano. Byłem dzisiaj na Dniu Shimano w Domu Wędkarza w Warszawie i jakoś tak wyszło ;)  :D

A tak naprawdę to zbroję się w dwu składy do samolotu na Finlandię :P  :)

Na Finlandię to się lepiej w szkło zbroić :P

Jak dojedzie do mnie w poniedziałek Lamiglas, którego ostatnio kupiłem na JB od kolegi @terqgth o zrobię porównanie ugięć (wrzucę oczywiście fotki):

BFT roots G2 impact 2,6 do 140g

Blass SLM8630-2 wzmacniany do 33LB

Lamiglas XSH 102 2X, 8'6" 30lb

Wszystkie kijki w 2 kawałkach

• Like 2

A czego oczekujesz od casta na średnio-grubo? Jeżeli ugięcie i praca pod rybą to brałbym Abu, a jak jakość wykonania i precyzja rzutów + szybsze zacięcie  SG.

Używając przynęt do 80/90 gr. 

Marcin nie powiedział bym o SG że ma dobrą jakość wykonania :)

• Like 1

Marcin nie powiedział bym o SG że ma dobrą jakość wykonania :)

Porównuję tylko z Abu. Customy od sg mam dwa, jeden z nich intensywnie użytkowany czasami wypożyczany kolegom i koreczek jak nowy. Lakier na omotkach bez zarzutu.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Zrób dla nas foto relację ;)  :D

Ludzie zajmujący się wędkowaniem mogą się bardzo różnić: są wśród nich pracujący z łopatą w ręku jak i wprawieni w obsłudze mikroskopu elektronowego.

Zaczynają wędkować, kiedy są tak młodzi, że z trudem mogą utrzymać kij w ręku i kończą, gdy są tak starzy- że ta sama trudność ich spotyka.

Niestety- prawdopodobnie i z takiego do 60g będę musiał rezygnować z powodu wysiadającego nadgarstka :angry:

Chyba będzie lepiej podjąć taką decyzję- jak załatwić go tak że UL`owi nie podołam.

Też tak mi się wydaje, ba- nawet jestem pewien, że spieprzyłem go sobie właśnie krótkim castem z ciężarkami do 80g właśnie z krótkim dolnikiem.
Ale jak nadmieniałem: człek się starzeje i zastanawiam się czy warto.

Edytowane przez ObraFM