Fly^Fishing Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Napiszcie mi od ilu ładuje ABU Volattile Pike 240 50-90?Jaki multik polecacie do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Spokojnie tak 15 gr. główka + 12,5cm guma .Ja podpiąłem Curado 301E ale do lżejszych przynęt ,czyli jak wyżej napisałem - służyła Citica 201 . Ale co podepniesz to w przedziale wyrzutowym tego kija powinno śmigać . Oprócz ultralightowyh konstrukcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Chciałem podpiąć TranX 301A. Obawiałem się czy nie będzie za duży?Zatem guma 15cm na haku offserowym z dociążeniem 7g myślę, że też da radę. Pletka Berkley Whiplash 0,28mm chyba będzie trochę za gruba? Dlaczego do Jerków kijek ten nie jest polecany? Edytowane 28 Marca 2018 przez Fly^Fishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Bo ma charakterystykę pracy właściwą do prowadzenia gum a nie jerków. Bo ma 240 a przy tej długości będziesz nadawał pracę jerkowi pracując kijem w bok i do góry (choć znak ludzi co tylko tak pracują kijem) ...chyba, że masz wysoką łódkę0,28 nie będzie za gruba Edytowane 28 Marca 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @volatile pike 50-90 g - długość faktycznie średnia do jerkowania, ale moim zdaniem to jest typowy kij do dużego woblera, spinnerbaita, ewentualnie swimmbaita. To raczej med-fast, do gum imho lepsze coś ze sztywniejszym szczytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Ja i tak siedzę na pontonie, bo nie mam sztywnej podłogi. Przy okazji jeszcze z brodzenia fajnie się pobawię.Myślę, że nawet przy 2.4m również da się skutecznie poprowadzić jerka. Dopowiem jeszcze, że jeśli myśli ktoś o tym kiju to w Ravenie jest dość spoko cena.Dodatkowo można jeszcze ją obniżyć wpisując kod: DZIEKI10 - uzyskamy dodatkowe 10% zniżki Edytowane 28 Marca 2018 przez Fly^Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Da się ... jak mus albo dla chcącego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Jeśli jerkujesz na siedząco to chyba nie ma znaczenia jakiej długości kijem to robisz.Ale czy to jest dalej jerkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Przy jerkach tonących jest jakaś różnica czy siedzimy czy stoimy?Jerk jest skuteczny więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Tranx do i wrażenie solidnej maszyny ,czy aby nie za mocarny do kija up 90 gr. ? Odnośnie jerkowania w/w kijem ,to raczej jestem sceptyczny .Długość i dość głębokie ugięcie ,jak dla mnie wyklucza go z tej kategorii .Przeznaczony jest raczej pod średnie i większe gumy .Zaliczyłem z nim już jakieś 10 wypraw - szczupak 85cm wygiął go w pół . Choć znaczenie może mieć tu łowisko ,czyli rzeka o głębokości 5 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fly^Fishing Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Bez obaw. On się tak właśnie ugina 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Pewnie ,praca pod rybą przyjemna . Tylko w moim odczuciu ,do jerkowania bym to nie używał . Może w ramach wyjątku ,jak bym nie był zdecydowany "guma ,czy może jerki dziś " ,to ,jak najbardziej OK ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dziekuje wszystkim za pomoc Kupilem m1 25lb 230 cm, w sobote moze sie wybiore na komercyjny staw wypróbować Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dziekuje wszystkim za pomoc Kupilem m1 25lb 230 cm, w sobote moze sie wybiore na komercyjny staw wypróbować PozdrawiamTeraz dopiero zacznie się pogoń za króliczkiem ; )Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski78 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Można wiedziec z jakim multikiem machałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski78 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Jaki multitik pod tą M1 25lb proponujecie?bo w opisie ładuje od 14gr wtedy miałbym uniwersalnego kija na jesień od 14- do przeciążonego na 130gr,chociarz łowie od 40gr+.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Jaki multitik pod tą M1 25lb proponujecie?bo w opisie ładuje od 14gr wtedy miałbym uniwersalnego kija na jesień od 14- do przeciążonego na 130gr,chociarz łowie od 40gr+.Pozdro.Daiwa Lexa 300 [emoji106] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski78 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Dzieki bardzo, tez tak myslałem.Ktòry model i od jakiej wagi moge startować na 40m+? Te min 40 gr? Edytowane 28 Marca 2018 przez waski78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Ja mam Lexe 300HSL i sobię chwalę Ale wiem że sporo chłopaków ma wersję wolniejszą HL , wszystko zależ od preferencji i stosowanych przynęt. Edytowane 28 Marca 2018 przez ManieQ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Teraz dopiero zacznie się pogoń za króliczkiem ; )PołamaniaTak "męskiego" sprzetu jeszcze nie miałem dzieki i pozdrawiam Co do multika to mam Abu revo beast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ja mam Lexe 300HSL i sobię chwalę Ale wiem że sporo chłopaków ma wersję wolniejszą HL , wszystko zależ od preferencji i stosowanych przynęt...albo jeszcze wolniejsza PWRL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Taki zestawik posiadam Edit foto nie moge dodac z telefonu :/ Edytowane 28 Marca 2018 przez pepka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Na obecną chwilę to PWRL chyba w przewadze wśród użytkowników lexy na JB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 nigdy by mi nie przyszło do głowy machać m1 25lb 14g , Panowie czy to jest temat : ściubolenie po krzakach w poszukiwaniu 40taków? Nie,to temat Długi cast pod duże gumy. Wiec rozmawiajmy tu o takich wędkach, ok? Jedna uniwersalna wędka od 14 do 120 nie istnieje,dziekuje. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Wreszcie głos rozsądku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi