Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie 35ke robię i powinna być nie długo:) będzie pod hering shady 25ki. Shadtezzy 27ki i mcbeasty 26ki. I główki do maks 30g do tego . I tyle myślę że obsłuży więc maks 180g będzie więc mam nadzieję że będzie miotal jak szatan . A na mocniejsze przyjdzie i tak pora :D haha to

Łukasz wrzuć, proszę, książkowe ugięcia wędek >30lb dla gum i jerków, bo ja się powoli gubię. 

BFT pod 1,5kg ma piękną pracę, cały blank pracuje (pod sam "uchwyt"), czyżby wędka seryjna miała lepsze parametry od tych co, no wiecie, z pracowni?

Edytowane przez MarCinFin

post-51248-0-81651300-1522447549_thumb.jpg

podpowiem akcja slow nie jest tą najlepsza do gum ale to na pewno wiesz skoro coś tam łowisz gumami,zaczyna być ok jakiś 50lb w góre, ale wtedy też wole jednak moderate/fast do czegokolwiek czym trzeba zacinać :)

przecież to proste jest :)

ps: bft i nie uważam za dobry kij ani pod względem wykonania ani akcji chinczyk jak każdy inny, bardzo krótko u mnie gościł ziomek o ksywie rugen i raczej bym drugi raza nie kupił , jedno co miał fajne to znacznik metra na blanku 

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Macalem na sucho w sklepie, fajnie się prezentował, fajne ugięcie, w przeciwieństwie do wersji do 130g, która ostatecznie kupiłem, nie jest sztywna pałą.

Dzięki za wskazówki, tylko do końca nie rozumiem który kupiłeś?

Czy chodziło Ci o to, że wersja 150g ma fajne ugięcie i nie jest sztywną pałą?

To ja już nie rozumiem co kupiłeś i co jest według Ciebie fajniejsze?!...składnia zdania ;)  :)

Ja zrozumiałem, że wersja 150g nie jest sztywną pałą i ma fajne ugięcie, ale kupił jednak wersję 130g;)

Bardzo dobrze zrozumiałeś zatem, sorry za trochę chaotyczna wypowiedź, ale pisałem na szybko. Kupiłem tą do 130, bo jest krótsza i bardziej uniwersalna, zarówno pod gumę i jerki, wyjęła na razie jakiegoś pistoleta ~60, także ryby mimo całej palowatosci z niego nie spadają. Pod same gumy brał bym tego do 150g.

• Like 1

Pisałem pewien czas temu że kupiłem ABU Szwartzonker 2,59 do 140 gramów. Sprawdzony już pod rybą 97 cm i mniejszymi. Zero spadów i rzuca do 150 gramów  . Za niewiele ponad 400 zł i osprzęcie Fuji polecam z czystym sumieniem, waga tez znośna przy tej długości i mocy bo to około 220 gramów.

• Like 6

No to wychodzi na to, iż ja będę musiał przetestować tego MPP2 do 150g. Leży, i czeka do maja. Miałem brać tego do 130 g, ale dla mnie za pałowaty. 150-siątka ma na sucho ugięcie i chcę porzucać wreszcie czymś dłuższym. A i do trolla może podejdzie.

• Like 1

pomachałem sobie ostatnio moim nowym wynalazkiem Ultra Swimbait classic 40lb , no i musze powiedzieć ze rzutowo to jest to czego szukałem sg trout 30cm lata jak wściekły i da się go ostro poprowadzić, duże alien eele  , medusy bez problemu Mniejsze przynęty animuje łatwiej niż m1 swimbait ale z racji mocy gnie się tez mniej pod rybą :D 

więc narazie jednak m1 35lb swimbait i 35lb inshore  wygrywają w kwestii przynęt L-XL Tak do 180g.

ATC  bushido  30lb też fajnie robi kij do przynęt 100-130g 

• Like 2

Ja tak bardziej, zmieniając wątek :P

Narazie na maj i czerwiec mi wystarczy, bo na chwile obecną nie widzę sensu rzucania czym większym niż 300g z ręki,  30cm swimbait robi już tyle zamieszania w wodzie że naprawde chyba wystarczy :) 

Biore się teraz za testowanie kolejnej zabawki Usb-711mh 30lb po szwecji dam znać co to to jest :ph34r:

Bardzo dobrze zrozumiałeś zatem, sorry za trochę chaotyczna wypowiedź, ale pisałem na szybko. Kupiłem tą do 130, bo jest krótsza i bardziej uniwersalna, zarówno pod gumę i jerki, wyjęła na razie jakiegoś pistoleta ~60, także ryby mimo całej palowatosci z niego nie spadają. Pod same gumy brał bym tego do 150g.

Dzięki za pomoc, kij zamówiony.

Pisałem pewien czas temu że kupiłem ABU Szwartzonker 2,59 do 140 gramów. Sprawdzony już pod rybą 97 cm i mniejszymi. Zero spadów i rzuca do 150 gramów  . Za niewiele ponad 400 zł i osprzęcie Fuji polecam z czystym sumieniem, waga tez znośna przy tej długości i mocy bo to około 220 gramów.

Dzięki, też ciekawa propozycja, ale zostaje przy SG.

No to wychodzi na to, iż ja będę musiał przetestować tego MPP2 do 150g. Leży, i czeka do maja. Miałem brać tego do 130 g, ale dla mnie za pałowaty. 150-siątka ma na sucho ugięcie i chcę porzucać wreszcie czymś dłuższym. A i do trolla może podejdzie.

Dzięki za opinie, kij zamówiony.

Edytowane przez Ultraast

Multik ABU Orra Inshore + dwa różne kije (do 80g i drugi do 100g) i porażka.
Decyzję podjąłem taką- że inwestował nie będę i robię rozbrat z castingiem.
Ale że ciężarków trochę jest, do tego kupiłem "stałoszpulowca" chińczyka rozmiar 4000 to i kij "normalny" kupiłem pod takie ciężarki.

Ale naszło mnie coby tą Orrę przykręcić do tego kija i sprawdzić co się będzie dziać: i BINGO- zostaje przy multiplikatorze :lol:,  ciężarki lecą tak że hamować muszę bo linki może zabraknąć ;)
Ciekawi Was co to za kij zapewne- jak to nazwał Kuba Standera: chrustowy kij RON THOMPSON TYRAN SPIN 2,40m/40-100g
A że pazura nie ma- dorobi się albo i obejdzie się bez :D

• Like 3