Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Ale ja mam 25lb :) tylko nie wiem czy okonia mam kupowac ;)

Śmiało , rzucać da się rozsądnie z głową a sama przynęta nie stawia oporu , właśnie oblawiam 25lb i 35lb w delfinie i naprawdę oba kije są cholernie elastyczne jeśli chodzi o zakres obsługiwanych przynęt

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Hey :)

Buduje sie dla mnie nowy kij i mam pytanie co do dolnika. Bedzie on miał 45cm i zastanawiam sie jak zrobic pianke cała czy dzielona? Czy jest jakas zastadnicza różnica, która warto sie kierować? Czy tyko wizualna?

Pozdrawiam

Cała  :), fajnie się rzuca dwiema łapami.

Edytowane przez Alaryk
  • Like 1

Jak się spisuje ten kij pod rybkami

Czy jest dobrze opisany

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję...zapomniałem :(

Kija nie sprzedam bo nie ma sensu szukać następnego kija w dwóch :(  kawałkach jak trzeba będzie zabrać do samolotu? ;)

Sprawdził się świetnie. Pod ryba 80+ nie jęknął, małych nie gubił. Opisany jest do 70 gr a ja zapomniałem, że "Bandit Shad" waży 90gr i naparzałem nim swobodnie a Cannibal 15 z główką 5 gr latał również fajnie :)

• Like 2

Widze ze jest tu sporo ludzi co nie lubia dzielonego dolnika.

Czy ktoś by mogl napisać czemu woli caly ?

Pytam calkiem poważnie :)

Mi w dzielony nie pasuje to ze w mocowaniu na kije na lodzi moglby sie element bez pianki porstować :P

Pozdrawiam

Edytowane przez pepka87

Końcówka kija zawsze wędruje pod pachę (tam ciepło). Jak przesuwasz kij do siebie to przy dzielonej rękojeści, gdzie ostatni fragment dolnika ma zazwyczaj do 20 cm, gubił się pod ręką. Traciłem czucie wędki. Szczególnie jesienią i wiosną jak jesteśmy ciepłej ubrani.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 2