MarCinFin Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Kolejna sprawa wyważenie 2.6 m kija gdzie nowe multiki 3-setki ważą do 300 g a 2- setki max 230g. Te 20-30g korka czy pianki nie robią różnicy. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Lipca 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Dobra to jeszcze zapytam jaka optymalna dlugosc pianki za pazurem powinna byc ? Edytowane 16 Lipca 2018 przez pepka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Ja najcięższe czyli 50lb i lepiej mam w dzielonych rękojeściach, same w sobie blanki są wystarczająco ciężkie nie ma co dowalać wagi rękojeścią. Sama jej długość zrobi robotę. Musi być po prostu skrojona pod użytkownika i jego wzrost. Dla tego sklepowe kreacje omijam szerokim łukiem...M1 35lb to piórko warto pamietać by całoś w jego przypadku nie przekroczyła 200-210g szkoda psuć charakter kija. dugość rękojeści jest zależna od Twojego wzrostu a właściwie długości rąk , generalnie od 40 do 50cm jest ok Edytowane 16 Lipca 2018 przez Tu nie ma ryb. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Ładna kolecja Ja wlasnie zamowilem m1 35lb zeby troutami 25 cm moc miotać ewentualnie plocia i burbotem 200g+ A co to za kij 50 lb ? I co on ciekawego u Ciebie obslugije ? Edytowane 16 Lipca 2018 przez pepka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Phenix Ultra Swimbait 50lb zastąpiła ostatnio M1 swimbait 35lb jako podstawowy kij na ciężko na kajaku gdy nie mogę zabrać 5 wędek w podobnej gramaturze zabiermam 50tke i robi za wszystko od 50 do 250-300g Obsługuje co tylko chcesz od Pigshad junior bez obciązenia po trouty 30cm Edytowane 16 Lipca 2018 przez Tu nie ma ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Matko kij ideal Czy to jest usb800.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Phenix Swimbait Ultra Classic USB800H-C-B przedłużony do 252cm czyli jakieś 12cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Łukasz, czy przy przedłużanych kijach i miotaniu klockami pod 300g nic nie trzeszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 tylko łokieć Nie nie, jeżeli to jest poprawnie zrobione no nie ma prawa się nic stać. A w przypadku Rodmas tego jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Dokładnie jak sobie upodobasz to tak zrób by ci to odpowiadało i podobało się. Mi widział się w całej pełnej piance moro i nie żałuję tego. Osobiście bardziej mi pasuje pełna niż dzielona Ale to gusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 To moze jeszcze jeden kontrowersyjny temat. Zbrojenie zwykłe czy spiralnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 To nie jest temat kontrowersyjny tylko dyskusyjny To tak jak temat nad ... "wyższością świąt Bożego n\Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy" Dla mnie, już wiem, że w praktyce nad woda nie ma to najmniejszego znaczenia. Skupiam się na łowieniu i zapominam jak jest zbrojony kij. Nie zauważam jakichkolwiek mankamentów zbrojenia spiralnego (prawidłowego). Choć nie ukrywam, że zbrojenie "górą" wygląda "profesjonalniej" ...klasyka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 też wybieram zbrojenie od góry tylko i wyłącznie przez wygląd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Akurat wczoraj i przedwczoraj zabawiłem nad wodą po jakieś 2 godzinki z dwoma wędkami o podobnym c.w. i tej samej długości, ale jeden uzbrojony klasycznie, a drugi w spirali. Obydwie pracowały na jednym multiplikatorze. Podczas normalnego łowienia nie zauważyłem absolutnie żadnej różnicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja też nie odczuwam jakiejś specjalnej różnicy w użytkowaniu choć przy jigowaniu wolę obserwować szczytówkę spirali ale to pewnie jeszcze naleciałości z klasycznej korby... Wracając do patyków, Łukasz piękna kolekcja. Wszystkie kije w moim guście czyli dominująca czerń i zero korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja też potwierdzam, że nie ma znaczenia czy wędka uzbrojona jest spiralnie czy też klasycznie górą. Mam niektóre swoje kije uzbrojone spiralnie, ale tylko dlatego, że Lukasz z Rodmas polecał mi zbrojenie spiralne w sytuacji, gdy chcę więcej wyciągnąć z dołu c.w. . Gdybym miał dwa takie same blanki uzbrojone spiralnie i klasycznie górą mógłbym dokładniej powiedzieć jaka jest różnica. W tym momencie jeden i drugi sposób zbrojenia "nie przeszkadza mi w łowieniu". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Akurat wczoraj i przedwczoraj zabawiłem nad wodą po jakieś 2 godzinki z dwoma wędkami o podobnym c.w. i tej samej długości, ale jeden uzbrojony klasycznie, a drugi w spirali. Obydwie pracowały na jednym multiplikatorze. Podczas normalnego łowienia nie zauważyłem absolutnie żadnej różnicy.Sławeczku, kiedy zacząłem czytać Twój wpis ..."Akurat wczoraj i przedwczoraj zabawiłem nad wodą po jakieś 2 godzinki z dwoma..." już myślałem , że to będzie jakiś "siarczysty" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Sławeczku, kiedy zacząłem czytać Twój wpis ..."Akurat wczoraj i przedwczoraj zabawiłem nad wodą po jakieś 2 godzinki z dwoma..." już myślałem , że to będzie jakiś "siarczysty" Niestety nijak nie mogę pobić mojego ostatniego rekordowego okonia ... zatem na siarczyste foty trzeba będzie poczekać zapewne do jesieni A jeśli chodzi o "czucie" patyka i całego zestawu to raczej kwestia przyzwyczajenia czy też przywyknięcia i sensownego jego zmontowania, ale o tym wszyscy doskonale wiedzą, więc nie będę spamował. Edytowane 18 Lipca 2018 przez SlawekNikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LazyPerch Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Witam zamierzam kupić sobie ciężki cast i potrzebuje waszej opinii czy zestaw będzie git i jaka pletkę do tego kupić Wędka Daiwa Prorex XR Baitcast Heavy 2,40m 40-120g +Multiplikator Daiwa Prorex XR Baitcast 300L Dziękuje z góry za pomoc Edytowane 10 Września 2018 przez LazyPerch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Podejrzewam że będzie Ci baaardzo trudno kupić "pletkę". Jeśli chodzi o plecionkę, to radziłbym z mocą nie przekraczać zbytnio mocy wędziska określonej w Lb przez dystrybutora. Odnośnie producenta plecionki nie wypowiadam się, bo "każdy ma swoich znajomych", ja przeważnie używam KAMATSU Techron Olive Green i jestem z niej zadowolony. Ostatnio kupiłem plecionki JMC, ale na 0,03 zawiodłem się srodze, a wyższe rozmiary (0,08 i 015) będę dopiero testował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam zamierzam kupić sobie ciężki cast i potrzebuje waszej opinii czy zestaw będzie git i jaka pletkę do tego kupić Wędka Daiwa Prorex XR Baitcast Heavy 2,40m 40-120g +Multiplikator Daiwa Prorex XR Baitcast 300L Dziękuje z góry za pomoc Prorexa mam i daje bez problemu radę. To to samo co lexa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK ZBD Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam. Długo zmagałem się z tym samym problemem. Szukałem kija spolegliwego ale do 150g i minimum 270cm.Nie znalazłem ale postawiłem na SG Trigger chyba 250cm do 140g i odziwo gumami 30+ o gramaturze do 200g miota jak zły. Mam w swoim pudle reel ela 40cm on ma ponad 200g i odziwo dał radę. Pizgnął na 30m bez żadnego problemu.Co do spolegliwości no cóż, mógł by być trochę bardziel ustępliwy ale za tą cene cudów nie wymagam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) W tym roku przetestowałem w Finlandii i na Żarnowcu SG MPP 8' Trigger (244cm) do 160gr...to pierwsza seria (za parę dni będzie na szkierach św.Anny). Nie mam uwag co do spolegliwości i "mięsa" w blanku.Niedawno był w ofercie na forum za chyba 250? Relacja ceny do możliwości bardzo dobra Edytowane 10 Września 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Witam. Długo zmagałem się z tym samym problemem. Szukałem kija spolegliwego ale do 150g i minimum 270cm.Nie znalazłem ale postawiłem na SG Trigger chyba 250cm do 140g i odziwo gumami 30+ o gramaturze do 200g miota jak zły. Mam w swoim pudle reel ela 40cm on ma ponad 200g i odziwo dał radę. Pizgnął na 30m bez żadnego problemu.Co do spolegliwości no cóż, mógł by być trochę bardziel ustępliwy ale za tą cene cudów nie wymagam.Sam Eel 40 cm ma 147 gramów. Z oryginalna główką i kotwicą koło 160 gramów a nie ponad 200. Tyle by pewnie nie ogarnął. Sam mam obecnie kilka mocnych kijków do 220,300 oraz 350 gramów i długościach 2,60-2,77 i wkrótce przejdą kolejny test nad Boren. Edytowane 10 Września 2018 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tad85 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Koledzy co polecacie wybrać jeśli chodzi o łapanie na duże przynęty 20cm wzwyż....kij dłuższy czy krótszy ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi