WalterW Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Ogólnie 2,3 - 2,6 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dla mnie do przynęt powyżej 150 gramow 2,50-2,80 m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 240 to takie minimum jakie bym dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Abu Garcia Svartzonker 8'6" 2,59cm H 40-140g Casting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Koledzy co polecacie wybrać jeśli chodzi o łapanie na duże przynęty 20cm wzwyż....kij dłuższy czy krótszy Duże porządne rękawiczki są wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Duże porządne rękawiczki są wskazane co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tad85 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Duże porządne rękawiczki są wskazane Hmm rękawiczki? A po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tad85 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Hmm chyba porozgladam się wobec tego za czymś 2.60dl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Długo nie trzeba szukać (choć nieznacznie krótszy) http://jerkbait.pl/topic/115817-cast-phenix-m1-35lb-swimbait-244cm-1cz/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Koledzy co polecacie wybrać jeśli chodzi o łapanie na duże przynęty 20cm wzwyż....kij dłuższy czy krótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 ABU GARCIA SVARTZONKER CAST 8,6XH 259 cm - do 220 gCzy ktoś używa tego patyczka pod duże gumki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Chciałbym trochę ograniczyć ilość sprzętu targanego za każdym razem nad wodę gdy jadę na szczupaki. W praktyce i tak zazwyczaj łowię na max kilka przynęt jednego dnia a zawsze wożę ich dwie duże torby i dwa kije żeby je obsłużyć. Przynęty łatwo sprzedać ale pytanie jak zastąpić dwa kije jednym? Obecnie łowię Westinem W4 powerlure 240cm 25-80g i SG MPP big lure&jerk 210cm do 100g. Westin jest jak dla mnie idealny ale pod gumy 15-20cm, max co obsłuży to pig shad 23cm na lekkiej wkrętce, a czasem aż się prosi żeby rzucić czymś większym No i jest pod stałą szpulę co jest niezbyt wygodne przy większych gumach. SG używam do jerków - głównie salmo jack, buster jerki i czasami jakieś slideropodobne ~12cm i przy tym zastosowaniu mi odpowiada. Do gum się nie nadaje - brakuje mu tych paru centymetrów żeby wygodnie rzucić i poprowadzić dużą gumę nad zielskiem. Czego szukam:Casta w dwuskładzie, myślę ok. 220-250cm, wyrzut do około 150g -głównie pod łowienie gumami 20-30cm ale też żeby w miarę wygodnie (wiadomo że to nie będzie ideał pod takie łowienie) dał poprowadzić większego jerka.Może ktoś użytkuję jakiś kij w taki sposób, jest zadowolony i mógłby polecić?Budżet max do 1000zł, ale lepiej 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Jeśli pytasz o dwu skład to do takich gum używam SG MPP 8' (244cm) Trigger do 160gr.Jednak do jerków wolę coś w okolicach 200cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Poleciałbym ci volatile do 90g, ale zaraz wyjdzie że jestem jakimś zboczeńcem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Ja moge polecic westin w4 powercast 40-130gJest ze mna zawsze nad woda naprawde fajna "armatka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Ja moge polecic westin w4 powercast 40-130gJest ze mna zawsze nad woda naprawde fajna "armatka"Jakie prznęty najmniejsze i najwieksze ogarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 150g ogarnie ale to juz nie bedzie silowy i dynamiczny rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Długości przy jerkach jakoś się nie obawiam, gliderami i tak łowię z kijem uniesionym do góry. Wygodniej mi się zacina i lepiej kontroluje głębokość prowadzenia. Jedynie moim ulubionym Jackiem F szarpię w dół ale myślę że jakoś to ogarnę przy dłuższym kiju ważne żeby akcja kija nie gasiła szarpnieć, chociaż może przy takich gramaturach wyrzutu to mało prawdopodobne. Właśnie chętnie bym spróbował coś z Westina jak kolega wyżej polecał bo mój powerlure w swoim zakresie bardzo mi podszedł. Szkoda że trochę przekombinowali z ilością różnych modeli o podobnych opisach (powercast, powershad, monsterstick itd) - ciężko stwierdzić czym właściwie się różnią i co producent miał na myśli.Myślałem też o SG custom predator do 170g, albo może svartzonker black series pro, na granicy budżetu pewnie znalazł by się też jakiś Wild River... Na ślepo ciężko wybrać, a nawet macanie w sklepie wszystkiego nie powie. Cala zima na zastanowienie ale to może tylko gorzej Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Mam Westina W3 Powershad-T do 180 g.Seria Powercast-T, jest moim zdaniem nieco za miękka. Fajny kij, ale ten opisany jako do 130 g, wg. mnie, może dobrze obsłużyć max 110 g (wnioski z macania w sklepie, być może błędne).Na razie leży i czeka na swoją kolej. Ale wydaje mi się, że 160 g, powinno latać z niego spokojnie. No i jest na tyle szybki, że bez problemu da się nim ładnie poprowadzić gumę i będzie czym zaciąć. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Dzięki, wydaje się że powershad może być dobra opcją. A czy ktoś może użytkuje któryś z:-Abu Garcia Volatile do 200 (kolega wyżej polecał ten do 90, ale on wydaje się za lekki np. pod shad teezy 27cm)-Abu fantasista beast do 150g-svartzonker black series pro do 130g-sg custom predator do 170g? Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 ABU GARCIA SVARTZONKER CAST 8,6XH 259 cm - do 220 gCzy ktoś używa tego patyczka pod duże gumki ? Mam, może w weekend przetestuję z przynętami 100-200 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Ten do 200g ktoś kiedyś na giełdzie wystawiał i nie sprzedał chyba. Może komuś dalej zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Mam Westina W3 Powershad-T do 180 g.Seria Powercast-T, jest moim zdaniem nieco za miękka. Fajny kij, ale ten opisany jako do 130 g, wg. mnie, może dobrze obsłużyć max 110 g (wnioski z macania w sklepie, być może błędne).Na razie leży i czeka na swoją kolej. Ale wydaje mi się, że 160 g, powinno latać z niego spokojnie. No i jest na tyle szybki, że bez problemu da się nim ładnie poprowadzić gumę i będzie czym zaciąć. A.Mam ta wersje powercast do 130g i przyneta o wadze 140g przy pelno silowym rzucie leci daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Mam ta wersje powercast do 130g i przyneta o wadze 140g przy pelno silowym rzucie leci daleko A widzisz.Na sucho wydaje się zbyt miękki do takich operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 To patyki raczej swimbaitowe. A my, przesiadając się z mocnych i silnych jerkówek, mamy jakowąś (trudne słowo, prawda ) we myśli akcję sztywnego pręta. Gwarantuje Wam, iż największe bariery leżą w naszym umyśle. Stąd obawa:podoła, czy nie. Dlatego wybierając patyka do większych gum olałem kija krótszego o akcji kija od szczotki, a wziąłem dłuższego, który jakimś tam ugięciem na sucho się wykazał. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi