Marcin1991 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Ktoś posiada Westina W3 Powercast-T 248cm XXH 40-130g ?, sprosta gumom 120 gram, czy poszukać mocniejszej wersji? Posiadam ten kij, 120g to będzie już góra dla niego. Radzę wziąć ten do 180 jeżeli chcesz coś z w3 . Bo i tak pójdziesz pewnie w jeszcze większe gumy. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Marcin1991 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 jest jeszcze MPP2 Trigger do 220g w pierwszej wersji były też, w drugiej nadal są mpp1.jpgTańszy o 150 zł od Svartzonkera 2,59 XH220 ale cięższy o 30 gramów i bez uzbrojenia Fuji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 SG MPP 244cm do 160gr (pierwsza seria) waży 243grNiewykluczone, że będę sprzedawał jak porównam z wczoraj kupionym na forum Savage Gear Skinny Water Cast 2,31m do180g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Tańszy o 150 zł od Svartzonkera 2,59 XH220 ale cięższy o 30 gramów i bez uzbrojenia Fuji.Z wagi się zejdzie... A i fuji będzie... chciałem strasznie phenixa swimbaita... Ale chwilowo nie mam jak go przechowywać w jednym kawałku... (ale do maja i tak go zbuduje choćby miał stać w salonie) stąd pomysł na mpp. Pierwsze miał być dla kumpla... Ale zrobię go pierwsze dla siebie... Zobaczymy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Z wagi się zejdzie... A i fuji będzie... chciałem strasznie phenixa swimbaita... Ale chwilowo nie mam jak go przechowywać w jednym kawałku... (ale do maja i tak go zbuduje choćby miał stać w salonie) stąd pomysł na mpp. Pierwsze miał być dla kumpla... Ale zrobię go pierwsze dla siebie... Zobaczymy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalkaeee tam już jednego robiłeś, MPP 220g http://jerkbait.pl/topic/18327-b4f-by-tomasz-es/page-63#entry2384502 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 eee tam już jednego robiłeś, MPP 220g http://jerkbait.pl/topic/18327-b4f-by-tomasz-es/page-63#entry2384502Ale tamten był hardcore bo do 220 gram Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Z seryjnych patyków mam DAM Optimus Lure Shooter 2,40m 80-170g i jestem bardzo zadowolony. Max dla tego kija to według mnie 150g ale bardzo ładnie pracuje pod rybą i nawet małe zbóje nie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Z seryjnych patyków mam DAM Optimus Lure Shooter 2,40m 80-170g i jestem bardzo zadowolony. Max dla tego kija to według mnie 150g ale bardzo ładnie pracuje pod rybą i nawet małe zbóje nie spadają.Tylko jak dla mnie 2,40 to trochę krótko do gumek 150 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 U mnie w sam raz, powyżej 2,4m się gubię ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Nowe swimabaity dzielone 1+1 materiału takiego jak m1 swimbait , z tym że troche sztywniejsze dla lepszego noszenia i zacinana , jak zwykle u mnie od Phenixa jeszcze troche muszę nimi połowić ale zapowiadają się naprawdę obiecująco 6-9-12oz a imponujące w nich jest to 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jaka waga i długość? To trout 30 cm podwieszony na jednym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jeśli to nie tajemnica jaka długość,jaki koszt blanku i gdzie można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jaka jest waga tych blanków ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Jaka waga i długość? To trout 30 cm podwieszony na jednym ?12oz 8'2 trout 30cm na 12oz , nie robi to na niej kompletnie wrażenie . Jeśli to nie tajemnica jaka długość,jaki koszt blanku i gdzie można kupić6oz 8,6'9oz 8,6'12oz 8,2' O kosztach jeszcze nie chcę mówić to są prototypy robione pod moje potrzeby przez Phenix'a za pośrednictwem Łukasza Rodmas czyli polskiego dystrybutora marki. Jaka jest waga tych blanków ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie ważyliśmy ich ale na 100% nie będą lekkie, przy tej grubości ścianki i długości nie ma szans na jakieś spektakularne wyniki.Mają być przede wszystkim dobrze zbalansowane bo to jest ważniejsze od samej wagi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 No i to jest genialna informacja! Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jaka długość dolnika wygląda na 50-60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Bliżej 45-50cm Kije zrobione zacnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 dolne części po 71cm z tego co pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jeszcze jedno pytanie-jaki minimalny ciężar wyrzutu przy tym najsłabszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) 6oz 8,6'9oz 8,6'12oz 8,2' No właśnie od ilu zaczynają gadać poszczególne modele? Edytowane 27 Stycznia 2019 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 6 oz, to ponad 160 g.To realna wartość cw? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bNd Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam serdecznie !!! znając życie temat oklepany ..... ale pytanie moje brzmi Wędka pod duże gumy !!! z łodzi .. ogólnie preferuje kije do 2 m ale może być dłuższy , nie chcę typowej pały tylko kij który będzie się ładował przy wyrzucie jak i pod ryba już taka 80+ ktoś coś ? sprawdzonego godnego uwagi ? z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam serdecznie !!! znając życie temat oklepany ..... ale pytanie moje brzmi Wędka pod duże gumy !!! z łodzi .. ogólnie preferuje kije do 2 m ale może być dłuższy , nie chcę typowej pały tylko kij który będzie się ładował przy wyrzucie jak i pod ryba już taka 80+ ktoś coś ? sprawdzonego godnego uwagi ? z góry dziekuję Zadałeś pytanie w wątku w którym jest na ten temat masa informacji. Myślę, że warto przeczytać w całości. Ja przeczytałem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie-jaki minimalny ciężar wyrzutu przy tym najsłabszy?myśle ze 50-60g to optimum No właśnie od ilu zaczynają gadać poszczególne modele? Za krótko nimi machałem. Jak tylko to ustalimy to dam znać 6 oz, to ponad 160 g.To realna wartość cw? A. Optymalna 6oz, 200g spokojnie ,pewnie 230g ogarnie. Będę wiedział jak wyrwę się pomachać tam gdzie jeszcze można będą intensywnie użytkowane do końca maja , wejdą pewnie ewentualne poprawki i dopiero seria blanków pojawi się na rynku. Na pewno to nie będą blanki bardzo miekkie, gadające po 30g bo nie taki jest na nie pomysł. Do tego jest już bardzo dobry patyk na rynku, ale pomyślimy o zrobiemu m1 35lb 1+1 , ale ona też na bank będzie sztywniejsza od orginału bo sama dolna część ją usztywni. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Tu nie ma ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Panowie czytam wszystko co znajdę od tygodnia aż mnie głowa boli. Szukam kija budżetowego multi pike castingowego do jerków ale też do gum z przedziału wszystko 40-90 gr (już z uzbojeniem). Kij długość 220-230 cm max. Będę łowił z łódki. Marzy mi się kij mięsisty, o ładnym ugięciu przechodzącym w parabolę, pracujący już pod rybą 60cm. Nie chce żadnej pały. Łowię tylko na jeziorach raczej na wodzie płytkiej 2-5m nad roślinnością. Wyszukałem kilka wędek, które polecacie. Aha dolnik chciałbym jednak dłuższy 35-40cm. Z tych wędek, które zbierają dobre opinie jest:-Abu Voltaile do 90 gr tylko to już ma 240 cm (wolałbym coś 220 cm raczej) tym bardziej, że nie mam podniesienia na pokładzie łodzi czyli stoję na wysokości lustra wody. Chyba, że w poziomię będę jerkował. Dolnik wygląda na jakieś 30 cm więc też bez szału, chyba, że źle skaluję z rysunku-MPP2 221 cm do 80 gr-MPP2 do 130 gr 221 cm - ale nie wiem czy to nie będzie już pała...........-SG Blacka Savage 220 cm 30-70gr (nie wiem jak ugięcie i czy ogarnie 90 gr) najmniej o nim piszecie. Może ma ktoś zdjęcię ugięcia albo jakiś film zna, w którym widać co nieco. Ta ma chyba też krótki dolnik koło 28-30 cm ale nie wiem może właśnie źle skaluje z rysunku hehe.....Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi