bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 ten MPP2 do 130 gr to już wiem że to pała więc odpada... ciekawe jak inne SG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 trochę mnie zastanawia ten M1 220 cm 25 lb, tylko nie znam ceny tego kijka.......... same super opinie, zdjęcie jak pięknie ładuje przynęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) który dokładnie? ten popularny to Phenix- mxur80mh 244cm - m1 swimbait 25lb Edytowane 5 Lutego 2019 przez Tu nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 -Abu Voltaile do 90 gr tylko to już ma 240 cm (wolałbym coś 220 cm raczej) tym bardziej, że nie mam podniesienia na pokładzie łodzi czyli stoję na wysokości lustra wody. Chyba, że w poziomię będę jerkował. Dolnik wygląda na jakieś 30 cm więc też bez szału, chyba, że źle skaluję z rysunkuPrzy 220 cm i tak będziesz musiał jerkować w bok, bo nie przypuszczam, żebyś miał ponad 205 cm wzrostu. No i moim zdaniem kij do jerków, to trochę musi być sztywna pała, aby przy podszarpywaniu przynętą nie uginał się za bardzo, bo będzie problem z wykonywaniem krótkich, ale szybkich podszarpnięć. Pod rybą oczywiście praca jak najbardziej wskazana. Dlatego trudno pogodzić jerki i gumy jednym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 wiem, że ciężko to połączyć ale chodzi o taki multi-pike żeby ogarnąć i jedno i drugie bo niby się nie da a ludzie tak łowią Kij pod rybą powinien przechodzić w ugięcie paraboliczne ale jednocześnie sztywny do szarpania lekkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 wiem, że ciężko to połączyć ale chodzi o taki multi-pike żeby ogarnąć i jedno i drugie bo niby się nie da a ludzie tak łowią Kij pod rybą powinien przechodzić w ugięcie paraboliczne ale jednocześnie sztywny do szarpania lekkiego.Ciężko o taki kijek - tym bardziej budżetowy. Ja bym poszedł w dwa budżetowe bo na łódce i tak jest miejsce a przynęt nie trzeba zmieniać.Za 100-150 jerkówka 186 -200 cm zależnie od wzrostu i upodobań i coś za 200 zł o długości 2,40-2,60. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 który dokładnie? ten popularny to Phenix- mxur80mh 244cm - m1 swimbait 25lb tak o ten chodzi, ile mniej więcej by kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 mam dragon ultime 198 cm i spisuje sie świetnie ale chciałem spróbować jerkowac dłuższym kijem a przy okazji czasem zmienić na gumę. Sporo osób zaczyna twierdzić, że nieco dłuższy kij jest lepszy do jerków a i gumą sie rzuci i zwykle gume się zwija jednostajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 od 1300 do 2000 zależy od pracowni i komponentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 oo to już nie mało...... ale jest na co zbierać a na razie szukam czegoś budżetowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Taki uniwersalny kij ,to był dla mnie Svartzonker Black Series chyba 7'9" do 150 gram. Gdy nie byłem zdecydowany konkretnie na jerki i brałem też pudło gum . Pod 70cm szczupakiem już zaczynał pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 dzięki zainteresuje się, poszukam info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Abu Volatile do 90 gram też mam i do gum jest stworzony ,do jerkowania odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Dla mnie takim uniwersałem jestSavage Gear Black Savage Trigger 249cm -150gDa się jerkować ale wygodniej jest jerkówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 a ten balck savage trigger ale 220 cm do 30-70 gr? Może ktoś nim łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Hej, używał ktoś DAM EFFZETT EVIDENCE CAST 255/80-150g lub 240/60-100? Jakie jest realne cw? Kij ma byc pod sumy, rozsądnie było by wziąć wersję do 150 ale czy rzucę z niej bez problemu przynęty 70gr? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Taki uniwersalny kij ,to był dla mnie Svartzonker Black Series chyba 7'9" do 150 gram. Gdy nie byłem zdecydowany konkretnie na jerki i brałem też pudło gum . Pod 70cm szczupakiem już zaczynał pracować.Sporo szwedów jerkuje długimi kijami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Sporo szwedów jerkuje długimi kijamiDo boku da się bez problemu większymi jerkami typu Bandit . Problem zaczyna się gdy chcemy np. Slidera 10 S energicznie poprowadzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Jerkówka to z założenia powinna mieć między 180 a 195 cm. Tym się operuje najwygodniej. I do tego sztywna jak kij od szczotki. Dłuższe kije nie wykluczają użycia jerków, ale do operowania takimi to starczy sił i chęci na parę godzin. Nie mówiąc o nadgarstku. Chyba, że takim sliderem będziemy się bawić "pracując" multikiem. Tylko po co? Nie po to chyba wymyślono bezsterowce? Co do Szwedów, to ich zamiłowanie do długich kijków castingowych wynika z rzadszego użycia klasycznych jerków kosztem dużych gum, woblerów czy spinnerbaitów. Dziewięciostopowcem to można wystrzelić jak z katapulty przynętę, zaciąć i zamortyzować rybę. A przy okazji można założyć raz na jakiś czas jerka i pociągnąć go klasycznie z lusterkującymi przerwami. Z budżetówek poleciłbym na początek Savage Gear Butch Light XLNT2 274cm ->150g. Moc pozwala swobodnie cisnąć 100 gr. Kij ładuje się i ugina całkiem sympatycznie, nie jest pałowaty. I największa zaleta, waga 198 gram. Przy tej długości i c.w. waga zaskakuje i daje dużą frajdę z łowienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Jerkówka to z założenia powinna mieć między 180 a 195 cm. Tym się operuje najwygodniej. I do tego sztywna jak kij od szczotki. Dłuższe kije nie wykluczają użycia jerków, ale do operowania takimi to starczy sił i chęci na parę godzin. Nie mówiąc o nadgarstku. Chyba, że takim sliderem będziemy się bawić "pracując" multikiem. Tylko po co? Nie po to chyba wymyślono bezsterowce? Co do Szwedów, to ich zamiłowanie do długich kijków castingowych wynika z rzadszego użycia klasycznych jerków kosztem dużych gum, woblerów czy spinnerbaitów. Dziewięciostopowcem to można wystrzelić jak z katapulty przynętę, zaciąć i zamortyzować rybę. A przy okazji można założyć raz na jakiś czas jerka i pociągnąć go klasycznie z lusterkującymi przerwami. Z budżetówek poleciłbym na początek Savage Gear Butch Light XLNT2 274cm ->150g. Moc pozwala swobodnie cisnąć 100 gr. Kij ładuje się i ugina całkiem sympatycznie, nie jest pałowaty. I największa zaleta, waga 198 gram. Przy tej długości i c.w. waga zaskakuje i daje dużą frajdę z łowienia.Masz ten kij? Przynieś na GS do pomacania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Mówisz i masz. Mogę przynieść z mocniejszym braciszkiem, którego właśnie sprawiłem sobie jako żelazną rezerwę mocy. Volatile 9 stóp 220 gr. Tu już trudno mówić o subtelności. I waga nieporównywalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Abulca sobie daruj (przynajmniej dla mnie) Znam i to jest poza zakresem mojej niemocy!Przywiozę swojego SG do 180..i do 160 To wszystko co potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 160 to ten brązowy kamuflaż? Gdyby był dłuższy o 20-30 cm. raczej byś go nie przyniósł ????. Bardzo mi się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 To ten...chyba się z nim dogadam Przyniosę i nawet mi nic nie proponuj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Jerkówka to z założenia powinna mieć między 180 a 195 cm. Tym się operuje najwygodniej. I do tego sztywna jak kij od szczotki. Dłuższe kije nie wykluczają użycia jerków, ale do operowania takimi to starczy sił i chęci na parę godzin. Nie mówiąc o nadgarstku. Chyba, że takim sliderem będziemy się bawić "pracując" multikiem. Tylko po co? Nie po to chyba wymyślono bezsterowce? Co do Szwedów, to ich zamiłowanie do długich kijków castingowych wynika z rzadszego użycia klasycznych jerków kosztem dużych gum, woblerów czy spinnerbaitów. Dziewięciostopowcem to można wystrzelić jak z katapulty przynętę, zaciąć i zamortyzować rybę. A przy okazji można założyć raz na jakiś czas jerka i pociągnąć go klasycznie z lusterkującymi przerwami. Z budżetówek poleciłbym na początek Savage Gear Butch Light XLNT2 274cm ->150g. Moc pozwala swobodnie cisnąć 100 gr. Kij ładuje się i ugina całkiem sympatycznie, nie jest pałowaty. I największa zaleta, waga 198 gram. Przy tej długości i c.w. waga zaskakuje i daje dużą frajdę z łowienia.Mam ten SG ,potwierdzam ,fajnyA rzuty, dluuugie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi