Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Dokaldnie tak -linka w stawilem odnosnie modelu na stronie podane sa sa rozne gramatury  (wybrac mozna w okienku) ale oczywiscie mowa jest o 802-jce 

Swartzonker Black Series Pro  to porywnywalny model do Daiwy Prorex xr 802 - jezeli wezmiemy podobne gramatury ---

Te dwa kijaszki tak jak w spomnialem testowalem ,modele pod ciezkiego casta i doze gumy   Black Series Pro do 130gram  -osobiscie uwazam ze Daiwa prorex do 120g lezy  Mi lepiej ale to jedynie osobiste odczucie -dozo lowilem na swartzonkera i bft  do poki nie polamalem .Szkoda naprawde kije pala mi sie w rekach -

Zestaw Daiwy komletuje stary wyslozony (11letni )mlynek ABU ambassadeur 5501 cs pro rocket -plecinka sufix 0,36 z 1mm przeponem flucarbonowym .

Edytowane przez TERMOS

Cześć, szukam czegoś co obsłuży gumy od pig shady na 10g do line thru roacha 25cm czyli 100-215g, bez klękania, płakania i możliwości złamania. Długości 240-260, kawałki 2, typy: svartzonker do 220, custom predator do 240, mpp2 do 220, volatile pike do 200, 250, ktoś zna, używa, może coś polecić?

Edytowane przez Sophie

To i ja mam pytanie. Załóżmy, ze cena ma pomijalne znaczenie a ktos szuka kija do powiedzmy 200g w dlugosci do 2,6 z jednym aczkoliwek istotnym warunkiem - musi byc 2 sklad.

Mam st croix wrc80hf2 i do 100 gram jest ok ale chcialbym coś czym da sie rzucac czyms wiekszym

Co polecacie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie, szukam posiadacza tego kijka - Westin W3 Powercast-T 248cm XXH 40-130g

Rozważam ten model jako konkurencja dla Abu Garcia Svartzonker 8'6" 2,59cm H 40-140g. Z tego co przeczytałem to ten Abu będzie dość sztywny i dla mnie nieco za długi.

Ja planowałem rzucać gumami o wadze około 100g plus do 20g obciążenia.

Edytowane przez Rraptor

volatile pike do 90g - Przeczytałem cały wątek. Wszyscy piszą, że komfort tej wędki kończy się przy około 100/110g. Ciut za mało dla mnie. Idealnie byłoby komfortowo rzucać gumami do 120/130g (z pełnym osprzętem). 

Jakiekolwiek opinie o Westin W3 Powercast-T 248cm XXH 40-130g?

Edytowane przez Rraptor