lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Westin w4 powershad Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Savagear MPP 244 do 160gr.(stoi u mnie za szafą ...i czeka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Savagear MPP 244 do 160gr.(stoi u mnie za szafą ...i czeka )A jak to pracuje pod rybą? Nie będzie za sztywny dla mniejszych szczupaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Hmmmm ... nie zapominaj że to kij do 160gr. Ja rzucałem max 140 i to ja nie dawałem rady a nie kij .Wśród wszystkich moich kijów ogarniających takie gramatury, ten ma najwięcej "mięsa" w blanku tak ładując się przy rzucie jak i pod rybą.Ważne, że fajnie sygnalizuje już branie małych ryb (60-70) ale trudno oczekiwać aby podczas holu uginał się po multik. Takie ryby po prostu zasysa ale dzięki swojej charakterystyce nie gubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Warty uwagi w budżetowej cenie jest MPP2 do 150 g bodajże 258 cm długości. Fajny miesisty blank, który przy tej długości rewelacyjnie ładuje duże gumy i swimbaity a przy tym jest bardzo sprezysty w szczycie i myślę że gruby pięćdziesiątak go odpali. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Głównie o nie gubienie chodziło. No i doszedł trzeci kijek do rozważenia. Najgorsze, że nie mam jak oglądnąć na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 MPP2 kosztuje jakieś śmieszne pieniądze ja znalazłem ten model za 130 zł gdzieś na jakieś grupie na FB. Na sucho piękne ugięcie napewno nie będzie gubil ryb a zapas mocy solidny. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) A tak apropo Svartzonkera tego o którym piszesz to jest to typowy kij od szczoty, myślę że nie wygnie go nawet metrowy sum. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Listopada 2019 przez lukaszkosciukiewicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 A tak apropo Svartzonkera tego o którym piszesz to jest to typowy kij od szczoty, myślę że nie wygnie go nawet metrowy sum. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaTo chyba kija od szczoty nie miałeś w łapie Mam i używam tego svartzonkera,nie jest sztywnym kołkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Savagear MPP 244 do 160gr.(stoi u mnie za szafą ...i czeka ) hmm... stoi i czeka... Czeka na wystawienie na giełdę może? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 No i właśnie. Wszystko to jest pojęcie względne.Szybkie a wolne? Osobiście w skali wolne a szybkie preferuję gdzieś tam środek. Co to oznacza? Ano nic. Nigdy nie napiszę iż jestem zwolennikiem szybkich kijów. W zasadzie szybkość kijów jest pojęciem... hm,indywidualnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 @ T4ll jeśli długość transportowa 191 cm to dla Ciebie nie problem to Savage wypuścił w tym roku fajną serię Swimbait 1DFR. Najlżejszy ma realny wyrzut do ok 115 gramów, waży 200 gramów, ma długi dolnik, dzięki czemu można się dobrze zamachnąć i bardzo fajne ugięcie. Mocniejszy z cw 170g rzuca komfortowo do ok. 150 gramów i jest już trochę sztywniejszy, ale też fajny. Ten MPP jedynka do 160 gramów jest spoko (miałem przez jakiś czas), ale jest znacznie cięższy od wymienionych i mnie na dłuższą metę męczył. Multik już masz do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Ciężko byłoby wsadzić i bezpiecznie przewieźć jednoskład w renault Clio :-) multik to Lexa 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dać się zawsze da (po skosie pod dachem, albo wzdłuż przez środek), ja wożę w krótkim Patrolu:) Jednoskłady (do takich zaliczam też takie kijki jak ten) to fajna rzecz z wielu powodów. Szczególnie przy większym cw, bo część szczytowa nie przekręca się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 hmm... stoi i czeka... Czeka na wystawienie na giełdę może?Dokładnie tak, bo jak pomyślę o wysyłce nawet dwu składa ... to sobie stoi. Leniwiec jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4ll Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 No to pozostaje już tylko często sprawdzać giełdę i czekać na okazję zabrania patyka do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Witam, czy posiadacie lub oglądaliście model DAIWY - PROREX XR BAITCAST 255/80-175gJak oceniacie ten model do gum ok 150 gram oraz jaką ma długość od pazura do końca dolnika? NAZWA: PROREX XR BAITCASTDŁUGOŚĆ: 2,55 mCIĘŻAR WYRZUTU: 80-175 gDŁUGOŚĆ TRANSPORTOWA: 134 cmILOŚĆ SEKCJI: 2WAGA: 200 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Witam.Co sądzicie o Beastmaster EX Casting 2,40m 40-100g. Łowi ktoś tym?Ugięcie jak w pozostałych modelach czyli po rękojeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) WitamChyba najwłaściwszy temat na moje pytanie.Rozglądam się za kijem ok 2,4 m do 80-90 g pod gumy i swimbaity, czasem woblery, czasem trolling. Będzie sparowany z Tatulą HD 200. Od dłuższego czasu prześladuje mnie volatile pike do 90 g, ostatnio znalazlem jednak w dobrych pieniądzach Westin W3 do 80 g.Westin 407 PLN Abu za 440. Nie ukrywam że teraz bardziej skłaniam się w kierunku W3, wiele dobrego słyszałem i czytałem na ich temat, ale i Abu niczym nie ustępuje, również wiele pochlebnych opinii, kij który chyba już stał się szczupakowym klasykiem.Co radzicie? Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Z tych dwóch, znam tylko ABU i nie powiem złego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 ... Piotrek @Novis zachwalał Abu, ja również biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 A wie ktoś coś o tym patyku BFT Lizzard X 7'10'' MH -130g, 2 pcs "Stefan Trumstedt" Baitcasting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 ... to jakiś Wiking Krzyśku? Coś więcej może...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 A wie ktoś coś o tym patyku BFT Lizzard X 7'10'' MH -130g, 2 pcs "Stefan Trumstedt" Baitcasting Akcję tego kija można zobaczyć w 11-tym wydaniu Fly VS Jerk . Łowi nim właśnie Stefan Trumstedt .Mocniejszą wersją łowi Pierre i chyba w ostatnim odcinku coś tam o owych kijach mówią . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Szukam czegoś na moje szczupaki. Interesuje mnie jaką ma akcje i jak by pracował w trolu pod gł 90gr z gumą 60gr czy nie byłby sztywną pałką.Najlepiej żeby podczas brania przechodził w półparabole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi