WalterW Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Który z castów SG w długości 240+ ogarniający max około 200g nie będzie miał akcji kija od szczotki ? Najbardziej interesowałaby mnie akcja med-fast. Używa ktoś 1DFR 238cm do 170g?Savage Gear MPP2 259cm Trigger ->220g 2cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Dziwna sprawa ale mam wrażenie że spora część osób szukających mocarnego kija 100-300 gramów oczekuje akcji i wagi bacika na uklejki . Pewnych rzeczy nie pogodzisz - szczególnie w kijach budżetowych. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Jako, że o XLNT3 nie widze nigdzie opini, może ktoś użytkuje Dragon GP Concept Cast 130XH 244cm 90-130g. Głównie pod gumy 50-100g ( max 120g ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Czy abu garcia volatile pike do 200 lub 220g bedzie mial mieksza szczutowke od svartzonkera do 140g mysle nad kijem ktory bedzie sie ladowal glebiej podczasz rzutu aby po prostu mniej meczyl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Trudno tu mówić o miękkiej szczytówce. Po prostu ten kij służy do ciskania klockami 100+ i do tego nadaje się znakomicie. A 220 gr nie robi na nim większego wrażenia. Ładuje się tak, jak powinien. I jest stosunkowo lekki jak na swój c.w. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Dziś pierwsze testy na wodzie kija SG XLNT3 100g 251cm, rzucałem SG River Roach 18cm+10g główka, nie jest to lotna guma, ale rzuty bardzo zadowalające, szczególnie jak jeszcze zawiało. Pig shady 20cm, shad teezy 16cm, lecą pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s i w y Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Panowie,Szukam kija do połowu z pontonu i brzegu. Chcę aby obsługiwał przynęty do 80-90g max, doł powiedzmy od 25-30 typowe jerki, gumy.Aktualnie mam SG XLNT3 20-70 213cm ale szukam czegoś dłuższego, aby dalej i precyzyjniej posłać przynętę. Multik Abu Revo Winch 4 Myślałem o serii MPP2 oraz Trigger Budżet 400-500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Jeśli odpowiada koledze SG XLNT3 to po co rzeźbić.SG XLNT3 251cm do 100/150g jest teraz w promocji, dobrej cenie.Jak za krótki to mam coś dłuższego. Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Mirek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Aktualnie mam SG XLNT3 20-70Jakie realnie gramatury obsługuje ten kijek (jerki i gumy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s i w y Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Łowiłem jerkami jak wspomnialem, gumy sporadycznie w okokicach 40g. Gora na pewno wiecej pociągnie, najmniejszymi jerkami 20g rzucałem i dawało radę troche.Generalnie kijek pod cięższe przynety, fajnie prowadzi się nim jerki, jest sztywny, dobrze nadaje prace przyjęcie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Mam wersję Road Runner (4ro skład) i mam wrażenie, że dla niego te 50-55g w jerku to już dużo i szczyt zaczyna się lać. Muszę go porządniej poużywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s i w y Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 To w takim razie 2czesciowy ma całkiem inna charakterystykę Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jest jeszcze opcja, że to ja zbyt się przyzwyczaiłem do kijów do 110-120g i teraz wszystko nieco lżejsze wydaje mi się zbyt delikatne ???? a to były pierwsze wrażenia tylko no i dotyczyły samej szczytówki - niżej moc jest.Dlatego chcę w najbliższym czasie się upewnić i wyjść mam nadzieję z błędnego przekonania ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Panowie, posiada ktoś może Westina W6 Powercast 40-130? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) .up Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 To w takim razie 2czesciowy ma całkiem inna charakterystykę Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaJednak byłem w błędzie. Dałem się oszukać pierwszemu wrażeniu. Będąc nad wodą w ostatnim czasie postanowiłem porządnie zweryfikować możliwości rzeczonego travelka.Na pierwszy ogień poszedł Slider 10 S, potem 12 F aż skończyłem na Strike Pro Buster Jerk Shallow o masie 73g (sprawdzanej na wadze) - ten ostatni początkowo ostrożnie a po kilku rzutach już normalnie . Z rzutami i prowadzeniem problemów nie było, ale sporo cięższych przynęt już bym nie zakładał. Co ciekawe kilkunastogramowy twitch (O.S.P. Rudra susp.) latał z tego badylka bardzo fajnie, ale to zapewne zasługa systemu rzutowego w wabiku.Co ucieszyło mnie jeszcze bardziej, to fakt, że podczas testów nawet się rybka uwiesiła ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) WitamKupiłem W3 powercast 180g, łowie Max 150-160 g i chciałem mieć zapas, ale chyba przesadziłem, kij jest zdecydowanie za mocny i za sztywny dla mnie.Macie jakąś alternatywę o środkowym ugieciu ?moje typy:SG custom predator do 170gSG mpp2 150Abu fantasista 150Moze coś innego, budżet 500-600, tylko gotowceProszę o jakieś info od użytkowników o tych kijach. (realne cw, ugięcie ogólne wrażenia itp ) Edytowane 20 Września 2020 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 W3 do 130gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A ogarnie 150-160? bo z tego co tu czytałem to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) W3 do 130grJa mam W4 do 130g i spokojnie ogarnia do 150g a i 160g też da rade rzucić. Edit: Widziałem na stronie Westina, że ma się pojawić W3 7'9' do 150g, choć trochę krótszy (236cm) a realnie do 170g. Pewnie niedługo pojawi się w sklepach. Edytowane 20 Września 2020 przez ms80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Uważam że tak, w4 rzucam przynętami po 150gr i jakoś nie mam obawy że strzeli, kij wcale nie klęka i nie jest to rzut wypychany na siłę. Bynajmniej to moje odczucia, zbytnio też nie pieszczę się ze sprzętem, dla innego może być to za dużo. Napisałeś że 150-160gr to max, czyli głównie łowisz 80-130gr. W3 to moja sugestia gdyż sam łowię dwoma kijami od westina,niestety tylko od tego sezonu, to raptem kilkanaście dni nad wodą,moim zdaniem wystarczy żeby wiedzieć ile rzuci, lecz może koledzy doradzą coś z innych marek.Nie wiadomo kiedy dokładnie pojawi się ten nowy W3, jeżeli pasuje Ci krótszy kij to może warto poczekać, dla mnie długość 2,55cm jest idealna do miotania większymi przynętami, a łowie tylko z łódki. Najlepiej jakbyś pojechał do jakiegoś lepszego sklepu i pomacał kilka wędek na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) Dziękuję za rady i sugestie.Do w/w celu lubię długie kije, więc dzisiaj kupiłem okazyjnie Abu Fantasista Beast 2.59 do 150 gDzwoniłem, pytałem, mówili że jest to niemal bliźniacza konstrukcja co Volatile, a takie parametry i ugięcie mi pasują, jedyny mankament to masa własna kija - 315 g no cóż, przyjdzie przywyknąć albo trafi na giełdę.Przy okazji, do wzięcia będzie wspomniany Westin W3 Powercast 60-180, wiem że to nie giełda, ale tak tylko nadmieniam, w najbliższych dniach wystawię ogłoszenie.pozdrawiam.Michał Edytowane 21 Września 2020 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 westin w4 powershad-t 240cm xh 30-90g/savage gear custom predator 258/100gJakieś opinie na temat tych kijów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Dziękuję za rady i sugestie.Do w/w celu lubię długie kije, więc dzisiaj kupiłem okazyjnie Abu Fantasista Beast 2.59 do 150 gDzwoniłem, pytałem, mówili że jest to niemal bliźniacza konstrukcja co Volatile, a takie parametry i ugięcie mi pasują, jedyny mankament to masa własna kija - 315 g no cóż, przyjdzie przywyknąć albo trafi na giełdę.Przy okazji, do wzięcia będzie wspomniany Westin W3 Powercast 60-180, wiem że to nie giełda, ale tak tylko nadmieniam, w najbliższych dniach wystawię ogłoszenie.pozdrawiam.Michał2,59 do 150 gramów waży 315 gramów ? Koszmar. Kije do 200-300 gramów tyle ważą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 2,59 do 150 gramów waży 315 gramów ? Koszmar. Kije do 200-300 gramów tyle ważą.I to wcale nie jest największa moc, z tej serii jest jeszcze model do 225 g i waży poniżej 300g Z Volatile Pike jest analogicznie: 2.62m <250g waży 290g; 274m <220g waży 314g pewnie z racji długściTrzeba jednak przyznać że laga konkretna, bardzo zbliżona do Volatile jeżeli chodzi o ugięcie. W dodatku kij bardzo ładny i świetnie wykonany, wiem że nie to jest najważniejsze, jednak oko cieszy.Potestujemy, zobaczymy, najwyżej pójdzie do ludzi, ale nie łatwo będzie się go pozbyćpsw wolnej chwili wrzucę fotki ugięcia gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi