Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz wagę w domu jakąś dokładniejszą to zważ go, bardzo prawdopodobne że jest to błąd w katalogu który powielili wszyscy sprzedawcy, chociaż mogę się mylić to machając nim w sklepie na sucho jakoś nie sprawiał wrażenia ciężkiego.

To mnie zaciekawiłeś, zaraz zważę.

edit:

Całe 311 g, wziąłem go potem do ręki i niestety nie stał się od tego lżejszy. :(

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

I tu niestety kolejny problem, ten model ma dziwnie krótki dolnik jak na tę moc i cw - tylko 38cm, a po podpięciu Lexy 300 HD (ok 300g)

kij nadal leci na pysk, podpinałem na próbę Toro S 61 (ok 390g) i było nie wiele lepiej. Nie wiem jakie kowadło trzeba by podpiąć żeby ten kij wyważyć, pozostaje być twardym nie mientkim, dolnik pod pachę i naprzód.

I tu niestety kolejny problem, ten model ma dziwnie krótki dolnik jak na tę moc i cw - tylko 38cm, a po podpięciu Lexy 300 HD (ok 300g)

kij nadal leci na pysk, podpinałem na próbę Toro S 61 (ok 390g) i było nie wiele lepiej. Nie wiem jakie kowadło trzeba by podpiąć żeby ten kij wyważyć, pozostaje być twardym nie mientkim, dolnik pod pachę i naprzód.

Katastrofa, dolnik 38 cm i waga 315 gramów w kiju do 2,59 do 150 gramów. Konstruktor na szubienicę  :ph34r:

• Like 2

Katastrofa, dolnik 38 cm i waga 315 gramów w kiju do 2,59 do 150 gramów. Konstruktor na szubienicę  :ph34r:

No właśnie. Ciężkie długie casty są co raz bardziej popularne, większość firm ma je w ofercie a mało kto robi dolniki o odpowiedniej długości. Oszczędność?

Jaka to niby oszczędność, raczej bezmyślność lub niedouczenia czy nie rozumienie tematu.

Przy dzielonych rękojeściach to żadne oszczędności.

Wystarczy rozsunąć elementy a nam kolosalne korzyści.

Sam kupiłem nowy kij na gwarancji, jest w przebudowie w FC nie mogę się doczekać.

Dziękuję bardzo serdecznie za wielce merytoryczną odpowiedź

Czy ktoś miał do czynienia z https://www.wedkarski.com/wedki/18013-wedka-grey-stream-casting-jaxon.html 270cm/20-65g (model WJ-DSX27065) lub 265cm/10-35g (model WJ-DSX26535)?

Najpierw określ, co rozumiesz przez duże gumy, tzn nie długość tylko waga całkowita.

Jakie to ma znaczenie? Pytałem o konkretne wędzisko, a nie o wielkość gum. Po prostu nie chciałem otwierać nowego tematu pt "Długie wędzisko". Widocznie "Moderator" jest innego zdania... Generalnie łowię lekko i dla mnie 65g to już duża guma.

Jakie to ma znaczenie? Pytałem o konkretne wędzisko, a nie o wielkość gum. Po prostu nie chciałem otwierać nowego tematu pt "Długie wędzisko". Widocznie "Moderator" jest innego zdania... Generalnie łowię lekko i dla mnie 65g to już duża guma.

Myślę, że tu chodzi bardziej o wskazaną przez Ciebie markę niż co innego  :D

• Like 1

Nie o markę, a o konkretne wędzisko, w pierwszym rzędzie to 20-65g!

Ps

Nota bene duża (długa) guma wcale nie musi być cięższa niż 60-65g!

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Ps

Herring 19 - 45g

Shadteez 19 - 56g

Dla wielu są to już duże gumy.

@Alexspin soróbuj tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/105020-kije-jaxon-grey-stream/

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1

Zacząłem używać Graphiteleadera Vigore 4oz. z najnowszszej serii. Niesamowite właściwości rzutowe, lekki, sama przyjemność rzucania. I co ciekawe w komforcie rzuca 6oz. Na jakiejś japońskiej stronie też znalazłem info, że rzuca 6oz. Startuje od opisowej 1 uncji.

• Like 1

Zacząłem używać Graphiteleadera Vigore 4oz. z najnowszszej serii. Niesamowite właściwości rzutowe, lekki, sama przyjemność rzucania. I co ciekawe w komforcie rzuca 6oz. Na jakiejś japońskiej stronie też znalazłem info, że rzuca 6oz. Startuje od opisowej 1 uncji.

Możesz podać dokładne oznaczenie modelu?

Jakie dokładnie ma oznaczenie ten 4 oz? I jaka długość?

Ps

Grey Streamy mają papierowe blanki, są podatne na łamanie

Edytowane przez janbo
  • Like 1

Nie wiem czy padło takie pytanie

Abu Volatile Pike 50-90 ile max ciska z komfortem, mam Volatile do 200g i rzucam nim głównie w przedziale 50-110 kij jest mega ale chyba poleci na giełdę i zmienię na coś lżejszego dlatego zastanawiam się nad wersją 90 ewentualnie kij 50-120 to już chyba coś z savage poszukam.

Mam MPP2 do 80g i uważam że dla niego 110g będzie za dużo niestety.

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft