meps Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Jak masz wagę w domu jakąś dokładniejszą to zważ go, bardzo prawdopodobne że jest to błąd w katalogu który powielili wszyscy sprzedawcy, chociaż mogę się mylić to machając nim w sklepie na sucho jakoś nie sprawiał wrażenia ciężkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Jak masz wagę w domu jakąś dokładniejszą to zważ go, bardzo prawdopodobne że jest to błąd w katalogu który powielili wszyscy sprzedawcy, chociaż mogę się mylić to machając nim w sklepie na sucho jakoś nie sprawiał wrażenia ciężkiego.To mnie zaciekawiłeś, zaraz zważę. edit:Całe 311 g, wziąłem go potem do ręki i niestety nie stał się od tego lżejszy. Edytowane 22 Września 2020 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Najważniejsze by z multiplikatorem były razem dobrze wyważone (środek ciężkości w okolicy uchwytu kołowrotka) i rękojeść miała odpowiednią długość - wtedy nawet przy większej masie, nie męczą tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 I tu niestety kolejny problem, ten model ma dziwnie krótki dolnik jak na tę moc i cw - tylko 38cm, a po podpięciu Lexy 300 HD (ok 300g)kij nadal leci na pysk, podpinałem na próbę Toro S 61 (ok 390g) i było nie wiele lepiej. Nie wiem jakie kowadło trzeba by podpiąć żeby ten kij wyważyć, pozostaje być twardym nie mientkim, dolnik pod pachę i naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 I tu niestety kolejny problem, ten model ma dziwnie krótki dolnik jak na tę moc i cw - tylko 38cm, a po podpięciu Lexy 300 HD (ok 300g)kij nadal leci na pysk, podpinałem na próbę Toro S 61 (ok 390g) i było nie wiele lepiej. Nie wiem jakie kowadło trzeba by podpiąć żeby ten kij wyważyć, pozostaje być twardym nie mientkim, dolnik pod pachę i naprzód.Katastrofa, dolnik 38 cm i waga 315 gramów w kiju do 2,59 do 150 gramów. Konstruktor na szubienicę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 ... Konstruktor na szubienicę Mam podobne odczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Katastrofa, dolnik 38 cm i waga 315 gramów w kiju do 2,59 do 150 gramów. Konstruktor na szubienicę No właśnie. Ciężkie długie casty są co raz bardziej popularne, większość firm ma je w ofercie a mało kto robi dolniki o odpowiedniej długości. Oszczędność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Jaka to niby oszczędność, raczej bezmyślność lub niedouczenia czy nie rozumienie tematu.Przy dzielonych rękojeściach to żadne oszczędności. Wystarczy rozsunąć elementy a nam kolosalne korzyści.Sam kupiłem nowy kij na gwarancji, jest w przebudowie w FC nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Czy ktoś miał do czynienia z https://www.wedkarski.com/wedki/18013-wedka-grey-stream-casting-jaxon.html 270cm/20-65g (model WJ-DSX27065) lub 265cm/10-35g (model WJ-DSX26535)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Czy ktoś miał do czynienia z https://www.wedkarski.com/wedki/18013-wedka-grey-stream-casting-jaxon.html 270cm/20-65g (model WJ-DSX27065) lub 265cm/10-35g (model WJ-DSX26535)?Czy wg Ciebie wędka do 65g albo 35g (!) to cast pod duże gumy - zgodnie z tytułem wątku??? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Dziękuję bardzo serdecznie za wielce merytoryczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janbo Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Dziękuję bardzo serdecznie za wielce merytoryczną odpowiedźCzy ktoś miał do czynienia z https://www.wedkarski.com/wedki/18013-wedka-grey-stream-casting-jaxon.html 270cm/20-65g (model WJ-DSX27065) lub 265cm/10-35g (model WJ-DSX26535)?Najpierw określ, co rozumiesz przez duże gumy, tzn nie długość tylko waga całkowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Jakie to ma znaczenie? Pytałem o konkretne wędzisko, a nie o wielkość gum. Po prostu nie chciałem otwierać nowego tematu pt "Długie wędzisko". Widocznie "Moderator" jest innego zdania... Generalnie łowię lekko i dla mnie 65g to już duża guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Jakie to ma znaczenie? Pytałem o konkretne wędzisko, a nie o wielkość gum. Po prostu nie chciałem otwierać nowego tematu pt "Długie wędzisko". Widocznie "Moderator" jest innego zdania... Generalnie łowię lekko i dla mnie 65g to już duża guma.Myślę, że tu chodzi bardziej o wskazaną przez Ciebie markę niż co innego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Nie o markę, a o konkretne wędzisko, w pierwszym rzędzie to 20-65g! PsNota bene duża (długa) guma wcale nie musi być cięższa niż 60-65g! Edytowane 26 Września 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Nie o markę, a o konkretne wędzisko, w pierwszym rzędzie to 20-65g! PsNota bene duża (długa) guma wcale nie musi być cięższa niż 60-65g!Herring 19 - 45gShadteez 19 - 56gDla wielu są to już duże gumy.@Alexspin soróbuj tutaj:http://jerkbait.pl/topic/105020-kije-jaxon-grey-stream/ Edytowane 26 Września 2020 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00per Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Panowiemoże ma ktoś z Was doświadczenia z jakimiś japońskimi kijami do swimbaitów?Co mogli byście polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zacząłem używać Graphiteleadera Vigore 4oz. z najnowszszej serii. Niesamowite właściwości rzutowe, lekki, sama przyjemność rzucania. I co ciekawe w komforcie rzuca 6oz. Na jakiejś japońskiej stronie też znalazłem info, że rzuca 6oz. Startuje od opisowej 1 uncji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 c00per, za jakiś czas wystawię do sprzedaży wędkę Graphiteleader Vigore GVGC-82X. W katalogu do 3 oz., w realu miota znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zacząłem używać Graphiteleadera Vigore 4oz. z najnowszszej serii. Niesamowite właściwości rzutowe, lekki, sama przyjemność rzucania. I co ciekawe w komforcie rzuca 6oz. Na jakiejś japońskiej stronie też znalazłem info, że rzuca 6oz. Startuje od opisowej 1 uncji.Możesz podać dokładne oznaczenie modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zacząłem używać Graphiteleadera Vigore 4oz. z najnowszszej serii. Niesamowite właściwości rzutowe, lekki, sama przyjemność rzucania. I co ciekawe w komforcie rzuca 6oz. Na jakiejś japońskiej stronie też znalazłem info, że rzuca 6oz. Startuje od opisowej 1 uncji.Jakie dokładnie ma oznaczenie ten 4 oz? I jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Dokładnie 20GVIGC-77XHDługość 2,31m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janbo Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Nie o markę, a o konkretne wędzisko, w pierwszym rzędzie to 20-65g! PsNota bene duża (długa) guma wcale nie musi być cięższa niż 60-65g!Grey Streamy mają papierowe blanki, są podatne na łamanie Edytowane 26 Września 2020 przez janbo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Nie wiem czy padło takie pytanieAbu Volatile Pike 50-90 ile max ciska z komfortem, mam Volatile do 200g i rzucam nim głównie w przedziale 50-110 kij jest mega ale chyba poleci na giełdę i zmienię na coś lżejszego dlatego zastanawiam się nad wersją 90 ewentualnie kij 50-120 to już chyba coś z savage poszukam. Mam MPP2 do 80g i uważam że dla niego 110g będzie za dużo niestety. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Września 2020 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Da radę 100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi