gaweł Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Panowiemoże ma ktoś z Was doświadczenia z jakimiś japońskimi kijami do swimbaitów?Co mogli byście polecić?Megabass Baccarat TS 78TX Miałem go w łapie,cukiereczek do XXXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nie wiem czy padło takie pytanieAbu Volatile Pike 50-90 ile max ciska z komfortem, mam Volatile do 200g i rzucam nim głównie w przedziale 50-110 kij jest mega ale chyba poleci na giełdę i zmienię na coś lżejszego dlatego zastanawiam się nad wersją 90 ewentualnie kij 50-120 to już chyba coś z savage poszukam. Mam MPP2 do 80g i uważam że dla niego 110g będzie za dużo niestety. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu TapatalkaKolego możesz napisać ile ten volatile do 200gr rzuca komfortowo? Zastanawiałem się między nim a wersją do 250gr po czym zamówiłem ten właśnie do 200gr. Niestety nigdy do mnie nie dotarł a sklep wrócił mi w końcu pieniądze. Sprzedali mi kij którego nie mieli i nie wiadomo kiedy by może mięli. Szukam kija który rzuca spokojnie powyżej 150gr, do 150 ogarniam spokojnie westinem W4, brakuje mi czegoś do jeszcze cięższych przynęt i czasem trolingu, a jakoś napaliłem się na volatile bo fajną ma pracę z tego co widziałem i ugięcie,coś w stylu tej W4 co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Kolego możesz napisać ile ten volatile do 200gr rzuca komfortowo? Zastanawiałem się między nim a wersją do 250gr po czym zamówiłem ten właśnie do 200gr. Niestety nigdy do mnie nie dotarł a sklep wrócił mi w końcu pieniądze. Sprzedali mi kij którego nie mieli i nie wiadomo kiedy by może mięli. Szukam kija który rzuca spokojnie powyżej 150gr, do 150 ogarniam spokojnie westinem W4, brakuje mi czegoś do jeszcze cięższych przynęt i czasem trolingu, a jakoś napaliłem się na volatile bo fajną ma pracę z tego co widziałem i ugięcie,coś w stylu tej W4 co mamNajmniej rzucałem pigiem 20cm czyli z dozbrojką jakieś 60g a najwięcej 150g ale ten kij nawet nie jęknie przy tym obciążeniu. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jeśli chodzi o wagę wędek (popularnych producentow) z cw do 180gr To niedawno trochę szperałem na ten temat. Najlepiej w tym zestawieniu wypada Daiwa prorex ags przy 253cm waga wynosi 189gr. Następnie Daiwa Prorex XR cw 170 i długość 274cm. 204gr. Kolejny jest Westin w4 220gr. Kije reszty producentów ważą od250 do nawet 300+ gram. Mowa tu o kijach z cw 180 i długości 250cm+ Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) Nie wiem czy padło takie pytanieAbu Volatile Pike 50-90 ile max ciska z komfortem, mam Volatile do 200g i rzucam nim głównie w przedziale 50-110 kij jest mega ale chyba poleci na giełdę i zmienię na coś lżejszego dlatego zastanawiam się nad wersją 90 ewentualnie kij 50-120 to już chyba coś z savage poszukam.Mam MPP2 do 80g i uważam że dla niego 110g będzie za dużo niestety. Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu TapatalkaPolecam kije Westin z serii W3 powercast, lekkie i uniwersalne, chociaż raczej pod gumy, fajnie wykonane i za rozsądne pieniądze. Do Twoich potrzeb (50-120) świetnie nada się model 40-130. Będziesz zaskoczony jego lekkością w porównaniu do Volatile. Edytowane 2 Października 2020 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Też Piotrkowi radziłem spojrzeć na W3, ale dodając coś od siebie, nadmienię,iż pierwszym moim kryterium przy doborze jakiegokolwiek kija jest jego akcja. Później design i dopiero masa i komponenty. Tak mam i nie zamierzam o tym dyskutować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 WitamNie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj... Chciałbym sprawić sobie casta pod takie powiedzmy L/XL gumy, mianowicie Herring Shad 16 i 19cm, Pulse Shady 18cm, Shadtezzy 16 i 19cm oraz Strike Shady 17cm wraz z główkami od 5g do powiedzmy 30g - około 33g przy najlżejszym wariancie i 95g przy najcięższym.Chciałbym również jednym kijem, o ile to możliwe, opędzić Swima 12 sinking, Bustera Swimbaita i np Sebile Spin Glidera 115sk, woblery które nie wymagają jerkowania, pracują od samego zwijania.Co byście polecali pod takie przynęty? Łowienie z łodzi, chciałbym podpiąć Revo Beasta 41 LH (tylko czy zwykłego czy HSa?). Co sądzicie np o Hornecie Stinger Plus 249cm 45/90g lub 259cm 50/140g?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaM3 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Witam Kolego,polecam Abu Volatile do 90 gr, jest dość dużo opisów tego kijka i do tego zakresu i sposobu użycia który podałeś, moim zdaniem, rewelacja. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Potwierdzam ocenę kija. Zwykłe 41LH wystarczy (używam między innymi z tym kijem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Volatile ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 WitamNie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj... Chciałbym sprawić sobie casta pod takie powiedzmy L/XL gumy, mianowicie Herring Shad 16 i 19cm, Pulse Shady 18cm, Shadtezzy 16 i 19cm oraz Strike Shady 17cm wraz z główkami od 5g do powiedzmy 30g - około 33g przy najlżejszym wariancie i 95g przy najcięższym.Chciałbym również jednym kijem, o ile to możliwe, opędzić Swima 12 sinking, Bustera Swimbaita i np Sebile Spin Glidera 115sk, woblery które nie wymagają jerkowania, pracują od samego zwijania.Co byście polecali pod takie przynęty? Łowienie z łodzi, chciałbym podpiąć Revo Beasta 41 LH (tylko czy zwykłego czy HSa?). Co sądzicie np o Hornecie Stinger Plus 249cm 45/90g lub 259cm 50/140g?PozdrawiamOstatnio miałem przylow sumka Ok 1 m właśnie na nowego beast 41LHS, ależ wyjeżdżał z roli( myślałem ze to 100+ szczupak ) świetny multik. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) Machalem tym Volatile jakiś miesiąc temu w sklepie i na sucho wyglada bardzo przyjemnie. Pewnie wybór padnie na niego.Jaka linke polecacie do tego kijka i Beasta? Spiderwire Stealth Smooth X8 0.19 będzie ok czy coś ciekawszego używacie? Edytowane 6 Października 2020 przez DonF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Ja wyleczyłem się ze spiderwire raz na zawsze . Weź plecionkę od @Psulek z metra dobra relacja cena-jakość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Machalem tym Volatile jakiś miesiąc temu w sklepie i na sucho wyglada bardzo przyjemnie. Pewnie wybór padnie na niego.Jaka linke polecacie do tego kijka i Beasta? Spiderwire Stealth Smooth X8 0.19 będzie ok czy coś ciekawszego używacie?Jestem z Wawy. Wpadnij do mnie. Pomacasz ten kij z kilkoma multikami. Lub zapraszam 24-go października na spotkanie wędkarskie nad J. Czerniakowskim...tam możesz pozrzucać swoimi przynętami takim zestawemPS Spidera odpuść. Psulek ma fajne plecionki lub Varivas Rock Beat (lub inne ale różnica w cenie zdecydowana) Edytowane 8 Października 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Jak ktoś chce to moge zabrać morskiego st.croix LTIC 76MHF to sobie pomacha swomi przynętami u mnie przeważnie w trolingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Dziękuje BOB za taka możliwość. Może podjade 24 na chwile z coreczka a jak nie to na pewno poproszę o spotkanie w innym terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Witam Kolego,polecam Abu Volatile do 90 gr, jest dość dużo opisów tego kijka i do tego zakresu i sposobu użycia który podałeś, moim zdaniem, rewelacja. pozdrawiam Jak długa jest rękojeść w Volatile licząc od pazura do końca dolnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Hej . 41cm od pazura do końca dolnika . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Jak długa jest rękojeść w Volatile licząc od pazura do końca dolnika?Jest to jedno z podstawowych pytań jakie zadają sobie (wzajemnie) użytkownicy i potencjalni kupcy kijów z rodzaju "długi cast..." nie sądzicie że producenci powinni zamieszczać tę informację w katalogach? Zamiast tego znajdujemy tam marketingowy bełkot a nie to co potrzebne. Edytowane 9 Października 2020 przez drChlubicz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Zgadzam się że taka informacja powinna być zamieszczana.Ja dzwonię do sklepu i piszę e-mail, w 90% sprzedawcy mierzą i oddzwaniają lub odpisują. Chociaż są i wyjątki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Super sprawa wlozyc dolnik pod pache przy ciezkim lowieniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grocho Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Dziś pierwsze testy na wodzie kija SG XLNT3 100g 251cm, rzucałem SG River Roach 18cm+10g główka, nie jest to lotna guma, ale rzuty bardzo zadowalające, szczególnie jak jeszcze zawiało. Pig shady 20cm, shad teezy 16cm, lecą piękniea czy moglbys napisac od jakiej gramatury kij sie laduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Miał ktoś już do czynienia z nową generacją powercastów? Z informacji znaleźlionych do tej pory w internecie: są minimalnie cięższe od starych ze względu na większe przelotki no i doszedł nowy, krótszy model do 150g w zamian za tego do 180. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Z tego co widzę to wersja do 180gr nie została wycofana,jedynie dodali nowy model do 150gr, reszta bez zmian. Jakby tak było to wycofali by ten model ze swojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Na stronie jest rozdział na powercast i powercast 2nd. W tym drugim, odświeżonym modelu są tylko 80g, 130g i 150g. Wg producenta oprócz lekkiej zmiany designu i innych przelotek druga generacja jest też wzmocniona - cokolwiek to znaczy. Dlatego zastanawiam się czy któryś z kolegów miał już w ręku nowy model Edit: link do reklamówki z YT, w komentarzach info o wadze https://youtu.be/k4srAxTN04Y Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Listopada 2020 przez bambus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi