meps Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgadza się, ale nie wycofali wcześniejszych modeli w tym do 180gr. Co do opinii to raczej ciężko bo tyle co wypuścili tą serię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Super sprawa wlozyc dolnik pod pache przy ciezkim lowieniu .Jaka powina byc dlugosc pazura od dolnika zeby bylo wygodnie lowic? Powiedzmy ze kij ma dlugosc 2.6m a wlasciciel 1.80m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 47cm jak dla mnie jest wystarczajace bo pod pache idzie a i długość dobra do tego zeby wygodnie i komfortowo rzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 41-44cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 To sprawa indywidualna i imho zależna od warunków fizycznych. Ja mam 193 cm i przy castach ok 2,5 m dla mnie 45 cm jest optymalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Dzieki chlopaki. Dobrze znac orientacyjna odleglosc. Zaoszczedze sobie dzieki temu czasu i pieniedzy. Mialem chrapke na jedna wedke ale rekojesc ma ok 34 cm wiec sobie odpuszcze.Szukam czegos do gum oraz swimbaitow w zakresie od 20 do 80g ale w 3-4 kawalkach jest pewien problem cos takiego znalezc. Edytowane 15 Listopada 2020 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Wpisz w google travel casting i trochę tego jest, z zastrzeżeniem, że długości raczej do 2,13 m, a przez to i rękojeści krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) czy St.Croix PC70HF2 to dobry wybór pod rzucanie sporymi gumami (do 80-90g)? czy może kijek już się trochę "zestarzał" i warto rozejrzeć się za czymś innym? Edytowane 16 Listopada 2020 przez PABL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Wpisz w google travel casting i trochę tego jest, z zastrzeżeniem, że długości raczej do 2,13 m, a przez to i rękojeści krótsze.No wlasnie krociakow jest od groma. SG XLNT 3 do 100g ktory lezy w szafie ma 31 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) No wlasnie krociakow jest od groma. SG XLNT 3 do 100g ktory lezy w szafie ma 31 cm. Imho dobry patent to przedłużenie dolnika. Pogadaj z forumowymi rodbuilderami. Sam przedłużałem jeden dolnik u Kolegi Mariusza @markir i wyszło bardzo przystępnie cenowo, a waga wędki wzrosła raptem o kilka gramów. Kawałek plastikowej/karbonowej rurki i pianki i po temacie. A te XLNT3 to fajne kije więc miałbyś sprawę z głowy. Edytowane 16 Listopada 2020 przez Maciek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Witam Postanowiłem podzielić się z Wami szczegółami oraz wrażeniami z przebudowy mojego Abu Fantasista Beast 2.59m 150g o którym pisałem kilka stron wcześniej.Już podczas pierwszego kontaktu, dało się zauważyć że coś jest z nią nie tak, głównym winowajcą był tragicznie krótki dolnik od pazura do końca wędki, a co za tym idzie kiepska ergonomia podczas rzucania, zwłaszcza przynętami z górnego c.w. Bardzo wyraźnie dało się też odczuć efekt uboczny powyższego, jakim było fatalne wyważenie, tak więc po pierwszej wyprawie zapadła decyzja aby coś z tym zrobić. Najprostszym rozwiązaniem było by oczywiście dołożyć kilka/naście centymetrów od dołu, dać nową piankę i po kłopocie, celowo jednak nie chciałem robić przedłużki aby nie zwiększać i tak już nie małej masy własnej, oraz długości która wg mnie jest w sam raz. Po dobrze przespanej nocy i porannej kawce, pojawił się szatański pomysł żeby uchwyt kołowrotka przesunąć w miejsce foregripa, który w wędkach castingowych tego typu jest chyba najrzadziej, lub w ogóle nie używanym elementem, przynajmniej przeze mnie.Kilka słów o przeróbce.Dokonało się to w najlepszej pracowni Rb na moim osiedlu czyli w mojej piwnicy Ale do rzeczy: Przelotka startowa została zdjęta, zaczep na przynęty został usunięty poprzez brutalne obcięcie szczypcami elektrycznymi, a następnie zeszlifowanie Dremelem ostrych pozostałości. Pianka poniżej oraz powyżej uchwytu kołowrotka została oskrobana, uchwyt został podgrzany i zdjęty, dolna pianka (gimbal) nie była ruszana. Po wstępnych oględzinach i pasowaniach, wklejona została nowa dłuższa pianka oraz uchwyt kołowrotka o ok 12 cm wyżej niż poprzednio, wklejony został ok 4 cm „foregrip” aby jakoś po ludzku zakończyć i przykryć odcięty zaczep na przynętę oraz ew. rysy na lakierze, całość zwieńczy w krótce czarny pierścień. Dodatkowo aby zyskać cenne centymetry, został skrócony gwint na uchwycie kołowrotka, w sumie o ok 1,5cm, Lexa 300 wchodzi na styk, ale wchodzi. Pianki eva pochodzą z Aliexpress, do montażu wszystkiego został użyty klej dwuskładnikowy typu epoxy.W efekcie pojawiło się kilka plusów dodatnich:- dolnik wydłużył się w sumie o ok 12 cm (38 /50cm)-wywarzenie kija się poprawiło/pojawiło-długość całkowita pozostała taka sama-całkowita masa kija spadła o kosmiczne 6 g Wreszcie łowi się tym jak normalną, nieco ciężkawą ale cholernie mocną, wędką castingową.W połączeniu z konkretnym multikiem (u mnie Lexa 300) stanowią zgrany duet do ciężkich zastosowań.Na zdjęcia niestety przyjdzie trochę poczekać, ale pod koniec Stycznia coś wrzucę. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez drChlubicz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Intrygujący opis i tylko tych fotek brakuje. Będą pod koniec stycznia? nie tak dawno szybciej klisze wywoływałem i robiłem odbitki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) ... nie tak dawno szybciej klisze wywoływałem i robiłem odbitki! Jestem w morzu zapomniałem zrobić przed wyjazdem. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 No to jesteś usprawiedliwiony. Płyń więc po morzach i oceanach ...itd i szczęśliwie zawijaj do portów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Gdyby ktoś szukał info na temat tego kija. Megabass levante oshu edition. Edycja francuska. Waga 240gr cw 21-168gr długość 255 z możliwością skrócenia do 234cm ( jedna część chowa się teleskopowo w rękojeści Bardzo praktyczne rozwiazanie) Długość Dolnik do pazura 47cm. Jeśli chodzi o możliwości rzutowe to prawdziwa katapulta. Kij dopiero raz nad woda. Testowany z przynętami o wadze od 50 do 110 gr. Myślę że górne cw dobrze opisane. Podwieszałem przynęty o wadze 170gr i wydaj się że to jest granicą komfortu. Z dołu canibal 15cm będzie latał bez problemów. Na razie wyjechał tylko szczupaczek 70+, zbyt poszaleć sobie raczej nie mógł. Wędka do 2/3 długości dość sztywna z w miarę miękka końcówka. Nie wiem od czego to zależy, ale kilkugodzinne łowienie ta wędka mniej męczy niż westinem w4 120-260 który jest tylko 12gr cięższy. Na poważniejsze testu przyjdzie czas w czerwcu. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Stycznia 2021 przez DGL 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Gdyby ktoś szukał info na temat tego kija. Megabass levante oshu edition. Edycja francuska. Waga 240gr cw 21-168gr długość 255 z możliwością skrócenia do 234cm ( jedna część chowa się teleskopowo w rękojeści Bardzo praktyczne rozwiazanie) Długość Dolnik do pazura 47cm. Jeśli chodzi o możliwości rzutowe to prawdziwa katapulta. Kij dopiero raz nad woda. Testowany z przynętami o wadze od 50 do 110 gr. Myślę że górne cw dobrze opisane. Podwieszałem przynęty o wadze 170gr i wydaj się że to jest granicą komfortu. Z dołu canibal 15cm będzie latał bez problemów. Na razie wyjechał tylko szczupaczek 70+, zbyt poszaleć sobie raczej nie mógł. Wędka do 2/3 długości dość sztywna z w miarę miękka końcówka. Nie wiem od czego to zależy, ale kilkugodzinne łowienie ta wędka mniej męczy niż westinem w4 120-260 który jest tylko 12gr cięższy. Na poważniejsze testu przyjdzie czas w czerwcu. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaDaj namiary gdzie kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Może tu ? https://hook-up.eu/en/casting/1659-megabass-levante-oshu-edition-f9-85-c-4513473437915.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Pecheur.com tu jest promocja i najtaniej wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam pany mial ktos stycznosc z w3 powercast w cascie do 180g? ile komfortowo pociagnie ? jak z ugieciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Miałem przez chwilę, szybko sprzedałem. Kij bardzo sztywny, w ogóle nie podobny do lżejszych braci, charakterystyka jerkówki.Maxa nie sprawdzałem ale te 180 myślę na luzaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 uuuu to nie dobrze myslalem ze charakterystyka chociaz troche bedzie zblizona do wersji 130g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 drChlubicz wielkie dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) uuuu to nie dobrze myslalem ze charakterystyka chociaz troche bedzie zblizona do wersji 130gJak szukasz ugięcia podobnego do 130 ale z większa mocą to polecam Volatile Pike 50-200Jest jeszcze W3 powershad 180, ale tego w ręku nie miałem. Edytowane 9 Lutego 2021 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 wielkie dzieki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 łowi ktoś może czy łowił takim kijem SAVAGE GEAR WĘDKA SWIMBAIT 1DFR 238/-170g ??? Pasuje mi pod każdym względem i długość i cw i 1+1 więc zastanawiam się czy na ten rok nie kupić sobie z myślą o gumach 18-27 cm czyli właśnie 60-150gr. Jakieś opinie, spostrzeżenia? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi