raven88 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Opisałem ten kij w tym wątku na stronie 64. Trzeba używać wyszukiwarki. A z perspektywy czasu dodam, że dla mnie okazał się być zbyt sztywny, nawet do gum. Bardziej pasuje mi akcja bliżej med-fast i na taki kij przeszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Opisałem ten kij w tym wątku na stronie 64. Trzeba używać wyszukiwarki. A z perspektywy czasu dodam, że dla mnie okazał się być zbyt sztywny, nawet do gum. Bardziej pasuje mi akcja bliżej med-fast i na taki kij przeszedłem.dziękuję, też szukam czegoś mod-fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 (edytowane) Looknij na Westin W3 i Savage Gear SG4. Obie serie to moderate fast. Edytowane 23 Marca 2021 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Nowe blanki pod duże gumy: https://6thelementrods.com/blanki/swimbait/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Tu Krzysiek zbroił ten najkrótszy i najsłabszy: http://jerkbait.pl/topic/72666-w-elblągu-też-budują/?p=2851317 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) Czy ktoś miał kontakt i mógł by coś napisać o tych kijach: QUANTUM G-FORCE BIG BAIT CASTING 240/45-280ghttps://max-fish.pl/product-abk-22860-13360240-QUANTUM-WEDKA-G-FORCE-BIG-BAIT-CASTING-240-45-280g.html QUANTUM G-FORCE BIG BAIT CASTING 205/45-224ghttps://max-fish.pl/product-abk-22859-13360205-QUANTUM-WEDKA-G-FORCE-BIG-BAIT-CASTING-205-45-224g.html Edytowane 28 Marca 2021 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ciekawe czy z tego mocniejszego G-F da się zrobić sumówę?. Dobry budżet jak na taki mocny kij. Pląta mi się po głowie jeszcze W3 do 290gr (monsterstick czy jakoś tak). Może ktoś używa?pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 W3 240 do 290gr mam. Ale prawdziwego łowienia z testem pod rybą jeszcze nie przeszedł (kupiłem zimą). Jest bardzo szybki. Spokojnie ale dynamicznie ciskałem gumę 250gr. Wybrałem go w sklepie spośród kilku dostępnych kijów do 300gr.W finale stanął z W4 o tych samych parametrach. W3 był wyraźnie lżejszy i lepiej wyważony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ja to raczej chce katować w nurcie, pod lekkimi przynętami ( max 100gr). Mam 2,3m Daiwa lexa do 175gr i przy ataku z za krzaczka (takiego na środku nurtu) szybko mi się ten kij kończy. A zdjęcie z wąsatym to bym sobie zrobił. Poczekam cierpliwie na recenzję, jest dużo czasu do wąstych. pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Bob, masz czułe zmysły, katalogowo to różnica 11 gram. Przy okoniówce może bym wyczuł, ale przy armacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Też kilka razy tak miałem, kijek w rzeczywistości lżejszy o kilka gramów, po wzięciu do ręki okazał się dużo lżejszy, a co ważniejsze lepiej wyważony, kluczowa jest masa i rozmieszczenie przelotek oraz uchwytu kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Bob, masz czułe zmysły, katalogowo to różnica 11 gram. Przy okoniówce może bym wyczuł, ale przy armacie Widać tak jest jak piszesz ale jestem pewien, że jak mógłbyś porównać bezpośrednio obie wędki to potwierdził byś moje odczucia...chyba, że masz nieczułe zmysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Hej ma ktoś i napisze czy warto kupić tego budżetowca MIKADO EXCELLENCE BAITCAST FIGHT 240 c.w. 50-140 G. Czy te 140 pociągnie i czy 50 to załaduje? I czy pod 60 cm zapracuje? Dzięki z góry za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Wystarczy użyć wyszukiwarki (m. in. w tym wątku jest info i o tym kiju) -> http://jerkbait.pl/topic/111394-w%C4%99dka-mikado-excellence-baitcast-fight-210m-40-120g/?hl=%2Bbaitcast+%2Bfight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Czytałem. Szukam jeszcze jakiegoś info od kogoś kto tym kijem już połowił. Kij już ma dwa lata więc może znajdzie się jeszcze ktoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest tam wyczerpujące info i odpowiedź na wszystkie pytania od kogoś kto nim łowił. Sam też go miałem przez chwilę i potwierdzam to co tam zostało powiedziane. Imho szkoda czasu i lepiej dołożyć do czegoś z wyższej półki. 140 g to o 20-30 g za dużo dla niego. Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Na którymś filmie team pleciony, Dzikus łowił w/w mikado. Wychodziło z jego opinii, że kij daje rade. Sam się zastanawiałem, czy sobie takiego nie sprawić bo w sklepie wygląda całkiem spoko. W końcu odpuściłem bo miałem już wtedy 2 kije (90 i 175gr wyrzutu). A i tak najczesciej szczupły siada mi na bardzo budżetowym graystreamie do 65gr.2,4m, , pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Hej .mam pytanie dot wędki westin w3 130g. Zachęcony opiniami użytkowników jerkbaita kupiłem tego kija , spore wrażenie zrobiła na mnie to że ten kij rzuca już od 20g , jest leki jak na swoje 2,5m fajnie rzuca , generalnie dobry kijek , ale mam wrażenie że górne 130g jest mocno przeszacowane, rzucam nim max 95g i mam obawy o to czy się nie złamie przy tym ciężarze . I tu mam pytanie do użytkowników tego kija, jakimi gramaturami maksymalnymi rzucacie i raczej chodzi mi o soczyste rzuty żeby poleciało daleko, a jeszcze nie ma obawy o złamanie wędki. Generalnie jest to mój pierwszy cast do dużych gumek i nie mam doświadczenia czy ta wędka ma się tak giąć , czy może lepiej do dużych gumek zakupić drugą znacznie mocniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Miałem tego w3 40-130 g i faktycznie około 100 g to była granica komfortu. Prawidłowy opis dla niego to wg mnie 40-100 g. Do gramatur 130-150 g trzeba ogarnąć coś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Do 130 g posiadam W4 Powercast i miotałem nawet 140g, a 150 ostrożnie i nie miałem wrażenia że trzaśnie. Widać różnią się te blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ja mam też tego W4 do 130 gr i ciskam nim bez problemu 150gr. Moim zdaniem to kwestia prywatnego odczucia i preferencji.Gdzieś kiedyś w necie przeczytałem że niby W3 i W4 to te same blanki a tylko osprzęt się różni, nie wiem czy to prawda ale kila takich informacji na różnych stronach padło. W3 jerkbait do 80gr też ciskam salmo fatso 14s który waży 115gr bez problemu, kolega z łódki spróbował bo chciał też W3 kupić, po dwóch rzutach oddał kij bo bał się że pęknie po czym odpowiedział że on na ten kij to 90gr bałby się założyć i kupił ale wersję do 130 gr, a łowimy praktycznie tymi samymi jerkami. Złamie się to się złamie, trudno. Nie takie świat dramaty widział, to tylko wędka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgadzam się z Wami, łowiąc Westinem Powercast W4 do 130g bez problemu rzucam przynęty do 150g, czasem nawet zakładałem 160g, a nawet 170g, ale powyżej tych 150g kij „siada” i trzeba rzucać z wyczuciem.Oglądając w sklepie W3 miałem wrażenie, że pomimo opisu CW do 130g, jest on delikatniejszy od W4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Stawiam wniosek, żeby obalić mit o tym że to te same blanki Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie mogą być te same.Poza uzbrojeniem i kolorem, różnią się długością. I to o parę centymetròw.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Co ma długość do zastosowania tych samych mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi