mancio Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Trout 40 cm https://drive.google.com/file/d/1mz8rITkrLpspGfTZvEJM5oOSoM5TpDoN/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/15hnTfYc3T1qUt0jQf-yJDrV5nEXlGq0b/view?usp=sharing Trout 30 cm https://drive.google.com/file/d/1J_HVMSpfbaczAmeqL6WQhkVBbQ5_aPTT/view?usp=sharing Roach 32 cm https://drive.google.com/file/d/1RlOW5_CkxJcq895rmQHsguoRUF4uwLOr/view?usp=sharing Trout 27.5 https://drive.google.com/file/d/1c1baO-hi9Tkrkero3b3lm_siOJW5AwQo/view?usp=sharingDamian jakiego fluoro używasz i jak wiążesz do kretlika...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 https://store.plus-fishing.com/en/product/sidewinder-strong-mind-detailJa się jarałem jeszcze tym. Niestety nie stać mnie, i już chyba wyprzedane. Kiedyś Melkowi o niej pisałem. Wiem, że czasem można nabyć na amerykańskich stronach.Rzuca się tym, jak widać na załączonych filmikach, bardzo przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Damian jakiego fluoro używasz i jak wiążesz do kretlika...? Używam fluo 1 mm od Savage, ten Soft, ale raczej przejdę na inny fluo po opróżnieniu szpulki bo jego cena to jakiś kosmos A węzeł jaki stosuje, nie wiem jak on nazywa się fachowo, ale możesz podpatrzeć jak to wygląda tutaj na filmie Z tą różnicą, że ja wykonuje nie dwie a trzy pętle i robię to troszkę inną metodą niż na filmie. Efekt końcowy jest jednak ten sam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Używam fluo 1 mm od Savage, ten Soft, ale raczej przejdę na inny fluo po opróżnieniu szpulki bo jego cena to jakiś kosmos A węzeł jaki stosuje, nie wiem jak on nazywa się fachowo, ale możesz podpatrzeć jak to wygląda tutaj na filmie Z tą różnicą, że ja wykonuje nie dwie a trzy pętle i robię to troszkę inną metodą niż na filmie. Efekt końcowy jest jednak ten sam. Fajny węzeł. Ja dodatkowo stosuję dwa ulepszenia:1. Zakładam pełne kółko pomiędzy agrafkę a FC .2. zakładam rurkę termokurczliwą przynajmniej od strony agrafki bo często ta końcówka zbiera zielsko i estetyczniej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Ja póki co do trouta stosuję carbon49 0,70 od savadża, ale kto wie może się przełamię... Czy coś przemawia bardziej za stosowaniem fluoro...?ja zbroję tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 I pozostań przy takim rozwiązaniu. Nie widzę uzasadnienia aby stosować FC do dozbrojek (no może ewentualnie przy zestawach sandaczowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Ja póki co do trouta stosuję carbon49 0,70 od savadża, ale kto wie może się przełamię... Czy coś przemawia bardziej za stosowaniem fluoro...?ja zbroję tak... IMG_20210920_212830.jpg IMG_20210920_212754.jpgKwestia indywidualna. Przynajmniej teoretycznie fluorocarbon powinien być mniej widoczny w wodzie i skutkować większą ilością brań, szczególnie w czystej wodzie. Być może faktycznie tak jest:) Lubie go jako materiał przyponowy, próbowałem zaprzyjaźnić się z tytanem na początku sezonu ale mimo wszystko pozostałem przy fluo. Na pewno fluo to jednak większe ryzyko obcinki ale pytanie na ile większe, przy odpowiednio grubym fluo. Osobiście nie miałem takiego przypadku ale zdaje sobie sprawę z tego, że jest to całkowicie realny scenariusz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Panowie a właśnie tak apropo linek... przy troutach 40 producent podaje , że zastosowana jest Linka Carbon49 0,78mm 31kg 70lbs i nigdzie nie mogę jej namierzyć do kupienia... najgrubsza to 0,70, może się orientujecie gdzie takową można zakupić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Napisz do @Wuran, może ma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) Panowie a właśnie tak apropo linek... przy troutach 40 producent podaje , że zastosowana jest Linka Carbon49 0,78mm 31kg 70lbs i nigdzie nie mogę jej namierzyć do kupienia... najgrubsza to 0,70, może się orientujecie gdzie takową można zakupić...?Zamiast tego możesz skorzystać z Dragon surflon 7x7 30kg- to materiał AFW, różnica 1kg - czyli tylko teoretyczna - korzystałem z niego do 30stek i innych przynęt - aczkolwiek obecnie stosuje jako główny materiał FC 1mm, a powyższy 7x7 jako materiał na dozbrojkę pod samą gumą Edytowane 21 Września 2021 przez SzymusS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 I ja stosuję takie rozwiązanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Zamiast tego możesz skorzystać z Dragon surflon 7x7 30kg- to materiał AFW, różnica 1kg - czyli tylko teoretyczna - korzystałem z niego do 30stek i innych przynęt - aczkolwiek obecnie stosuje jako główny materiał FC 1mm, a powyższy 7x7 jako materiał na dozbrojkę pod samą gumą i jak tym Ci się rzuca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) i jak tym Ci się rzuca ? Przynetami do max ok 420g bardzo dobrze Powyzej do tej pory rzucałem tylko bardzo sporadycznie. Tutaj Damian ma o wiele wieksze doświadczenie Edytowane 21 Września 2021 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Dyskusję nt. przyponów przeniosłem do właściwego wątku: http://jerkbait.pl/topic/8436-przypony-jakie-stosujecie/page-16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Dzięki, kolego - namówiłeś nas. Dwa kijaszki lecą do nas.I już są , do pomacania w Warszawie dla chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 I już są , do pomacania w Warszawie dla chętnych. Tylko nie porysować lakieru Jestem mega ciekawy tego jak będzie się Wam rzucało tym kijem Możliwości ma ogromne ale rzucanie 700 gram wymaga trochę przestawienia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Tylko nie porysować lakieru Jestem mega ciekawy tego jak będzie się Wam rzucało tym kijem Możliwości ma ogromne ale rzucanie 700 gram wymaga trochę przestawienia się Lakier już porysowany, na łódce tego nie unikniesz a poza tym to wół roboczy ma być.Generalnie jestem zaskoczony że można tym już całkiem poprawnie rzucić przynętą typu Melek Pirania czyli około 100 g. Czyli zakres 100-700 co tworzy bardzo uniwersalny kijek. Max. co miałem w pudełku to 465 i idzie jak trzeba. Powyżej 500 nie będę raczej zaglądał.Kijek ma fajne, pełne ugięcie i mimo swojej mocy nie jest potworną pałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Lakier już porysowany, na łódce tego nie unikniesz a poza tym to wół roboczy ma być.Generalnie jestem zaskoczony że można tym już całkiem poprawnie rzucić przynętą typu Melek Pirania czyli około 100 g. Czyli zakres 100-700 co tworzy bardzo uniwersalny kijek. Max. co miałem w pudełku to 465 i idzie jak trzeba. Powyżej 500 nie będę raczej zaglądał.Kijek ma fajne, pełne ugięcie i mimo swojej mocy nie jest potworną pałą.Andrzej jaka jest waga tego kija? I jeśli można wiedzieć jakie orientacyjne koszty zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Lakier już porysowany, na łódce tego nie unikniesz a poza tym to wół roboczy ma być.Generalnie jestem zaskoczony że można tym już całkiem poprawnie rzucić przynętą typu Melek Pirania czyli około 100 g. Czyli zakres 100-700 co tworzy bardzo uniwersalny kijek. Max. co miałem w pudełku to 465 i idzie jak trzeba. Powyżej 500 nie będę raczej zaglądał.Kijek ma fajne, pełne ugięcie i mimo swojej mocy nie jest potworną pałą. Haa jak miło czytać o podobnych doświadczeniach. Do tej pory właściwie mogłem bazować tylko na tych swoich, fajnie poczytać opinię kogoś innego. Tak, to ugięcie również zauważyłem, kij potrafi fajnie zapracować już pod szczupakiem 80 cm, co mnie również zaskoczyło. Jego elastyczność w gramaturach też jest dobra, aczkolwiek dla mnie to te 300 gram tutaj to minimum, ale może też dlatego że nie schodzę na nim niżej. Czasem zdarza mi się zabierać tylko ten kij nad wodę. Mimo że trochę waży to dzięki swojej długości i wykonaniu komfortowo się nim łowi bardzo dużymi przynętami, jest za co chwycić, jest co naładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Andrzej jaka jest waga tego kija? I jeśli można wiedzieć jakie orientacyjne koszty zakupu?3000 zł minimum. 330 gramów według opisu, musze zważyć. Uzbrojenie oczywiście top bo Fuji Sic Titanium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Haa jak miło czytać o podobnych doświadczeniach. Do tej pory właściwie mogłem bazować tylko na tych swoich, fajnie poczytać opinię kogoś innego. Tak, to ugięcie również zauważyłem, kij potrafi fajnie zapracować już pod szczupakiem 80 cm, co mnie również zaskoczyło. Jego elastyczność w gramaturach też jest dobra, aczkolwiek dla mnie to te 300 gram tutaj to minimum, ale może też dlatego że nie schodzę na nim niżej. Czasem zdarza mi się zabierać tylko ten kij nad wodę. Mimo że trochę waży to dzięki swojej długości i wykonaniu komfortowo się nim łowi bardzo dużymi przynętami, jest za co chwycić, jest co naładować. Te 100 gramów to ładuje kij przy wyrzucie jak spinnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 3000 zł minimum. 330 gramów według opisu, musze zważyć. Uzbrojenie oczywiście top bo Fuji Sic Titanium.Kurde zaczynacie kusić ????jaki multik do tego podpiąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Kurde zaczynacie kusić jaki multik do tego podpiąłeś?Na razie Toro S 51 z magnetykiem i linka PE 6. Lepsze by było coś większego typu Lexa 400 ale daje radę.Zapraszam do grupy posiadaczy "Mocarnego Zenka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Na razie Toro S 51 z magnetykiem i linka PE 6. Lepsze by było coś większego typu Lexa 400 ale daje radę.Zapraszam do grupy posiadaczy "Mocarnego Zenka" Gdzie tego zenka dostanę jakby co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Ja z Łotwy brałem, czekałem około miesiąca. Płatność Paypal więc bezpieczna.Są na Ebay ale droższe. W tej chwili widze tylko słabszy model https://www.ebay.com/itm/124909834948?hash=item1d1534d2c4:g:mnIAAOSwwQBfPuQ3 Na Whatsapp można wszystko dogadać. Edytowane 28 Października 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi