Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

Ja piszę o tym co mam i używam. Dam ogarnia bez problemu swoje górne c.w. (sam rzucałem przynętami ok. 250 g i jest jeszcze zapas mocy). Natomiast dolny zakres to mit. Żadne 90g, jakiekolwiek rzucanie to najlepiej od 150g. Ale takiego kija chciałem. Do 150g już mam. Dam da radę moim zdaniem i 280g.

Edytowane przez Novis
  • Like 1

Ja piszę o tym co mam i używam. Dam ogarnia bez problemu swoje górne c.w. (sam rzucałem przynętami ok. 250 g i jest jeszcze zapas mocy). Natomiast dolny zakres to mit. Żadne 90g, jakiekolwiek rzucanie to najlepiej od 150g. Ale takiego kija chciałem. Do 150g już mam. Dam da radę moim zdaniem i 280g.

280g to już tak trochę spokojniej ale daje radę, tu macie foty http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2824338   

od pazura do końca dolnika 46cm.

• 4 tygodnie później...

A tego kijka ktoś używa?
BFT ROOTS G2 Tailgunner cast 2.28 80gr Ten mnie bardziej interesuje,tylko pytanie czy można go lekko przeciążyć do tych 100gr i jak się zachowuje pod rybą?

Hej . Używam od kilku lat .Opisany poprawnie ,więc nie polecam przeciążać przy dynamicznych rzutach .

Pod ryba pracuje poprawnie ,jak nazwa mówi - jest moc w dolniku ,jak na owe 80gram . 

Raczej więcej nie kupię kija z tej stajni .Kosztował ponad 2 tyś SEK pięć lat temu i po nie całym roku poluzował się uchwyt kołowrotka na blanku .Wymieniłem na gwarancji .Następny poluzował się jeszcze szybciej .Nie przeciążam kijów - tak dla ścisłości .

Sam rozebrałem i naprawiłem - kleju były śladowe ilości . Okazało się ,że nie była to pojedyńcza wada .W kilku sklepach sprzedawcy potwierdzili występujący problem .

Teraz używam i jest OK .

• 2 tygodnie później...

Czy któryś z kolegów jest użytkownikiem kijka W4 Monsterstick 2,40m 150-290 gram...

Rozglądam się za kijem który ogarnie rzutowo około 300 gram, czyli choćby popularne SG Trouty 30cm... nic większego i cięższego...

Czy któryś z kolegów jest użytkownikiem kijka W4 Monsterstick 2,40m 150-290 gram...

Rozglądam się za kijem który ogarnie rzutowo około 300 gram, czyli choćby popularne SG Trouty 30cm... nic większego i cięższego...

Mam i 300g wieszam na nim. Przynęty latają bez problem więcej niż 300g nie wieszałem
  • Like 1

• 3 tygodnie później...