Skocz do zawartości

Długi cast pod duże gumy...

darkonis

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawie wyglada ten kij ABU Volatile Pike Cast. ciekawe ile maks pociagnie taka 200ka albo jeszcze mocniejszy 250g

Erqgth:  rzucić ale kwestia czy to jest rzut bez stresu i przeciązenia kija czy rzut jednak z bardzo dużą ostrożnością.

Ja 35ke bede mial dopeiro za 2-3 tyg bo święta wypadaja i kurier mi nie dowiezie tego kija za granice. Wiec na pewno przetestuje do ilu nim można rzucac bez stresu.

Edytowane przez Marcin1991

Na pewno nie z bardzo dużą dozą ostrożności. Tego jestem pewien bo miałem w łapach tyle tylko, że skróconą.

Potrzebuję wędki, którą machnę 150-160g i po zasięgnięciu opinii zdecydowałem się na tą słabszą. Moja pewnie będzie podobnie więc zweryfikujemy rzeczywistość z oczekiwaniami ????

Kolega @Tu nie ma ryb pisał już w którymś wątku(może nawet w tym), że 35lb metrówki wyjeżdżają na momencie.

Używam przynet w przedziale 19-30cm teraz mam nadzieję jeszcze dołożyć do tego Real eel-a 40cm. Rozważałem tez bardzo poważnie tą mocniejszą wersję ale z reguły zabieram jedną wędkę na dany gatunek ryby, a ta wydaje mi się bardziej uniwersalna (oczywiście na moje potrzeby). Dodatkowo poza większymi przynetami SG nie wiem co mógłbym zamontować na koniec linki ????. Pig 26cm, największy snackbait czy wspomniany 40cm Real eel teoretycznie mieszczą się w cw 25lb wiec stąd taki wybór ????

• Like 1

I tego się trzymam, wszystko zależy jakie kije się lubi i przede wszystkim jak się łowi, bo rzucić to jedno a poprawnie zaanimować to drugie. 

25lb to dość uległa konstrukcja i skracając go mocno z dołu pewnie stracimy coś z mocy i c/w 

M1 25lb poda sg 30cm alien eela ale 126g ale już ogniem go nie poprowadzi, powiem więcej 35lb juz będzie się kładła bo ta konstukcja z założenia ma głęboko pracować,własnie po to by nie gubiła ryb. I myśle ze do naprawde dynamicznego prowadzenia możemy podanie niżej c/w podzielić przez 2.  Za to seria m1 inshore  ogarnie takie prowadzenie bez problemu. 

to tak dlla przypomnienia bezpiecznie  ;)

M1 swimbait 25lb 150g 

M1 swimbait 35lb 230g 

tymi gramaturami robiłem wymach ile sił w rekach i wędki nawet nie zapiszczały :ph34r:  

Hitem będzie nie doceniona u nas seria Ultra swimbait classic 40 i 50lb 8oz, kij fenomenalnie pracujący już pod niewielkimi obciążeniami na całej długości, pieknie wyglądający blank z oplotem :wub:  :wub:  :wub:  

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 2

M1 25 lb wg. Mnie max 120 g .

I tego się trzymam, wszystko zależy jakie kije się lubi i przede wszystkim jak się łowi, bo rzucić to jedno a poprawnie zaanimować to drugie.

25lb to dość uległa konstrukcja i skracając go mocno z dołu pewnie stracimy coś z mocy i c/w

M1 25lb poda sg 30cm alien eela ale 126g ale już ogniem go nie poprowadzi, powiem więcej 35lb juz będzie się kładła bo ta konstukcja z założenia ma głęboko pracować,własnie po to by nie gubiła ryb. Za to seria m1 inshore ogarnie takie prowadzenie bez problemu.

to tak dlla przypomnienia bezpiecznie ;)

M1 swimbait 25lb 150g

M1 swimbait 35lb 230g

tymi gramaturami robiłem wymach ile sił w rekach i wędki nawet nie zapiszczały :ph34r:

Hitem będzie nie doceniona u nas seria Ultra swimbait classic 40 i 50lb 8oz, kij fenomenalnie pracujący już pod niewielkimi obciążeniami na całej długości, pieknie wyglądający blank z oplotem :wub: :wub: :wub:

Edytowane przez rothen

M1 25lb poda sg 30cm alien eela ale 126g ale już ogniem go nie poprowadzi, powiem więcej 35lb juz będzie się kładła bo ta konstukcja z założenia ma głęboko pracować,własnie po to by nie gubiła ryb. I myśle ze do naprawde dynamicznego prowadzenia możemy podanie niżej c/w podzielić przez 2. Za to seria m1 inshore ogarnie takie prowadzenie bez problemu.

to tak dlla przypomnienia bezpiecznie ;)

M1 swimbait 25lb 150g

M1 swimbait 35lb 230g

Hitem będzie nie doceniona u nas seria Ultra swimbait classic 40 i 50lb 8oz, kij fenomenalnie pracujący już pod niewielkimi obciążeniami na całej długości, pieknie wyglądający blank z oplotem

Ciekawe ile ta 50lb ogarnie bez jękniecia. Będę szukał coś mocniejszego od 35ki. Żeby 25-30 troutami rzucać bez stresu

Edytowane przez Marcin1991

ale ta 40 i 50lb z Ultra swimbait classic 300g raczej nie obsłuży, do pary z 35lb raczej widział bym coś koło  65lb z seri Black Daimond Hybrid do takich przynęt będzie chyba lepsza, no albo właśnie M1 inshore 45lb , jakoś pod koniec tygodnia w Polsce, tak jak dostawa m1nek i reszty mojego badziewia. 

Może się uda potestować na Garage Sale, szkoda tylko że atak zimy wrócił tak to by się jakąś wodę pobliską z młóciło bez kotwic. 

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

A to już nie paranoja ? Czy znowu moda na 200-300 gramowe przynęty ?

ale ta 40 i 50lb z Ultra swimbait classic 300g raczej nie obsłuży, do pary z 35lb raczej widział bym coś koło  65lb z seri Black Daimond Hybrid do takich przynęt będzie chyba lepsza, no albo właśnie M1 inshore 45lb , jakoś pod koniec tygodnia w Polsce, tak jak dostawa m1nek i reszty mojego badziewia. 

Może się uda potestować na Garage Sale, szkoda tylko że atak zimy wrócił tak to by się jakąś wodę pobliską z młóciło bez kotwic.