adasio Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 W tej samej cenie można znaleźć już coś na alkonitach od fuji i z uchwytem fuji ..Ale nie chodzi mi o producenta tych przelotek tylko o ich ring ..Jest po prostu kanciasty ten ring i będzie mi szarpać plecionkę podczas wyrzutów ...Jeszcze kolejna wadę jaką znalazłem to waga tego kija... Producent podaje że waży 264gr i pomyślałem jak większość kijów w tym przedziale , ale wrzuciłem na wagę przed ważeniem oczywiście kalibrowałem wagę i okazało się że waży ponad 280gr..niby nie wiele ale jednak jest to różnica która producent powinien podać... U mnie ringi gładkie, waga zgodna z opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Hm, czyli nadal zabawa w kotka i myszkę na zasadzie: No to mi się trafił zajebisty kijek z tej serii. Cała seria powinna mieć powtarzalność.Ze wszystkimi zaletami i wadami, które później w toku produkcji można ewentualnie zniwelować. Dlatego często opinie o różnych customach są tak rozbieżne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) ok, zwróci ten kij i tyle jak ci się nie uda to go odkupie,bedzie jako zapas,Ty i tak na tą metodą nie połowisz skoro wazyleś kij...a i chyba bym nie robił customów za 1500-2000 jak by były super doskonale kije za 400zł na fuji i miały super blanki no bo po co? poka jakaś fotke tych zpapranych przelotek Edytowane 7 Lipca 2017 przez Tu nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Niezła myśl. Mógłbyś wrzucić foty, Darku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 tak, foteczki bo z tego co pisze producent wynika ze powiny to być przelotki w ramce k firmy SeaGuide® czyli nie szit za 30zł z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) @darkonisJeśli sam montujesz kije, to wymień przelotki, komplet batson hard +/- 60zł. i będzie po kłopocie.W większości seryjnych kijów kastingowych o tak dużym cw, nie ma uchwytów blank exposed. Nie ma co spodziewać się fajerwerków w kiju za 300 z groszem. Sam set alconitów+sic na szczyt+ECS to już jakieś 200 PLNów, dlatego nie ma się co dziwić że w takim kiju ich nie montują.Dla mnie kij jest ok. - Dobrze wyważony - Płynne ugięcie pod obciążeniem (nie kwadratowe) - Dobrze dobrana dł. dolnika - Estetyczne wykonanieAle tak jak mówiłem, to nie jest wędka którą będę głównie łowił, będę jej używał kilka razy w roku ( albo wcale) do gum 150+Jeśli to miałaby być wędka której często używam to budowałbym a nie kupował gotowca.Tyle że tutaj za 300 pare, masz gotowy, poprawnie uzbrojony kij, a w drugiej, za sam blank musisz dać 500 - 1000 PLN i też nie masz gwarancji że wszystko będzie ok.Będąc w Rodmasie oglądałem kilka blanków m1 ( 25lb. i 35.lb) i żaden nie był idealnie prosty, w każdym trafiały się nie do końca równo naklejone maty. St croix też lubią uciekać w którąś stronę.Podsumowując, ile byś nie wydał i czego byś nie kupił, zawsze będzie coś do czego można się przyczepić. Edytowane 7 Lipca 2017 przez adasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Jestem po testach z nad wody już..Nie ma to jak testy na mokro i powiem tak... kij jest ok do ciężkich gum ..Nawet leży mi w łapie.. Wyważa mi się z plutonem że go prawie nie odczuwam .O dziwo zamknięty uchwyt który np. przeszkadza mi w krótkim kiju nie ma w tym kiju znaczenia , mógł by być matowy bo ten jest śliski i trochę to mi przeszkadza , ale ok .Świetny jest również dolnik który jest tak wyprofilowany że idealnie wchodzi pod pachę..Szybkość i czułość kija bardzo wysoka ..Po kilku godzinach łowienia nie jestem zmęczony ...Nie zauważyłem też żeby przelotki zwłaszcza szczytowa potargały mi plecionkę .. Chyba wszystko jest ok .. Nawet zaczyna mi się podobać ten kij ...Największa guma jaka rzucałem to Prorex Classic Shad 25cm na 25gr ołowiu i kij pociągnie zdecydowanie więcej ..Bardziej martwiłem się przy rzucaniu plecionka i przyponem niż kijem (zapomniałem zabrać tytanowy przypon)... Jeżeli chodzi o odległości rzutowe nie zauważyłem jakiejś większej różnicy miedzy tym kijem a kijem krótszym ale rzuca się zdecydowanie bardziej komfortowo ..Myślę też że będzie to bardzo dobry kij do dużych jerków .Szkoda że tylko łowiska mamy jakie mamy i było bez ryby.Tak więc przepraszam za sucha ocenę kija na mokro wychodzi inaczej ..Zdjęcia przelotek wrzucę może jutro jak będzie na to czas ..Pozdrawiam.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bharanek Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Darku, albo ktokolwiek inny zainteresowany tematem Pod koniec lipca, początek sierpnia będę w okolicach Giżycka, jak ktoś chce pomachać W4 i popróbować, to nie ma sprawy. Żeby nie śmiecić - PRIV proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Słabo widać te przelotki na foto nie udało mi się zrobić lepszych foto ..Głównie chodzi mi o szczytową bo ma największe znaczenie reszta nie gra roli byle by spiek był mocny a tu wygląda na mocny ale to się okaże jak nie będzie tarła plecionki to będzie ok..Może to moje przewrażliwienie tylko.. Ja większość kijów jakie mam , mam na przelotkach fuji i tam one są w pełni zaokrąglone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 To i mi się zachciało takiego kija mieć w swoim arsenale. Poczytałem , pojeździłem i pomacałem blanki i gotowe kije. Gotowce sklepowe odpadły ,każdemu czegoś brak jakoś nie było chemii.Decyzja jedna trzeba budować i znowu schody, okrzyczane ogniste ptaki znam , z talonem jakoś mi nie podrodze . Zaczynam grymasić jak panna na wydaniu,za gruby ,za chudy,krótki,kołkowaty,kuźwa sam już nie wiem. Wreszcie jest decyzja ,robię wycieczkę do kolejnej pracowni i dostaję do łapy st.croix. wędki i blanki teoretycznie a część praktycznie znam . Chwila zawachania i jest między nami chemia. Szybka rozmowa z rodbuilderem i... decyzję postanawiam odwlec w czasie. Jeszcze chwila luźnej rozmowy wracam do domu. Podjęcie decyzji nastąpiło w czasie jazdy,zjazd na pobocze,telefon i mój ci on. Będzie na pewno na wczesną jesień , szczegóły ustalimy na spokojnie. Wybór padł na Tournamenta 4C710HF ,ubranie jak zawsze czarna pianka ,zwykłe fuji,i pierścionki tam gdzie niezbędne w kwestii doboru przelotek zdaję się na zbrojmistrza. Pozostaje czekać i myślę że sezon jesienny obdaruje wędkarskimi przygodami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 mi jakoś nie specjalnie przypadł do gustu ten 710hf ale to wszystko kwestia upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Jaka jest optymalna długość kija do rzucania gumami 50-100 gram?Wstępnie wybrałem dwa kije o długości 225cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Ja brałbym coś min. 240cm i dolnik pod pachę.Przesiadłem się ostatnio na kijek 260 z dolnikiem ok 45cm i jest idealnie! Miałem wcześniej 213 i jak go wczoraj wziąłem do ręki to zastanawiałem się jak mogłem tym łowić . A i łowię przede wszystkim z łódki. Edytowane 2 Września 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 macał ktoś może black savage albo mpp trigger około 250 do 100, 150 g? po jerkówce pale mpp do 75 mam pewnie obawy co do sztywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Tez uderzalbym raczej w granice 240.moj ma dokladnie 241 i jest tak jak powinno byc.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ja brałbym coś min. 240cm i dolnik pod pachę.Przesiadłem się ostatnio na kijek 260 z dolnikiem ok 45cm i jest idealnie! Miałem wcześniej 213 i jak go wczoraj wziąłem do ręki to zastanawiałem się jak mogłem tym łowić . A i łowię przede wszystkim z łódki.Miałem właśnie taką samą sytuację/jak zakupiłem elitkę to jest właśnie to / Jeszcze istotna z mojej strony uwaga,lepiej się łowi dłuższym kijem/dla mnie/ na b.płytkiej wodzie/testy na Drużnie a już nie mogę się doczekać jesieni-zimy / 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) I mój staruszek ABU Morrum 2,74 (delikatny bo do 40gr a realnie ok 50gr) czeka na Drużno. Wcześniej zaliczy i blaty i głęboką wodę na szkierach Św. Anny (na Żarnowcu łowiło mi się całkiem przyjemnie, trzymając dolnik pod pachą a przyłożenie do rzutu jest super ) Edytowane 3 Września 2017 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futym Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 A ten kijek się nie nada.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/savage-gear-big-pike-g17-a180-p2102-k15038.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 A ten kijek się nie nada.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/savage-gear-big-pike-g17-a180-p2102-k15038.htmlTo pytanie czy stwierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Czy ktoś miał w ręku kije black savage trigger 249 do 100 lub 150g? Albo mpp2 trigger 221 do 130g? Jakieś opinie? Szukam kija budżetowego obsługującego gumy do 130g wagi łącznej. Może ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Też zastanawiam się nad MPP Predator Trigger 244cm do 160g,używał ktoś?Do jerków używam Black Savage Jerk do 60g i jestem zadowolony więc coś z SG może by się nadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Też zastanawiam się nad MPP Predator Trigger 244cm do 160g,używał ktoś?Do jerków używam Black Savage Jerk do 60g i jestem zadowolony więc coś z SG może by się nadało. Mam MPP Predator 244cm do 160gr. Łowiłem nim na szkierach przynętami od 20 do 32 cm i do ok 135 gr (rzucałem Jerkami (Buster 15 i BigBandit) oraz gumami do 32cm (Beastly Tail 125gr). Ładuje się już od PigShada Jr. z główką 10gr. Wędka nie jest pałowata jak na taką gramaturę i dzięki długości przyjemnie i celnie się rzuca (używałem do niego calcutty 201D i linki 4.0). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ja na razie skłaniam sie ku temu aby kupic do 80-100g i go lekko przeciążać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Mam MPP Predator 244cm do 160gr. Łowiłem nim na szkierach przynętami od 20 do 32 cm i do ok 135 gr (rzucałem Jerkami (Buster 15 i BigBandit) oraz gumami do 32cm (Beastly Tail 125gr). Ładuje się już od PigShada Jr. z główką 10gr. Wędka nie jest pałowata jak na taką gramaturę i dzięki długości przyjemnie i celnie się rzuca (używałem do niego calcutty 201D i linki 4.0).Ale do jerkowania ta długość już chyba cieńko? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Mam MPP Predator 244cm do 160gr. Łowiłem nim na szkierach przynętami od 20 do 32 cm i do ok 135 gr (rzucałem Jerkami (Buster 15 i BigBandit) oraz gumami do 32cm (Beastly Tail 125gr). Ładuje się już od PigShada Jr. z główką 10gr. Wędka nie jest pałowata jak na taką gramaturę i dzięki długości przyjemnie i celnie się rzuca (używałem do niego calcutty 201D i linki 4.0).Możesz zmierzyć długość dolnika do pazura?I gdzie go mozna kupić w caście. Edytowane 6 Września 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi