welpa1809 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Tak normalnie olałeś w sklepie ,wyobrażam sobie reakcje sprzedawcy ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Oceny patyków dokonałem na Targach, Pawełku. A później już wiedziałem, co chcę i zakup został dokonany przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Witam wszystkich, ostatnio doszedłem do wniosku, iż wystarczy mi męczarni, związanych z obsługą większych gumek castem 2,1 m, więc przymierzam się do skompletowania pod nie zestawu. Jeśli chodzi o kij to szukam jakiejś budżetowej opcji (do +- 300 zł, 2 cz.) o dł. 240-270 cm pod gumy 70-120 g. Na razie chodzi mi po głowie tylko SG MPP2 259 cm 150 g. Miał ktoś z Was przyjemność użytkować ten kij? Jakie wrażenia? Nie leci za mocno "na pysk", sztywna pała? Niestety nie mam możliwości pomacać żadnego. Ewentualnie co innego moglibyście polecić? Przy okazji zapytam o jakiś multiplikator do niego? Na razie do jerków używam Calcuttę 201D i nie ukrywam, że chciałbym pokusić się o drugą pod zestaw do gumisiów. Ale może macie jakieś inne propozycje, może w mniejszym budżecie? Nie koniecznie musi być okrąglak. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Kijek dość ciężki średnio wykonany ale na początek może być. Półkę wyżej masz lżejszego Szvartzonkera za 400 ubranego w Fuji do 140 albo do 220 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Ja posiadam MPP z pierwszej serii do 160g i za takie pieniądze chyba ciężko będzie znaleźć cokolwiek(ja zapłaciłem ok 250zl za nowy w sklepie).Co do multika to podpinałem do niego również calcutte z serii D ale 301. 201D do takich wędek jest zdecydowanie za mały. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 I ja mam między innymi ten SG z pierwszej serii (kupiłem drożej niż Krzysztof ). Podpinam Tranx 301 z plecionką 50Lb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Mój MPP2 ma przypiętego chińczyka. Przy tej wielkości zestawów mam gdzieś, czy leci na pysk, czy nie. Sumek 120+ wyjechał w 3 minuty. Plecionka PP40 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dziękuję koledzy za odpowiedź, pewnie na początek skuszę się na niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 A posiada ktos moze SSG do 350g ?? Albo tego svartzonkera do 220. ile on maks pociągnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 A posiada ktos moze SSG do 350g ?? Albo tego svartzonkera do 220. ile on maks pociągnie ?Mam jednego i drugiego. Pierwszy dobrze opisany, a drugi tak do 200. Oba zostają u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Mam jednego i drugiego. Pierwszy dobrze opisany, a drugi tak do 200. Oba zostają u mnie.Ten do 350g jak to jest dokładnie model bo coś w necie nie mogę znaleźć. Zadowolony jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Ten do 350g jak to jest dokładnie model bo coś w necie nie mogę znaleźć. Zadowolony jesteś?Nie mam porównania bo ciężko znaleźć kijek do rzucania 300 gramowymi troutami. Może być.https://sklepwedkarski.pl/product-pol-21576-Wedka-castingowa-Savage-Gear-MPP2-91-277cm-Trigger-350g-2sec.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Właśnie o to chodzi że na rynku nie ma za bardzo wyboru żeby kij ogarniał 300g+. Jedynie kij robiony. Godski: powiedz mi jak to sie spisuje jak pracuje pod rybą? Mam opcje kupić ten kijek za w sumie grosze bo 60€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Właśnie o to chodzi że na rynku nie ma za bardzo wyboru żeby kij ogarniał 300g+. Jedynie kij robiony. Godski: powiedz mi jak to sie spisuje jak pracuje pod rybą?Mam opcje kupić ten kijek za w sumie grosze bo 60€Pod rybą to go tylko w trollu miałem ale nie pamiętam akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Pod metrowka pewnie coś zapracuje. Ja bym go chciał dac do rzucania z ręki właśnie troutami 30cm itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Pod metrowka pewnie coś zapracuje. Ja bym go chciał dac do rzucania z ręki właśnie troutami 30cm itd.I do tego głównie u mnie służy. Godzinę dziennie da się machać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 No właśnie to będzie kij do kilku rzutów na mecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Moi drodzy, a może ma ktoś z was, albo miał przyjemność pomacać Abu Garcia Svartzonker 8'6" 2,59cm H 40-140g? Dobrze opisany? Jak ocenicie wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Moi drodzy, a może ma ktoś z was, albo miał przyjemność pomacać Abu Garcia Svartzonker 8'6" 2,59cm H 40-140g? Dobrze opisany? Jak ocenicie wykonanie?Miałem i sprzedałem . Kupiłem wersję do 220 gramów.Dobrze wykonany kijek z osprzętem Fuji. Wyraźnie lżejszy od tańszych odpowiedników z serii MPP czy MPP2. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 fajny lekki kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Tak też myślałem.. Chyba rozsądek będzie musiał wziąć górę i poczekam sobie na Svartzonkera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Mam i chwalę sobie,świetny kij do gum. Jak narazie najwięcej z niego rzucałem soft4play 25cm czyli 140g i ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 A jeśli chciałbym łowić przynętami 100- 130 gram to który lepiej kijek od Svartzonkera zamówić - ten do 140 czy ten do 220 gram? Nie ma u mnie w sklepikach takich wędek, a do Warszawy jechać żeby wziąć toto w rękę - za daleko Jest jeszcze coś takiego jak Savage Gear XLNT3 do 150 gram, waży tylko 212 gram. Hm, trudne są takie internetowe wybory ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 A jeśli chciałbym łowić przynętami 100- 130 gram to który lepiej kijek od Svartzonkera zamówić - ten do 140 czy ten do 220 gram? Nie ma u mnie w sklepikach takich wędek, a do Warszawy jechać żeby wziąć toto w rękę - za daleko Jest jeszcze coś takiego jak Savage Gear XLNT3 do 150 gram, waży tylko 212 gram. Hm, trudne są takie internetowe wybory ... Do 220 - tam bardziej że apetyt rośnie w miarę jedzenia i niedługo zaczniesz rzucać typowymi przynętami 160-200 gramów jak węgorz 40 cm czy też trout 25 cm. Chyba że te 100-130 gramów tylko sporadycznie i nie zamierzasz tego przekraczać a zależy Ci na jak najniższym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Nie, no właśnie przynęty na dole mają mieć po 90-100 gram minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi