Flame Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Możesz zmierzyć długość dolnika do pazura?I gdzie go mozna kupić w caście.Wieczorem wrzucę wyniki pomiarów. Swój zamówiłem w CW w Wawie. Ale do jerkowania ta długość już chyba cieńko? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Kupiłem ten kij do dużych gum, ale jerkami spokojnie połowisz. Szwedy jerkują długimi kijami i dają radę więc to mnie przekonało do zakupu pod kontem jerkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Podjadę dzisiaj do sklepu pomacać jak będzie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ja na razie skłaniam sie ku temu aby kupic do 80-100g i go lekko przeciążaćTeż tak celuję, ale obawiam się kija ok.250-270cm na łodzi.Wybiorę chyba jednak taki max 220cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Podjadę dzisiaj do sklepu pomacać jak będzie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaPiter, daj znać, jakie wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Możesz zmierzyć długość dolnika do pazura?I gdzie go mozna kupić w caście.Andrzej,Wyszla seria MPP2 i nawet tańsza od MPP. Tej starej w FM nie ma na stanie. Ta nowa jest tańsza, ale czy nie kosztem jakości? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Widzę że wyszła. Ale brak wędki 2,40-2,50 o wyrzucie 140-150 gramów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Piter, daj znać, jakie wrażenia.Nie dojechałem przez te korki na teofilowie...Jutro prosto z pracy pojadę. Ps.do takiego kijka mój cardiff 201 da radę? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Oczywiście, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Oczywiście, że tak.Pamiętaj o jednym, betoniary ogranicza jedynie nasza wyobraźnia, albo pojemność szpuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Z budżetówek savage gear nie są złe, ale sakura półeczkę wyżej na moje oko za podobne pieniążki. Starą niebieską sportism 2,25 do 100gr można jeszcze dostać w pierwszych wynikach w google i to fajny kijek pod gumkę, są nowe serie, ale o nich wiem nie wiele czy różnią się tylko kolorem czy czymś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Możesz zmierzyć długość dolnika do pazura?I gdzie go mozna kupić w caście.SG MPP Multi Purpose Predator 244cm, do 160gr. Długość do pazura 42cm, do uchwytu 40cm, całość (rękojeść dolna, górna i uchwyt multika) 65cm. Wędka na spigocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 SG MPP Multi Purpose Predator 244cm, do 160gr. Długość do pazura 42cm, do uchwytu 40cm, całość (rękojeść dolna, górna i uchwyt multika) 65cm. Wędka na spigocie.Dzięki. Kupił bym ale nigdzie w PL nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Jak szukałem w zimę to również nigdzie nie było, ale w CW mi sprowadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Jak ktoś gdzieś znajdzie to proszę o cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ja pod takie łowienie zrobiłem sobie kij na blanku M1 Swimbait w pracowni BB Custom Rods. Świetnie się spisuje pod dużymi gumami, machałem max 140-150g - Westin Shad Teez 27cm + uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ja pod takie łowienie zrobiłem sobie kij na blanku M1 Swimbait w pracowni BB Custom Rods. Świetnie się spisuje pod dużymi gumami, machałem max 140-150g - Westin Shad Teez 27cm + uzbrojenie.Piszesz o tym 25lb? Te 140-150 to wg Ciebie max czy komfort i może więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 160g też ciągnie [emoji106] Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe-te-ro Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ja pod takie łowienie zrobiłem sobie kij na blanku M1 Swimbait w pracowni BB Custom Rods. Świetnie się spisuje pod dużymi gumami, machałem max 140-150g - Westin Shad Teez 27cm + uzbrojenie. Maciek. Widzę że robiłeś kij u Bartka. Cięty był blank czy zostawiłeś jak w oryginale? No i widziałem że jest fartownym kijem bo dał CI ładną mamuśkę 113 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ja pod takie łowienie zrobiłem sobie kij na blanku M1 Swimbait w pracowni BB Custom Rods. Świetnie się spisuje pod dużymi gumami, machałem max 140-150g - Westin Shad Teez 27cm + uzbrojenie.Ile to ma długości ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Ile to ma długości ??W oryginale to ten blank MXUR80MH-BCiąć można do pożądanej długości w zależności jaki efekt zamierzamy osiągnąć Obecnie mam w długości 221cm do miotania dużych gum ... Edytowane 8 Września 2017 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) dzięki Karol byłaby możliwość zobaczenia kijaszka ?? Edytowane 8 Września 2017 przez silurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Z budżetowych polecam SG Black Savage triger 2,49/150g. Od pazura do dołu ma 44 więc jest dźwignia. Szczyt jest podatny więc nie jest to typowa pała, dolnik mocny. Nie podbijałem nim gum, łowiłem świniami Jr, powolne ściąganie i big banditami. Wiadomo do jerków wygodniejszy był by krótszy ale da się, poprawnie je obsłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Z budżetowych polecam SG Black Savage triger 2,49/150g. Od pazura do dołu ma 44 więc jest dźwignia. Szczyt jest podatny więc nie jest to typowa pała, dolnik mocny. Nie podbijałem nim gum, łowiłem świniami Jr, powolne ściąganie i big banditami. Wiadomo do jerków wygodniejszy był by krótszy ale da się, poprawnie je obsłużyć.a nie wiesz ile max pociągnie? Tzn czy jest poprawnie opisany Edytowane 9 Września 2017 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Z budżetowych polecam SG Black Savage triger 2,49/150g. Od pazura do dołu ma 44 więc jest dźwignia. Szczyt jest podatny więc nie jest to typowa pała, dolnik mocny. Nie podbijałem nim gum, łowiłem świniami Jr, powolne ściąganie i big banditami. Wiadomo do jerków wygodniejszy był by krótszy ale da się, poprawnie je obsłużyć.Przy juniorkach bez dociążenia dobrze się ładuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 a nie wiesz ile max pociągnie? Tzn czy jest poprawnie opisanyWięcej niż opis bym nie zakładał. Najciężej łowiłem hybrid pike 25; 130g i to było już spore obciążenie. Przy juniorkach bez dociążenia dobrze się ładuje?Bardzo dobrze. Jak pisałem szczytówka w tej wędce żyje więc zdecydowanie niższą masą da się rzucić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi