cristovo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Wspominałem już o tym na forum, no i oczywista tu i tam pojawiły się jakieś podśmiechujki, jednak dla potomności podaję sposób wykonania "przedłużki" do pokrowca na multiplikator Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu castingowego, jednym z pierwszych dodatkowych zakupów był odpowiedniej wielkości ubranko dla Tatuli. Już po rozpakowaniu paczki wiedziałem, że będzie ciasno. Nie myliłem się, dopięcie rzepa do rzepa powodowało bardzo mocne ściśnięcie i odkształcenie neoprenu na pokrętle hamulca. Poniższa fotka przedstawia zestaw z pokrowcem bez naciągania, widać, że brakuje kilku centymetrów. Kupiłem na Allegro neoprenowy ochraniacz na nadgarstek, okazało się, że wykonany jest bardzo podobnej jakości materiału. Kolorystycznie strzał w dziesiątkę. Odciąłem potrzebny fragment, posiadający wszyty rzep.....i to z właściwej dla sprawy strony, co za fart Włożyłem do środka pokrowca..... .....i bez użycia siły, kombinowania i naciągania zamknąłem zmodyfikowany przedłużką pokrowiec. Wszystkie rzepy trzymają jak należy I po co całe to zamieszanie, przecież wiadomo, że neopren po krótkim czasie rozciąga się i dopasowuje? Moim zdaniem mimo wszystko warto! Nie mogłem patrzeć na ponaciągany do granic wytrzymałości materiał, który dodatkowo niepotrzebnie dociskał górny skład kija do dolnika. Podejrzewam, że całość posłuży mi długo i bezproblemowo Edytowane 30 Czerwca 2017 przez cristovo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Dzięki, fajny patent. Jaki konkretnie masz model tego pokrowca bo właśnie szukam dla swoich 2 tatulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Do Tatuli wielkości 100 dostałem od Mefisto takie cudo: Natomiast ochraniacz / ściągacz na nadgarstek to produkt zamówiony na Allegro - "ściągacz neoprenowy nadgarstka SPOKEY FITBAND 82114" Edytowane 2 Lipca 2017 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Zastanawiam się nad czymś takim: http://allegro.pl/neoprenowe-etui-na-kolowrotek-castingowy-daiwa-ss-i6702297749.htmlTo chyba trochę inny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 http://www.mefistofishing.pl/pokrowiec-neoprenowy-daiwa-na-multiplikator-rozmiar-p-297.html Model inny, u Mefiego taniej i grubszy neopren. Porównaj i wybierz odpowiedni dla siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Cristovo możesz porównać rozmiary swojego pokrowca do tego z mojego linku: Wymiary: 12x26cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jeśli dojdę do domu i nie zapomnę, jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 No i trochę jestem zadziwiony Opakowanie pokrowca zawiera informację, jakoby wymiary były typowe, czyli 12x26 cm: Niestety, pomiar wykazał brak 2 cm po długości, szerokość się zgadza.....tak więc mój pokrowiec to 12x24 cm (poniższa fotka przekłamuje), zapewne dlatego cała ta afera z "przedłużką" w ogóle była konieczna Przed zakupem warto poprosić sprzedawcę o zweryfikowanie wymiarów, chyba miarki tajwańskie inaczej interpretują centymetry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi