didi Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 a coz to innego niby,zastanawiales sie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Nie mają ściśle określonego ciężaru który obsługują, ale mają określone przeznaczenie, H, MH itp. a coz to innego niby,zastanawiales sie?To nie to samo. Moc a max c.w.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 no to w takim razie sory ale nie chce mi sie dywagowac nad moc i cw, majac chociazby podane wartosci z tej tabeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) no to w takim razie sory ale nie chce mi sie dywagowac nad moc i cw, majac chociazby podane wartosci z tej tabeliCiekawa tabelka, tylko że podane wartości optymalne i maksymalne są podważalne. Tak je widzieli Ci którzy opracowywali tabelkę.Dla mnie nie zgadza się to np. dla Plutona , Ryogi, Daiwy Z czy też Curado E. Edytowane 12 Października 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) pewnie nikt nikomu nie zabroni zapinac cegly do bfsa,steeza,czy alt,taki swiatale jakies spektrum informacji ,wiedzy jestw mojej opini ta tabela jest wiarygodnaa odnosnie scorpiona dc7,potraktuj go identycznie jak serie curado 201e7 z tabelijedynie o co mozna by sie pokusic w przypadku dc7, to troche inne przeznaczenie ,choc niekoniecznie Edytowane 12 Października 2017 przez didi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Tą tabelkę już kilka lat wstecz analizowałem i z grubsza opisy są w miarę ok, ale nie z każdymi pomiarami się zgadzam np. porównania górnego cw. w roundach abu to bzdura, nie traktowałbym jej absolutnie jako wyrocznia, w bazie multików na jerkbaicie można wyczytać bardziej trafne opisy. Moc multików to wypadkowa ciężaru od jakiego startują i optymalnych przynęt jakie najlepiej obsługują. Np. curado 51 założysz do średniej jerkówki i tak prędko się nie rozpadnie, ale małej średnicy szpula daje efekt, że komfort rzutu klockami jest żaden i odległości się skracają, hamulec rzutowy nie jest przystosowany w tym multiku do klocków. Poza tym zachodzi kwestia zgrania fizycznego zestawu, dziko będzie się operować malutkim multikiem w uchwycie ecs 18 oraz nie wyważy się odpowiednio wędki. Dochodzi też power lifting przekładni oraz jej wytrzymałość na zużycie. Sam cw. niech każdy określa do swojego kija wg własnej techniki i umiejętności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Gdzie można znaleźć tą tabele? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Gdzie można znaleźć tą tabele? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu TapatalkaKilka postów wyżej jest link. http://www.fishing-for-men.de/download/BCdb.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 W link już wchodziłem wcześniej, ale z telefonu nie znalazłem na tamtym germanskim forum owej tabelki Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Panowie mam pytanie. Ktory oprocz tytulowego z systemem DC pozwoli zejsc ponizej 10g przy zalozeniu umiejetnosci rzutowych kija i innych? Rozwazam zakup Shimano Exsence DC Niewiele niżej zejdzie przy standardowej szpulce.Ze zwykłą szpulką koguciki 4g latają bez problemu do 30mPozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 7 gr + guma 2'' - na Scorpion DC 7 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Malutki przegląd bo nie było smalcu w margarynie A przy okazji kilka fotek z pracy bo ja co prawda niewiele multiplikatorów przesmarowałem, ale ten był chyba najbardziej zapuszczony niestety ... Pomimo tego całkiem fajnie "klikał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi