Skocz do zawartości

Saltiga Game 3500: gruba przyzwoitość

Rekomendowane odpowiedzi

Jakość wykonania, spasowanie elementów - są tu na najwyższym poziomie, rzucają się też w oczy uszczelki w miejscach, w których zazwyczaj ich nie mamy :unsure:

Jak choćby tu:

Ot, i cała historia. To nie jest wątek z cyklu kupcie sobie Saltigę, bo jest wspaniała, ani też nie kupujcie Saltigi bo to kał; jak nietrudno ocenić po samych zdjęciach, kołowrotek mieści się w okolicach topu, jeśli chodzi o jakość wykonania. Miałem po prostu na stole takiego pacjenta, i udokumentowałem jego przypadek - dla dobra nauki, ma się rozumieć.

post-3031-1348915843,5059_thumb.jpg

post-3031-1348915843,6419_thumb.jpg

post-3031-1348915843,8282_thumb.jpg

post-3031-1348915844,0228_thumb.jpg

post-16-1348915844,1711_thumb.jpg

Rewelacyjny material, czapki z glow Mister Chub :D

Gdybym nie bylo Stellomaniakiem i gdybym lowil sumy na kolowrotek z kablakiem, to bym siegnal po takiego wlasnie sprzeta.

Pieknie przemyslana maszyna, zero oszczednosci i kompromisow. Jakosc wykonania udowadnia, ze wie sie za co sie placi.

Ode mnie szczere slowa uznania!

Pozdrawiam i dziekuje za TAKA porcje wiedzy

Guzu

Rewelacyjny material, czapki z glow Mister Chub :D

Gdybym nie bylo Stellomaniakiem i gdybym lowil sumy na kolowrotek z kablakiem, to bym siegnal po takiego wlasnie sprzeta.

Pieknie przemyslana maszyna, zero oszczednosci i kompromisow. Jakosc wykonania udowadnia, ze wie sie za co sie placi.

Ode mnie szczere slowa uznania!

Pozdrawiam i dziekuje za TAKA porcje wiedzy

Guzu

Konstrukcja ŻYWCEM wzięta z kanciaków Panie Danielu czyli z grubsza okołodwudziestoletnia jeno trochę podrasowana paroma łożyskami i uszczelniona... A zdawało mi się, żeś Pan miał jakieś... ;)

post-1991-1348915844,446_thumb.jpg

post-1991-1348915844,5178_thumb.jpg

post-1991-1348915844,6074_thumb.jpg

PIEKNY materiał i opis @chub takch opisów i pokazów powinno byc wiecej,i nie koniecznie kręćków za tysiące złotych,a sporo tu jest tych co smarują,i maszyny nawijające naprawiają,a wystarczy tylko kilka fotek pstryknac i aż chce sie czytać(oglądać)i czasem łatwiej wyboru w zakupie dokonać.

Zgadłeś Pan. RiA ma 4,6 czyli tak jak stare kanciaste turki, a HiA 5,3 czyli jest ciut szybsza... :D Te dwie tedeiksice, to takie podtiuningowane kanciaste turki ZiT.

Te w nowej budzie czyli iksice SW 3000iA, to identiko tournamenty iksy 3000iA tylko z płytszymi szpulkami i podpicowane pod użytkowanie w słonej wodzie, czyli sporo delikatniejsze niż te krowy SW4000... :D