Skocz do zawartości
  • 0

HornBoats, nowa odsłona.

Fishnen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pisało się bardzo dużo, ale głównie ze względu na beznadziejny marketing producenta. Amatorski, nachalny i nie przyjmujący krytyki.

Teraz moje zdanie - zwykła lodka jakich wiele. Wygląd co najmniej z lat 90.

Najlepszy samochód nie zrobi kariery jeśli będzie brzydki :-)

No taki mam gust. A ze może dobrze pływa, to tez wiele łodzi dobrze pływa :-)

Tapatalknięte z komórki

• Like 6

• 0

To jest twoje zdanie, Romana 430 jest jeszcze starsza a robi ją w Polsce 100 firm

pod różnymi nazwami i nadal uważana jest za jedna z lepszych łódek.

To ma być łódka dla wędkarzy, prosta, solidna i szybka.

A może kolor Ci się nie spodobał może lepsza będzie dla Ciebie biała, a może różowa. 

post-59871-0-26817700-1499201236_thumb.jpg

post-59871-0-17031700-1499201259_thumb.jpg

• 0

Moje zdanie i mam prawo je mieć.

Jak na łódkę dla wędkarzy, to ma spore braki w przestrzeni na pokładzie - i tu znowu - to moje zdanie.

Romana ( nie każda ) ma dobre właściwości nautyczne i ma opinię solidnej łodzi - dlatego nadal jest w produkcji.

Nie neguję jakości pływania Horna, bo nie jest to moim celem.

Mnie się zwyczajnie ta łódka nie podoba, a gust każdy ma swój i o tym się nie dyskutuje.

Sposób komunikacji producenta - poniżej krytyki.

Niech ta lodka sprzedaje się jak najlepiej :-) Ważne że są chętni i im ta łódka odpowiada.

Tapatalknięte z komórki

• 0

Moje zdanie i mam prawo je mieć.

Jak na łódkę dla wędkarzy, to ma spore braki w przestrzeni na pokładzie - i tu znowu - to moje zdanie.

Oczywiście, ale jeśli popatrzeć na inne łódki dedykowane dla wędkarzy to jest w nich dużo miejsca na sprzęt

(schowki, bakisty i tak dalej), tylko mało dla wędkarza.  :)

• 0

Z tego co wiem jest to jedna sztuka potestowa ,łodzi dla Norweskiego producenta.
I nigdzie nie widzę naklejek firmy Horn , więc raczej jest sprzedawana jako projekt potestowy.
Jak dla mnie jest bardziej łodzią roboczą niż wędkarską jak większość łodzi sprzedawanych w Polsce.

Ps .Co producent miał zrobić z modelem testowym spalić ? Nie ekologicznie :-)
Może lepiej by zrobił nikt nie skopiował by tej kosmicznej technologii:-)
A swoją drogą według mnie ma pojęcie o produkcji łodzi zobaczcie Jego projekt H1
Jest bardzo śmiały i wyróżnienia go spośród innych producentów.

• Like 1

• 0

Oczywiście, ale jeśli popatrzeć na inne łódki dedykowane dla wędkarzy to jest w nich dużo miejsca na sprzęt

(schowki, bakisty i tak dalej), tylko mało dla wędkarza. :)

Jakbys okreslil jeszcze co chcesz wniesc swoim postem latwiej byloby ogarnac czemu on ma służyć i dlaczego odmienne zdanie Kolegów z forum jest dla Ciebie nie do przyjecia. Tez mam podobne zdanie jak Dano. Wyglad raczej bardzo archaiczny a brak bakist jest minusem. Nie kazdy lubi jak mu wszystko wala sie pod nogami. Bakisty w lodzi nie zawsze musza ograniczac miejsce do swobodnego wedkowania.
  • Like 2

• 0

W tytułowym poście wstawiłem link do forum, w którym ta łódka jest na sprzedaż,

został jednak usunięty przez moderatora.

Usuniecie linku zmieniło sens całego tematu, a wstawiłem link z łódką, jako ciekawostkę,

bo słyszałem, że firma już nie istnieje.

@niko333 gdzie wyczytałeś, że odmienne zdanie innych użytkowników z forum na temat

tej łódki mi nie pasuje, bo ja tego nie napisałem.

Owszem podobała mi się łódka Horn 440, była jednak i jest dla mnie za droga,

tak jak i ta której piszemy. 

post-59871-0-30357500-1499271195_thumb.jpg

• 0

Myślę @ Dano, że przydałoby się najpierw do niej przymierzyć to jest duża łódka,

znajdzie się tam miejsce nawet dla 3 wędkarzy.

Tym, którzy jej nie znają podam dokładniejsze wymiary;

Łódka o długości  4,75 m i szerokości 2 m, wysoka burta i waga samej łódki to 400 kg.

post-59871-0-62985100-1499272856_thumb.jpg

• 0

Bez przymierzania wiem, że nie chcę tego robić - lubię jak jest otwarty, wolny pokład albo "basowy".

Ot gusta...

Obstawiam, że @golenia ma więcej pokładu w swojej 410 cm... A ma też bakisty :)

Edytowane przez Dano^

• 0

Dziękuję kolego @piernik, „szkutnik” to brzmi dumnie.

Dla zakończenia tematu dla tych co uważają, że na prawie 5 m łódce jest mało miejsca

dla wędkarza i niema gdzie sprzętu rozłożyć;

http://www.sting-boats.eu/en/models-uk/sting-475pro-uk

Bardzo słabo na tym pokładzie, baaardzo... Bardzo mało miejsca i dużo pułapek czeka na wędkarza.

Jakieś pokłady dla wędkarzy i to na łódkach, które są mniejsze: Fox 390, Semper 440 i Quintrex  470

Nie idealne, ale w moim wędkarskim odczuciu - lepsze...

post-57033-0-36963600-1499318691_thumb.jpg

post-57033-0-68671400-1499318691_thumb.jpg

post-57033-0-10388600-1499318775_thumb.jpg

Edytowane przez Dano^
  • Like 1

• 0

Na samperze też nie pobiegasz „masa zbędnych klamotów”.

attachicon.gifS440.jpg

Jeśli uważasz za zbędne fotele obrotowe w wędkarskiej łódce, a tylko takie "graty" widzę na obrazku to znaczy, że masz mocno ograniczone potrzeby i wymagania odnośnie łódki wędkarskiej. Są nieocenione kiedy machasz któryś dzień z rzędu. Poza tym miejsce na podłodze zajmują tylko nogi od foteli.

Jednopłaszczowe skorupy, nie wiem dlaczego, ale jakoś mi się z komuną kojarzą ;)

Estetyka -100. 

Rozumiem zastosowanie dla takiej łódki gdzieś w strefie przybrzeżnej w morzu lub innych fiordach bo wiadomo, ryby, krew itd. Tam estetyka jest zawsze na ostatnim miejscu. Natomiast jako łódź na śródlądzie, do popływania czasem z rodziną, koleżanką :ph34r:  :rolleyes:  :P  ;) jest wręcz odstręczająca. 

Kolejna kwestia to środkowa ławka. Nie ma nic gorszego na łódce, obojętnie czy to ze schowkiem czy bez. Nie dość, że można się wypierdolić to zabiera dużo pokładu. 

Żeby nie lać samej goryczy, jakbym mieszkał gdzieś nad solanką i gdyby nie ta środkowa ławka to może wziąłbym pod uwagę tą łódkę do tarmoszenia dorszy czy innych stworów morskich. Zresztą, taki był chyba projekt skoro na zlecenie norwegów powstała.

• Like 1

• 0

...Romana ( nie każda ) ma dobre właściwości nautyczne...

Właśnie ostatnio miałem "przyjemność" pływać na łódce tego typu i była to tragedia. Ciągła walka ze stabilnością. Wystarczyło że pasażer lekko się wychylił na burtę i łódki nie dało się opanować. Trzeba zdjąć gaz żeby uspokoić.

Tu też pytanie. Czym to jest spowodowane? Silnik 25KM, trzy osoby na pokładzie. Trafił się typ który tak ma?

Zdjęcie niestety tylko takie:

post-46016-0-30605900-1499326563_thumb.jpg

• 0

Właśnie ostatnio miałem "przyjemność" pływać na łódce tego typu i była to tragedia. Ciągła walka ze stabilnością. Wystarczyło że pasażer lekko się wychylił na burtę i łódki nie dało się opanować. Trzeba zdjąć gaz żeby uspokoić.

Tu też pytanie. Czym to jest spowodowane? Silnik 25KM, trzy osoby na pokładzie. Trafił się typ który tak ma?

Zdjęcie niestety tylko takie:

attachicon.gifłódka.jpg

Przypadkiem na zdjęciu to nie jest michał z milexu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...